Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A legjobb dolog, ami egy krumplival történhet

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2004. november 23. kedd, 14:55 | 5 hozzászólás

...és meg is történt, pár órája, hála Nathalienak. Vigyázat, a következő recept trónfosztásra készül, a már-már bevehetetlennek hitt valódi francia sültkrumpli fejvesztve kapkod erősítés után, de hiába, az alábbi csoda a magában rejlő variációs lehetőségekkel együtt nem hagy esélyt az egy területre koncentráló french friesnak. Lássuk az új királyt!

Fogj pár krumplit, hámozd meg, és tedd fel sós vízben főni. Nem egy kétperces recept lesz, úgyhogy érdemes rögtön legalább másfél kilóval kezdeni. El fog fogyni. Közben vágj apróra pár fej hagymát, és egy jó nagy serpenyőben vajon fonnyaszd meg teljesen puhára.

Ha puha a krumpli, törd össze villával (a vizet ugye leöntötted róla?), mintha krumplipürét csinálnál, de nem kell nagyon elaprózni, ha egybenmaradnak benne kisebb darabok, annál jobb. Ha kell, itt sózz még utána, mehet rá kis bors is, reszelt szerecsendió, és apróra vágott friss petrezselyem, jó sok.

Közben a hagyma már gondolom kész, rakj még egy kis vajat rá, zsírból nem lehet túl sokat használni, és mehet a serpenyőbe a krumpli. Mondtam, hogy nagy serpenyő kell. Néha lazán kavargathatod a cuccot, de nem kell túlzásba vinni.

Ha már helyenként barnásra pirult a massza, akkor fogj egy tepsit, vajazd ki, és zutty bele az egészet. Eredetileg grillezni kellett volna, de akkora grill nincs minden háztartásban, amekkora adaggal érdemes ezt készíteni, így mehet a sütőbe 5-10 percre, és kész is.

A maradék másnap felmelegítve is jó, de a végeredmény ismeretében ez pusztán elméleti információ.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

becherpig, 2004. november 24. szerda, 01:18 (#)

kár hogy nincs sütőm.

2

robtmc, 2004. november 24. szerda, 08:13 (#)

Leteszteltük, nem lett túl ütős, de a lehetőség erősen benne van. :]

3

robtmc, 2004. november 24. szerda, 08:14 (#)

Leteszteltük, nem lett túl ütős, de a lehetőség erősen benne van. :]

4

dincsi, 2005. február 25. péntek, 16:55 (#)

namá, francia dödölle? kézcsók Natalinak, már a palacsinta (krepsz vagy mi a fene) is ütött:-)

5

eszpee, 2005. február 25. péntek, 17:01 (#)

átadom, és megsúgom, jön az igazi quiche recept is! :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork