Hozzászólások | Szólj hozzá! | Rovatok és keresés
eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2004. november 23. kedd, 14:55 | 5 hozzászólás
...és meg is történt, pár órája, hála Nathalienak. Vigyázat, a következő recept trónfosztásra készül, a már-már bevehetetlennek hitt valódi francia sültkrumpli fejvesztve kapkod erősítés után, de hiába, az alábbi csoda a magában rejlő variációs lehetőségekkel együtt nem hagy esélyt az egy területre koncentráló french friesnak. Lássuk az új királyt!
Fogj pár krumplit, hámozd meg, és tedd fel sós vízben főni. Nem egy kétperces recept lesz, úgyhogy érdemes rögtön legalább másfél kilóval kezdeni. El fog fogyni. Közben vágj apróra pár fej hagymát, és egy jó nagy serpenyőben vajon fonnyaszd meg teljesen puhára.
Ha puha a krumpli, törd össze villával (a vizet ugye leöntötted róla?), mintha krumplipürét csinálnál, de nem kell nagyon elaprózni, ha egybenmaradnak benne kisebb darabok, annál jobb. Ha kell, itt sózz még utána, mehet rá kis bors is, reszelt szerecsendió, és apróra vágott friss petrezselyem, jó sok.
Közben a hagyma már gondolom kész, rakj még egy kis vajat rá, zsírból nem lehet túl sokat használni, és mehet a serpenyőbe a krumpli. Mondtam, hogy nagy serpenyő kell. Néha lazán kavargathatod a cuccot, de nem kell túlzásba vinni.
Ha már helyenként barnásra pirult a massza, akkor fogj egy tepsit, vajazd ki, és zutty bele az egészet. Eredetileg grillezni kellett volna, de akkora grill nincs minden háztartásban, amekkora adaggal érdemes ezt készíteni, így mehet a sütőbe 5-10 percre, és kész is.
A maradék másnap felmelegítve is jó, de a végeredmény ismeretében ez pusztán elméleti információ.
(#)
, 2004. november 24. szerda, 01:18kár hogy nincs sütőm.
(#)
, 2004. november 24. szerda, 08:13Leteszteltük, nem lett túl ütős, de a lehetőség erősen benne van. :]
(#)
, 2004. november 24. szerda, 08:14Leteszteltük, nem lett túl ütős, de a lehetőség erősen benne van. :]
(#)
, 2005. február 25. péntek, 16:55namá, francia dödölle? kézcsók Natalinak, már a palacsinta (krepsz vagy mi a fene) is ütött:-)
(#)
, 2005. február 25. péntek, 17:01átadom, és megsúgom, jön az igazi quiche recept is! :)
» Filmek
» Könyvek
» Éttermek - térképpel!
» Receptek
» Mobil videók
A Kispad-feednek most
olvasója van. Szeretnél közéjük tartozni? Ezen az oldalon mindent elmagyarázunk.
Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork