Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kurva jó lecsó

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2004. augusztus 11. szerda, 23:14 | 3 hozzászólás

Kb másfél órája azzal az elhatározással álltam fel a West Balkán egyik asztalától, hogy most hazamegyek, és főzök egy kurva jó lecsót. Az egészben az az érdekes, hogy eddig nem hogy még csak nem is főztem soha ilyet, de kimondottan utáltam is a lecsót.

De hiába minden ellenérv, valami ismeretlen belső kényszer hajtott, hogy én ma este kurva jó lecsót egyek. Szerencsére itthon volt minden, ami szerintem egy lecsóba kell (paprika, paradicsom, hagyma), meg még más is (főtt zsenge zöldbab maradék), hajrá.

Mivel részegen az ember nem szöszöl sokat, meg egyébként is, hogy nézne már ki egy macsó magyar recept "apróra vágott hagymát fakanállal kevergetve óvatosan megfonnyasztunk fűszeres olívaolajban" jellegű alapossággal, ezért minden hozzávalót durván felkarikáztam, és egyszerre zutty bele a forró olajba. Fűszerezés se volt túlcsicsázva, paprika, só, paprika, paprika, erős pista, paprika, hadd főjön.

Most lett kész, még forrón friss fehér kenyérrel abszolváltam, és abban a ritka élményben volt részem, hogy egy ismeretlen belső kényszer teljes kielégítésre lelt. Jöhettek a commentekben az antimacsó csicsázásokkal, nekem ez most tökéletes volt.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

hip, 2004. augusztus 12. csütörtök, 00:26 (#)

A hagymafonnyasztásnak vannak pusztán gyakorlati szempontjai is, nem csupán "csicsázás" végett szokták - legyünk szakszerűek - üvegesre párolni: a puhára főtt hagyma kevésbé fekszi meg a gyomrot, könnyebben emészthető. Főleg így éjfél-tájban. De persze lehet, hogy pont most tökmindegy.

2

eszpee, 2004. augusztus 12. csütörtök, 00:46 (#)

leginkább, de legalább ma is tanultam valamit :)

3

enyem, 2006. április 10. hétfő, 16:35 (#)

biztos ennyi paprika kell bele:D


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork