Hozzászólások | Szólj hozzá! | Rovatok és keresés
Ervin cikke a Bilagit rovatból, 2004. június 9. szerda, 12:24 | 10 hozzászólás
A legutóbbi főzőklub egyik meglepetéssztárja volt ez a fenséges étek, Zsolt előadásában. A receptet is neki köszönjük! A citromhéj teljesen uralkodik.
Hozzávalók
Elkészítés
Marináld a csirkét a citromlében fél óráig, majd csöpögtesd le és hintsd meg ízlés szerint sóval-paprikával. Futtasd meg az olajban közepes lángon, amíg kívül kifehéredik de belül még rózsaszín marad. Csöpögtesd le és tedd félre.
Folyamatos kevergetés közben barnítsd meg a hagymát az olajban. Add hozzá a felszeletelt paradicsomot, és főzd tovább még néhány percig. Vedd vissza a lángot, zúdítsd bele a mixbe a kókusztejet, gyömbért, cayenne borsot és citromhéjat. Jöhet vissza a csirke is. Fedd le az egészet, és főzögesd egy jó fél órát, vagy amíg a szósz kellőképp besűrűsödik. Ha az elvárt sűrűsödés nem következik be, próbálkozz fedő nélkül, de utólag nem mondd el senkinek. Tálald, amivel akarod, mi jóféle (értsd jázmin-) rizzsel ajánljuk.
Jó étvágyat!
(#)
, 2004. június 19. szombat, 22:58Megcsináltam, tuti lett; még így is, hogy emlékezetből főztem, és kimaradt ez-az.
(#)
, 2004. június 22. kedd, 09:57Létezik olyan konyhaipari szakirodalom, ami fellebbenti a fátylat az előttem teljes homályba burkolózó szakkifejezésekről, mint például marináld, futtasd? De komolyan, számomra, aki állati jól tudok tejbegrízt főzni, valamint a félkész tortellini számára vizet forralni, s ezzel mintegy a teljes konyhai szaktudásomat ki is merítettem, van valami lehetőség az alapok elsajátítására (Kitchen for Dummies?), vagy egyszerűen így jártam?
(#)
, 2004. június 22. kedd, 11:22Sajnos esélytelen vagy, ez olyan karmikus dolog. Természetesen nem a főzés a kunszt, hanem a munkafolyamatok leírása. Veszel fél kiló önbizalmat szeletben, fogsz lábast, és belenyomsz mindent, ami nem szalad el. A végeredmény érdektelen, az interpretáció a lényeg:
Helytelen: Ez szar.
Helyes: Exotikus fűszerezésű, husikám.
Helytelen: Becsomósodott be ez a rohadt tejföl.
Helyes: Rusztikus, tündérem.
Helytelen: Beleesett a hús a mosogatólébe.
Helyes: Marinírozott, nyuszikám.
Helytelen: Ez odaégett!
Helyes: Karamellizált, drágám.
Helytelen: Felgyújtottam a konyhát, bazmeg!!
Helyes: Flambírozott, édesem.
(#)
, 2004. június 22. kedd, 11:23Vupszi, ezt nem ide szántam, kéretik kiradírozni.
(#)
, 2004. június 22. kedd, 11:24A francba már. Nem, ezt ideszántam, és a mentateából kéretik kiradírozni. Vagy mindegy, éljen az anarchia.
(#)
, 2004. június 22. kedd, 15:15Midaga, ha felcsapod az Érdekes Magyar Kifejezések Kéziszótárát az "ez az ember elkészült" (lásd még "teljesen készen van") szócikknél, a fényképed mosolyog vissza illusztrációként. :-)
(#)
, 2004. június 22. kedd, 15:44A rohadékok. Azt mondták a "Próbál csak barátként gondoni a H. Bóna Mártára" bejegyzéshez kell nekik a kép.
(#)
, 2004. június 22. kedd, 16:02Már majdnem beszóltam egy terelőt, de örömmel látom, hogy kezdünk visszakanyarodni a madagaszkári csirke gondolatköréhez.
(#)
, 2005. július 2. szombat, 10:19A madagaszkári csirke kiváló, kókusztejes receptet kerestünk, s kedvesemmel együtt most fennhangon dicsőítjük a blogot és Zsoltot is.
(#)
, 2007. február 22. csütörtök, 15:28Amióta olvastam a recepet, egyfolytzában csöpög a nyálam...nem tudom, kibírom-e estig. A csirke legyen veletek!
» Filmek
» Könyvek
» Éttermek - térképpel!
» Receptek
» Mobil videók
A Kispad-feednek most
olvasója van. Szeretnél közéjük tartozni? Ezen az oldalon mindent elmagyarázunk.
Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork