Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A szikh sarja

Ervin cikke a Bilagit rovatból, 2004. október 11. hétfő, 14:00 | 8 hozzászólás

20041011_punjab-etterem.jpgA Pannónia utcában található a város legújabb indiai étterme. A fondorlatos légterelésnek köszönhetően már félpercnyi járóföldről ínycsiklandozó illatokkal csalogatja a keleti fűszerek iránt fogékony járókelőket.

Jól teszitek, ha ebben a távolságban meg is álltok.

A szerkesztőség ázsiamániás harmada fontos feladatának tekinti a főváros indiai éttermeinek lehetőség szerint folyamatos szemlézését, és ez a szóba jöhető egységek csekély száma miatt nem is túl nehéz feladat. A Pándzsáb (sic) megjelenése felborzolta a hosszú ideje mozdulatlan vizet. Utánajártunk a dolognak.

A vendégcsalogató illatok a bejárat felé közeledve fokozódtak, majd az előtérbe lépve tetőpontra hágtak. Óvatos duhajok lévén úgy döntöttünk, hogy egy elvitelre kért kormával és kiegészítő lepénykenyerekkel teszteljük az intézményt.

Nem kellett sokáig várakoznunk. Igaz, a személyzet ezalatt a minimális mosolygást sem követte el; udvariasan, de egyértelműen levegőnek néztek bennünket. Azt hiszem, valahol azt vártam, hogy még tartani fog a nyitás lelkesedése, de talán túl optimistán gondolkodtam.

Mivel nem helyben fogyasztottunk, nem volt sok időm eltöprengeni azon, hogy vajon milyen megfontolásból és mit keres egy tandoori étteremben a gazdag, ráadásul magyar, borkínálat. Hamarosan megkaptuk a rendesen becsomagolt, forró ételt, és még az autóig sem értünk el, amikor bontogatni kezdtük a kenyereket.

Itt kezdődött a probléma. A kétféle paratha közül a hagymás egyértelműen BLASZ III. osztályú volt, a krumplisat pedig csak a túlfűszerezés mentette meg attól, hogy ne tudjak róla mit írni. A kormaszószt már csak itthon tudtuk bevizsgálni. A tetején úszó valamiről először elszörnyedve tételeztem fel, hogy reszelt sajt. Nem az volt, hanem tésztafélére emlékeztető valami, ami lehet, hogy totálisan autentikus, mindenesetre Indiában sose láttam kormában ilyesmit. A szósz korrekt volt, mondhatni, majdnem kellemes, rizzsel hamar el is fogyott.

Az ingadozó mérleget az árszínvonal döntötte a negatív felé. A szósz és két lepény 3000 forintos ára egyértelműen no go. Nem mintha nem lenne ennél drágább indiai étterem a városban. De a Pannónia utca körúti végén, néhány percnyi sétára a mostanság egyik legfinomabban főző indiai étteremtől, a ráadásul ennél olcsóbb Diwantól, ez nem elég jó ajánlat.

Ítélet: ne legyünk túl szigorúak, ez semmiképp sem egy thai látványkonyhának álcázott plázabeli kínai kifőzde, az illatok pedig tényleg ütnek - de azért Diwan barátom meg a Shalimar személyzete nyugodtan alhatnak tovább.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

stsmork, 2004. október 11. hétfő, 14:47 (#)

Nevezett helyet én is bevizsgáltam már, valamikor még szeptember elején. Akkor a Tandoori kemencéjük még nem jött meg Angliából, így a lepénykínálatot nem állt módomban tesztelni, de a kiszolgálás lassúságát és az árak indokolatlanul magas voltát igen. Egyébként finom volt, amit ettem, de kettőnk tapasztalatai alapján a szerkesztőség harmadik harmadának talán már nem szükséges tőlünk függetlenül megismételnie a felmérést :)

2

ses, 2004. október 11. hétfő, 15:50 (#)

miért ne? alaposságunk és módszerességünk közismert. (értsd: hadd szívjon ő is ;))

3

eszpee, 2004. október 11. hétfő, 16:28 (#)

iktattam a problémát, ha sor kerül rá, kivizsgálom. kérjük ne hívjon, majd mi keressük. :)

4

blumi, 2004. október 12. kedd, 10:56 (#)

(Majdnem) minden szubjektív. Voltam már bent és hoztam is el onnan kaját, merthogy közel van, mindkétszer nagyon jó volt a kaja és autentikus, az tény, hogy drága, de ez mindegyik indiai étteremnél trend. Azon nem kell fennakadni, hogy magyar borok vannak, egyrészt jó indiai borok (anblok semmilyen jó alkohol) nincsenek, másrészt teljesen jellemzõ ez az eklektikusság (vagy nevezd káosznak), szóval az a heterogén levegõ, ami a pándzsábban van, az nagyonis indiai. Pl. a celluxxal rondan falra ragasztott képek :-)

5

dmiki, 2004. október 12. kedd, 12:13 (#)

A hely elődje Kolibri salátabár néven futott és (szintén) mindig csak a baj volt vele. És az utcának ugyanazon az oldalán van a Szilvakék paradicsom, ami ugyebár a múltkor szerzett kitörölhetetlen feketepontokat. Pedig reménykedtem, amikor megláttam, hogy megnyílt az indiai étterem. Bezzeg az utca túloldalán a Moesselen...

6

gauga, 2005. február 20. vasárnap, 21:47 (#)

Bár a pándzsáb tényleg nem a legjobb hely de nekem semmi gondom nem volt a szilvakék paradicsommal sőt ez egy 20 éve jól menő és elismert hely az egész városban

7

dmiki, 2006. december 18. hétfő, 18:00 (#)

(anblok semmilyen jó alkohol)

India a világ legnagyobb whiskypiaca ("India drinks 40% more whiskey than the U.S."), valamint emlékeim szerint a világ ötödik legnépszerűbb whiskymárkája is egy indiai cég terméke (amiről természetesen az országon kívül soha senki nem hallott), de talán cukornádmelaszból készül.

8

Author Profile Page eszpee, 2010. január 28. csütörtök, 17:35 (#)

Az van, hogy kipróbáltuk most karácsony környékén ezt, és annyira kellemes meglepetés volt, hogy bár csak két hetet voltam otthon, visszamentem még egyszer. Ne hallgassatok ránk, tök rendben van a hely! :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork