Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Túrós Bukács 10 pontja

GroundZer0 cikke a Bilagit rovatból, 2004. november 19. péntek, 14:08 | 17 hozzászólás

Hosszas és kitartó munkával összegyűjtöttem a Konyhával Haragban Lévők túlélési stratégiájának 10 legfőbb pontját. Alant taglalom őket.

1.) "Az isten megb**** az olyan fát, amin vas van!" (népi mondás, apám gyűjtése)
- Mert az olyannal valamit dolgozni kell. Óvakodj a konyhai szerszámoktól, mert vagy elvágják a kezed, vagy megsütik, esetleg leszedik a bőrt - és a vége mindig ugyanaz: nincs igazán jól használható kütyü, és a végén mindig úgyis mosogatni kell őket.

2.) Enyém a vár, tiéd a lekvár!
- Míg kedvesed az olyan ragacsos szutykokkal dolgozik, mint a lekvár, méz, szirupok, rántás, stb..., te nyugodtan alkalmazhatod a kivárás taktikáját. Sokkal tisztább művelet.

3.) Mindig vállald el a legegyszerűbb, és legelőbb elvégzendő feladatot!
- A csomagolt alapanyagok kicsomagolása, a hűtőből/spájzból történő előpkolás, a sütő berúgása, stb... mind ideális férfimunka. Egyrészt a nők többsége eleve nem néz ki többet belőlünk, másrészt nekünk nem célunk, hogy ez a szemlélet megváltozzon. Ugyebár... Ezek a munkák pár perc alatt elvégeztetnek, és ezután már az "én már hozzátettem a magamét az ebédhez/vacsihoz" arckifejezéssel búránkon terpszkedhetünk a fotelban a tévé előtt, miközben az asszony a fazekak fölött izzad. Ő még csak akkor bizonyít. Ugyebár...

4.) Óvakodj a víztől mint a tűztől!!!
- Soha, semmilyen körülmények között ne vállalj el semmiféle olyan munkát, ami víz, vagy más folyadék halmazállapotú anyag igénybevételével jár. Tisztátalan. Folyik. Spriccel. Forráz. Eláztat. Folytassam?

5. Sose próbáld meg szemre megállapítani, elegett főtt/sült-e már!
- Lehetetlen. A tészta köztudomásúan fövésének csak tolsó 3 tizedmásodpercében dagad végeleges méretére, ám addig térfogata változatlan marad a száraz állapothoz képest. A hús pedig épp ellenkezőleg, fél másodperccel az olajba seggelése után felveszi a "szép, jól átsült" színt, amit már csak az odaégetés pillanata előtt fél másodperccel vált fel az "ebonit" árnyalat.

6. A mikró tiltott övezet!
- Mikróban mindenki tud kaját melegíteni - gondolhatnánk. De megszületett már vajh az az ember, aki be tudja elsőre lőni, hogy mennyi időre állítsuk az időzítőt? - kérdem én. Nem - válaszolom szintén én. A mikróban való felhevülésnek pedig három fázisa van:
1.) Kurva hideg és jeges maradt az egész.
2.) a külsö fél mikronnyi réteg, illetve pár spontán terület pont elég meleg lett, a többi viszont ld. 1.)
3.) az egész tűzforró, kivenni is csak percek múlva lehet - hisz olyan mikrót, ami elég nagy ajtójú ahhoz, hogy kesztyűben is be lehet nyúlni, még nem gyártottak.
A pontok közötti átmenet infinitezimálisan kicsi.

7. Mindig dícsérd az asszony főztjét!
- Nem tudom, melyik a roszabb, egy egész este duzzogó kedves, vagy egy fakanál a hipotalamuszban.

8. Soha, még véletlenül se készíts el semmit jól!
- Még csak az hiányozna, az asszony rájöjjön: tudsz te is önállóan kaját készíteni!!!
Hidd el, még a vajas kenyeret is el lehet rontani! A jó rántotta már kész tudomány!

9. Létezik az illatallergia!
- Remek megoldás, ha már végképp nincs kifogásod a konyha negligálására vonatkozóan. A konyhai alapanyagoknak rendszerint jellegzetes illatuk van, hivatkozásnak 10 pontos, bizonyítsa be, hogy kamu!

10. Néha véráldozat kell!
- Ha mégis befognak az igába, egy kés mindig akad a közelben. egy apró vágás, és két hónapra van igazolásod.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (17)

1

Anibell, 2004. november 19. péntek, 14:27 (#)

be sem engednélek a konyhámba! vérfoltokat hagynál a hűtőn, a sütőn, a spájzajtón, és közben igen büszke lennél magadra, hogy mennyit de mennyit segítettél, akkor inkább vidd le a szemetet és porszívozz ki!

mellesleg a nők nyelvén is vannak ízlelőbimbók, én legalábbis pontosan tudom, hogy az ehető és a nagyon-nagyon-nagyon finom két szélsőérték között milyenre sikeredett a kaja, és csakis a saját minősítésemnek megfelelő dícséretet várok el

2

Anibell, 2004. november 19. péntek, 14:39 (#)

ja! és még sajnálni is kellene, hogy elvágtad az ujjacskádat

3

Gr0, 2004. november 19. péntek, 16:43 (#)

A végcél persze az, hogy az asszony be se engedjen a konyhába. Kánaán.

Gr0

4

Anibell, 2004. november 19. péntek, 16:52 (#)

:)

5

ses, 2004. november 19. péntek, 17:33 (#)

Óriási meglátások :) Én ebbe a rántottába kapaszkodnék bele. Ha már bede megsunnyogta, tedd meg, hogy ehelyt megosztod velünk a korai munkásságodból származó receptet.

6

Gr0, 2004. november 19. péntek, 23:02 (#)

Hmmm... Legalább a nyilvánosság előtt ne világíts rá az amnéziámra... Miről is van szó?

Gr0

7

Gr0, 2004. november 19. péntek, 23:09 (#)

Tudja vki, hogy miért van az, hogy Májerfox alatt a blogban minden beszólás után köbö 1 percet kell várni, hogy a blog elfogadja, ugyanakkor Explora alatt simán - vagyis azonnal - megy?

Gr0

8

ses, 2004. november 20. szombat, 00:21 (#)

"Fakítunk egy ultrakirály rántottát", vagy valami ilyesmi. A többit kéretik postolni. :)

9

eszpee, 2004. november 20. szombat, 00:31 (#)

Gr0 (7), a dolog pofonegyszerű, amikor FireFox alól kommenteztél, épp le volt terhelve a szerver, amikor IE alól, akkor nem annyira.

Eléggé bosszant engem is ez a kommentlassúság, a közeljövőben teszünk ellene, addig is türelmet kérünk, újranyomkodást nem.

10

Gr0, 2004. november 20. szombat, 20:50 (#)

eszpee,
de hogy lehet az, hogy mindig pont akkor van leterhelve a szerver, mikor Firefoxot használok?

Gr0

11

Gr0, 2004. november 20. szombat, 20:54 (#)

Ja, értem... Ses pár beszólással ezelőtt egy régen, még az Index "Szivatalos Közlemények" c. topikjába tett beszólásomra céloz. Előkeresem alkalmasint.

Gr0

12

ses, 2004. november 20. szombat, 22:05 (#)

arra, és onnan a többire is. örömünkre szolgálna, ha a hónapod alatt sűrűn másodközölnél onnan, persze az új munkák háttérbe szorítása nélkül. :)

13

balage, 2004. november 21. vasárnap, 21:13 (#)

A mikrós szabályhoz szeretnék hozzászólni, ugyanis van még egy eset: a "langyos lett, de a franc vigye el, megeszem így is" felkiáltás után az első kanál a kaja 1 centis tűzforró tetejéről szénné égeti az arcod."

14

Gr0, 2004. november 22. hétfő, 15:26 (#)

balage,
az már valami modernebb típus extrafunkciója lehet :))))

Gr0

15

tavasz, 2004. november 26. péntek, 02:03 (#)

érdekelne a 'infinitezimális' szó jelentése

16

stsmork, 2004. november 26. péntek, 17:07 (#)

Az 'infinitezimális' szó jelentése (ebben a szövegkörnyezetben): nagyon apró, végtelenül kicsi. A differenciál- és integrálszámítást szokták "infinitezimális számítások"-nak is nevezni a matematikában, a mondat a pontok közötti távolság említésével valószínűleg erre is utal.

17

Gr0, 2004. november 28. vasárnap, 01:33 (#)

Tudtommal e szó jelentése nem csak ebben a szövegkörnyezetben "végtelenül - elhanyagolhatóan - kicsi, hanem másban is :)

Gr0


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork