Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Mentás, szőlős csirke

Ebsik cikke a Bilagit rovatból, 2004. október 4. hétfő, 10:50 | 1 hozzászólás

Hétvége pesten - ez csakis szombati főzőcskét jelenthet. Mivel néhány alapfőztön kívül nem szoktam egy ételt kétszer elkészíteni, ráadásul ritkán követem a szakácskönyvet szóról szóra, rá szoktam szorítani magam a kreatív gondolkodásra. Így a főzés aktusa már napokkal hamarabb megkezdődik, lehet nyitott szemmel és ízlelőbimbókkal járni-kelni, várni az ihletet.

Az ihlet a legmeglepőbb helyekről érkezik: pénteken a hűtő zöldséges-rekeszében leltem rá egy zacskó otthonról hozott szőlő formájában. Ez az, szőlős csirkét akarok! Innen már egyenes logikai lánc (!) vezetett a szőlős-mentás csirkéig, ugyanis eszembe jutott, hogy annak idején eltettem egy ilyesmi receptet valahová. Rövid kutatás után meg is lett, és a tettek mezejére léptem.

A csirkecombokat borssal és petrezselyemmel bedörzsöltem. (Recept szerint frissen tört bors és frissen aprított petrezselyemlevél kellett volna, én őrölt borsot és szárított petrezselymet használtam, na bumm.) Kevés olajban megsütöttem, az égési sérüléseimet elláttam, majd felöntöttem némi fehérborral (recept szerint 16 combhoz kéne 2 dl), beleszórtam a mentaleveleket és összeforraltam. Aztán beleszórtam a szőlőszemeket is, kis kavarás, kis forralás, párolás, és már kész is. Köretként szerecsendióval ízesített krumplipürét gyártottam.

Az egész kész volt egy óra alatt, és esélyes arra, hogy ismételjem, mert ízlett.

csirke mentával, szőlővel és krumplipürével

Végül két apró, praktikus tanács:
1. a szőlő legyen édes és ne túl kemény héjú (én meg vagyok veszve a zalagyöngyéért, ami kemény és nem túl édes: ez volt otthon, ebből csináltam)
2. mentából nem kell sok (bár ez ízlés dolga): az öt combhoz tettem kb. 10 levelet, ez túlzónak bizonyult

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

Deansdale, 2004. október 8. péntek, 02:24 (#)

Király, végre egy kreativ ember :)))
Mindenesetre ez az írás AranyViktort (Avi-t) juttatja eszembe anno az index fórumairól, ahol úgy írta le a főzőcskéit, hogy nemcsakhogy a nyálam kicsordult + megkordult a gyomrom de még majdnem fel is izgultam rá :))))


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork