Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53842 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Nagyon Erős Pista

Ervin cikke a Bilagit rovatból, 2005. március 4. péntek, 08:16 | 9 hozzászólás

Kedvencünk, Bhután új oldaláról mutatkozik be. Ott mindenki forrón szereti. A kedvetekért utánanéztünk a receptnek is.

Ema datshi (chillis sajt)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg chilipaprika (tényleg annyi ;))
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 35 dkg sajt (valami Feta-szerűt próbáljunk; az eredeti sajt csak Bhutánban található meg, és különlegessége, hogy nem esik szét a forró vízben)
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 4 korianderlevél
  • 2 ek étolaj

Elkészítés:

A hosszában felvágott chilliket és hagymát tegyük kb. fél liter vízbe. Adjuk hozzá az olajat, és közepes lángon főzzük 10 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük tovább 2 percig. Adjuk hozzá a sajtot, és főzzük még 2-3 percig. Adjuk hozzá a korianderlevelet, és kapcsoljuk ki alatta a lángot. Kavarjuk meg, majd lefedve hagyjuk állni 2 percig.

Felszolgálás: rizzsel meg mindennel, ami a kezünk ügyébe esik és enyhítheti a fájdalmat. Egyébként a hagyma és fokhagyma hozzáadása már a gyengeség jele (ami egy db paradicsommal a nevetségességig fokozható), ugyanis őszinte üzemmódban csak chilli és sajt lehet benne.

Én mint önjelölt Ázsia-rajongó szeretem a csípőset, de ez *nagyon* keménynek hangzik. Ha valamelyikőtök kipróbálja, akkor kommentáljon, mihelyt felépül.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (9)

1

madbal, 2005. március 4. péntek, 08:24 (#)

Én a fontolva haladás híve vagyok. Reggelire "anyósrígatós maszala"-s sportsajttal melegítettem be.

2

Gr0, 2005. március 4. péntek, 11:22 (#)

Most már csak azt nem értem, miért büntetésrre használják az ázsiaiak a vendéglátást :))))

Amúgy anno, a Szöuli olimpia után mesélte Dávid sándor, a szpíker, hogy a megnyitó előtt volt egy fogaáds a tévéseknek, amin minden kaja elfogyott, kivéve valami szószos-zöldséges miafarancot, mert az olyan mérhetetlenül erős volt, hogy még a mexióiak se nyúltak hozzá.
Érkezett az etióp stáb, késett a gépük, mire odaértek, már csak ez a gezemice maradt. Nekiláttak. Majd, mikor megkérdezték tőlük, hogy milyen, azt mondták, hogy fenséges, csak kicsit erősebb ízekhez vannak szokva :))))

Gr0
Gr0

3

ses, 2005. március 4. péntek, 12:42 (#)

az alighanem a kimchi lesz. és tényleg lehet iszonyatosan készíteni. a rossz nyelvek szerint miatta kell a koreaiaknak fém evőpálcikával étkezniök ;)

4

Gr0, 2005. március 5. szombat, 12:15 (#)

:)))))

Ha jól emléxem, valami káposztás cuccosról beszélt a riportban, vami méregerős szósszal leöntve.

Gr0

5

ses, 2005. március 5. szombat, 12:20 (#)

A kimchi valóban méregerős káposztasaláta.

6

Gr0, 2005. március 5. szombat, 12:24 (#)

Akkor az lesz az :)))

Azért az se lehetett semmi, amit Koós mesélt, mikor Mexikóban vettek chillis popcornt, belekóstoltak, itt jött pár percnyi légszomj-kénsav-adásszünet kombó, majd később látták, hogy egy mex család is vesz, és szépen megkajoljűák, asszonyka, kisgyerek együtt, a legkisebb vizuál hatás nélkül...

És idetartozik még egyetemi haverom Nepáli élménye is, akinek gyakorlatilag chilipaprikából készült főzeléket adtak...

Gr0

7

NagyGa1, 2005. március 8. kedd, 07:57 (#)

Én már tudok reggelire kimchi-t enni, vagy piros csilit natúr, de amit az indiaiak a zöld csilivel művelnek az katasztrófa...
A legutóbb amikor megszivattak olyan erős volt hogy bedugult a fülem, és 10 percig nem tudtam abbahagyni a vízivást. (Még akkor sem ha tudtam hogy ez csak addig segít amíg iszod.
Aztán valaki megkínált egy kis cukorral... :))

8

Gr0, 2005. március 8. kedd, 09:41 (#)

Minden tiszteletem az olyan nagypályásoké, mint te. De komolyan.

Gr0

9

Misu, 2007. november 14. szerda, 11:54 (#)

egy valamit szeretnék hozzátenni.

JESSZUSMÁRIA!!!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork