Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Tészta, pulyka, nincs rumli

Combfix cikke a Bilagit rovatból, 2004. augusztus 28. szombat, 15:52

Azt írta a fiatalember, hogy üssek össze valamit és írjak róla. Nem tudom, melyik fiókomból húztam elő ezt a meglepő és evidens szófogadást, mindenesetre zokszó nélkül összeütöttem valamit és most írok róla.

A bolt olyan messzinek tűnt, utcai ruhát kellett volna húzni, le kellett volna mosni a pattanástalanítót az arcomról, kivasalni az erősen másnapos ráncokat a fejemen. Benyúltam inkább a hűtőbe és félresöpörtem a matuzsálemi kovászos uborkákat, hogy mengézzem, miből élek. Hála ennek az elmés kis kvíznek, önkéntelenül is végignyálaztam minden fellelhető brandet, márkát, írott és rajzolt logót az összes polcon, hátha beugrik valami, de nem. Az Univeres majonéz U-ja sem mutatta meg a helyes - fekete alapon fehér - utat, a Terézvárosi Hírmondóban sincs fehér alapon fekete Palatino Antikva és Horváth Rozi kreatívjai sem használnak dőlt Helveticát a borsikafüves zacskón. A pácsó betűtípusát már figyelemre sem méltattam. (Egyébiránt tizenöt helyes megoldásnál járok eddig, jelzem tisztelettel.)
Kivettem tehát a hűtőből a két doboz kefírt, a fent említett nagy tubus majonézt és a mustárt. Villámtartár, mindenki így csinálja, kis só és cukor is megy bele, a tejföl helyetti kefír könnyíti a gyomrot és a tésztasalátát. Merthogy tésztasaláta lesz - amolyan lusta és szegényes. Kétféle száraztésztából mixelek hozzá elegendő mennyiséget, az egyik spirálisan kanyargó, a másik penne. Magas lábasban, olivával és sóval fő a változatosság a tűzhelyen. (Közben tizenhat, rájövök az u betűre, a megoldás sajnos nem kézzelfogható, nincs itthon egy csepp sem a fekete alapon fehér U-ból.)
Fél zacskó mexikói zöldség (vegetával, mikróban kiengedve-megfőzve, így a leggyorsabb), kis fokhagyma, kockára vágott sajt (esetemben trappista, hó vége van), két fonnyatag csemegepaprika került a tartár-alapba, mindegyik alaposan lehűtve. A múltkor tettem bele paradicsomot, uborkát, gombát és olivabogyót is, ezek most nem voltak itthon. A pattanástalanító idő előtti lemosása beláthatatlan következményekkel járt volna, ez érthető - boltbacsoszogós bogyóprojekt törölve.
Mindent összekevertem, a salátástál kényelmesen elfért a hóvégi hűtőmben. Az már csak pont az i-re (i, mint Index, Iglo, Ifjúsági magazin, Intercom, IPM), hogy volt egy fél kilós pulykamell-darab a fagyasztóban. Estére kienged, kockára vágom majd és olivában, Kotányiban megpirítom.
Anyuka helyén marad, nem mosogat, hiszen alig van mit.

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork