Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Friss Felfedezés!

stsmork cikke a Bilagit rovatból, 2005. március 30. szerda, 14:09 | 5 hozzászólás

Szenzáció: gasztronómiai kutatócsoportunk frissbazsalikom-lelőhelyet fedezett fel a Moszkva tér térségében!

A lelőhely pontos földrajzi koordinátáit egyelőre titokban tartjuk, nehogy felelőtlen kalandorok lerohanják és kifosszák az üzletet, annyit azonban elárulunk, hogy a lokalitás az "Ezer fűszer" névre hallgat, és a Fény utcai piac (a Mammut 1 háta mögött) valamelyik alsó szintjén van, teljesen méltatlan környezetben. Kínálata vetekszik a Fővám téri Ázsia boltéval, van minden, mi szem-szájnak ingere, a kínai tulajdonos épp az orrom előtt pakolta a most érkezett friss koriandert a hűtőszekrénybe (és próbálta rámtukmálni). Az áraik is teljesen korrektek, egy kiló kuszkusz nyolcszáz forintba kerül, a bio boltokban fél kilót mérnek ugyanennyiért, pedig nem hiszem, hogy az kétszer ilyen egészséges lenne.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

eszpee, 2005. március 30. szerda, 14:22 (#)

Ez jól hangzik, és közelebb is van nekem mint a Nagycsarnok - viszont friss bazsalikomért pár hete már a konyhai cseréphez járok ;)

2

Gr0, 2005. március 30. szerda, 18:40 (#)

Bazz, miért nem szóltál korábban??? Köbö másfél évig laktam pár percnyire a piactól, ismerem eléggé, pölö ezt a helyet is. Valóban ajánlatos - bár nem az én szakterületem :)

Gr0

3

Zuzu, 2005. augusztus 8. hétfő, 13:10 (#)

Az én friss felfedezésem a Oktogontól pár percre lévő Culináris nevezetű hely ahol aztán tényleg minden van. Kezdve az indiai cuccoktól a marokkóin át egészen a mexikóiig, valamint friss fűszernövények, provanszi bagettek...Nos, talán nem a legolcsóbb, de friss koriander mindig van nálik.
www.culinaris.hu

4

Zuzu, 2005. augusztus 8. hétfő, 13:11 (#)

náluk

5

stsmork, 2005. augusztus 8. hétfő, 14:13 (#)

Aha, a Culinaris tényleg korrekt hely, csak egy kicsit túlságosan is "high end". Nem úgy értve, hogy drágák, hanem hogy teli vannak a polcok olyasmivel, amit legfeljebb ajándékba szoktam megvenni valakinek. A massalás csokijuk ez a kategória; iszonyúan finom, de nem olyasmi, amit nap mint nap felhasználnék a főzéshez.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork