Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


City Grill

Combfix cikke a Bilagit rovatból, 2004. augusztus 16. hétfő, 23:01 | 2 hozzászólás

Alulírott vacsora dologi lényege pont az, hogy nem történik semmi különös. Az asztal Flair vagy valami Tesco gazdaságos, négy lába van (mégis megbotlik, mégse szatyor), a terítő pedig valami könnyen leehető és levehető darab.

(L)ehetőleg a terítő sem szatyor, inkább egyfajta mérsékelten autentikus darab, valahol félúton a Nagyi kézzel hímzett monogramos szőttese és a párszorhasználatos fényabroszok között. Apa nem fürdik, Anya nem főz, de együtt lenni jó, sütünk-sütünk-valamit-azt-is-megmondom-hogy-mit. A családi kör négyszögesül, a grillsütőn Metró-pótló Aro csemege debreceni és az előző nap bepácolt csirkemell kanyarodik - előbbi oldalra, utóbbi pedig leginkább fölfelé. Hiába, nálunk még az alapanyag is tudja, hogy a hatékony főzés alappillére a maximális térkihasználás. Hála kanyargásuknak, jut hely bőven a hagymakarikáknak. Kis alufólia, jó nagy pác, tocsog a még nyers köret. Házunk előtt villamos, mely nem alkuszik, s bár álltában csönget egy picit, máris úgy robog tova vagy harminccal, mint a felturbózott paplanhuzat. Rezeg még a beton is, összerázza az ízeket az ad hoc salátában, helyükre kerülnek uborkák és paradicsomok, paprikák és olivabogyók, sajtok és rögtönzött fűszerkeverékek. Jó az olcsó kisvárosi kenyér, a lényeg hogy aznapi legyen, még ha félbarna létére át is látni rajta. Könnyű és finom - se teljesőrlés se kenyérszínezék. Sziadobozos, köszönök a sörnek, de ő nem köszön vissza. Olcsó lé és híg a leve, nem elég hideg, ide a hátsókertbe éppen megfelel. Szép az új terasz, a fúga színe hű, de elragadó!, mondom Apának és bemegyek magyar-brazilt nézni. Bizonyos vacsorák dologi lényege pont az, hogy nem történik semmi különös.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

lipilee, 2004. augusztus 17. kedd, 01:32 (#)

zsir van.

2

Ade, 2004. augusztus 17. kedd, 12:39 (#)

N.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork