Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53848 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Madagaszkári csirke

Ervin cikke a Bilagit rovatból, 2004. június 9. szerda, 12:24 | 10 hozzászólás

A legutóbbi főzőklub egyik meglepetéssztárja volt ez a fenséges étek, Zsolt előadásában. A receptet is neki köszönjük! A citromhéj teljesen uralkodik.

Hozzávalók

  • egy teljes csirkemellfilé, kockákra vágva
  • 2 dl kókusztej (konzervből OK)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek őrölt gyömbér
  • 1 ek reszelt citromhéj
  • 1/3 ek (illetve ízlés szerint) cayenne bors
  • paprika
  • citromlé
  • étolaj

Elkészítés

Marináld a csirkét a citromlében fél óráig, majd csöpögtesd le és hintsd meg ízlés szerint sóval-paprikával. Futtasd meg az olajban közepes lángon, amíg kívül kifehéredik de belül még rózsaszín marad. Csöpögtesd le és tedd félre.

Folyamatos kevergetés közben barnítsd meg a hagymát az olajban. Add hozzá a felszeletelt paradicsomot, és főzd tovább még néhány percig. Vedd vissza a lángot, zúdítsd bele a mixbe a kókusztejet, gyömbért, cayenne borsot és citromhéjat. Jöhet vissza a csirke is. Fedd le az egészet, és főzögesd egy jó fél órát, vagy amíg a szósz kellőképp besűrűsödik. Ha az elvárt sűrűsödés nem következik be, próbálkozz fedő nélkül, de utólag nem mondd el senkinek. Tálald, amivel akarod, mi jóféle (értsd jázmin-) rizzsel ajánljuk.

Jó étvágyat!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (10)

1

stsmork, 2004. június 19. szombat, 22:58 (#)

Megcsináltam, tuti lett; még így is, hogy emlékezetből főztem, és kimaradt ez-az.

2

balage, 2004. június 22. kedd, 09:57 (#)

Létezik olyan konyhaipari szakirodalom, ami fellebbenti a fátylat az előttem teljes homályba burkolózó szakkifejezésekről, mint például marináld, futtasd? De komolyan, számomra, aki állati jól tudok tejbegrízt főzni, valamint a félkész tortellini számára vizet forralni, s ezzel mintegy a teljes konyhai szaktudásomat ki is merítettem, van valami lehetőség az alapok elsajátítására (Kitchen for Dummies?), vagy egyszerűen így jártam?

3

Midaga, 2004. június 22. kedd, 11:22 (#)

Sajnos esélytelen vagy, ez olyan karmikus dolog. Természetesen nem a főzés a kunszt, hanem a munkafolyamatok leírása. Veszel fél kiló önbizalmat szeletben, fogsz lábast, és belenyomsz mindent, ami nem szalad el. A végeredmény érdektelen, az interpretáció a lényeg:

Helytelen: Ez szar.
Helyes: Exotikus fűszerezésű, husikám.

Helytelen: Becsomósodott be ez a rohadt tejföl.
Helyes: Rusztikus, tündérem.

Helytelen: Beleesett a hús a mosogatólébe.
Helyes: Marinírozott, nyuszikám.

Helytelen: Ez odaégett!
Helyes: Karamellizált, drágám.

Helytelen: Felgyújtottam a konyhát, bazmeg!!
Helyes: Flambírozott, édesem.

4

Midaga, 2004. június 22. kedd, 11:23 (#)

Vupszi, ezt nem ide szántam, kéretik kiradírozni.

5

Midaga, 2004. június 22. kedd, 11:24 (#)

A francba már. Nem, ezt ideszántam, és a mentateából kéretik kiradírozni. Vagy mindegy, éljen az anarchia.

6

balage, 2004. június 22. kedd, 15:15 (#)

Midaga, ha felcsapod az Érdekes Magyar Kifejezések Kéziszótárát az "ez az ember elkészült" (lásd még "teljesen készen van") szócikknél, a fényképed mosolyog vissza illusztrációként. :-)

7

Midaga, 2004. június 22. kedd, 15:44 (#)

A rohadékok. Azt mondták a "Próbál csak barátként gondoni a H. Bóna Mártára" bejegyzéshez kell nekik a kép.

8

ses, 2004. június 22. kedd, 16:02 (#)

Már majdnem beszóltam egy terelőt, de örömmel látom, hogy kezdünk visszakanyarodni a madagaszkári csirke gondolatköréhez.

9

qiche, 2005. július 2. szombat, 10:19 (#)

A madagaszkári csirke kiváló, kókusztejes receptet kerestünk, s kedvesemmel együtt most fennhangon dicsőítjük a blogot és Zsoltot is.

10

zebuloon, 2007. február 22. csütörtök, 15:28 (#)

Amióta olvastam a recepet, egyfolytzában csöpög a nyálam...nem tudom, kibírom-e estig. A csirke legyen veletek!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork