Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53842 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Boqueros

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2005. május 26. csütörtök, 15:49 | 18 hozzászólás

Boqueros

Kedvelt tengeri hal, az egyik legegyszerűbb elkészítési formája következik. Kezdjünk mondjuk egy kiló hallal, ez 30-40 darab lesz. A friss halat bal kezünkben tartva jobb hüvejkkel benyúlunk az áll alatt, végig a gerincig, azt körömmel elcsípve letépjük a fejet. Mutatóujjal megkezdve, majd hüvejkkel folytatva végigmegyünk a gerinc mentén, a belek nyomása által felhasadó hasfalon ügyesen kifordítva mindent. Ha megvan, megfogjuk a gerinc tetejét a nyaknál, és óvatosan végighúzva leválasztjuk róla a húst. Lisztben megforgatjuk, olajban kisütjük, és kész is van. Jó étvágyat!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (18)

1

stsmork, 2005. május 26. csütörtök, 17:37 (#)

Ez véletlenül nem egy jelenet a "texasi láncfűrészes mészárlás" című filmből?

2

mr m, 2005. május 26. csütörtök, 18:37 (#)

abban szerepelnek halak?

3

Gr0, 2005. május 26. csütörtök, 22:16 (#)

Ennél gusztustalanabb kajának még hosszú gondolkozás után is max a spenót/sóska páros és a paradicsomos káposzta jut eszembe...

Gr0

4

ses, 2005. május 26. csütörtök, 23:14 (#)

Ácsi elvtársak: a kaja lehet, hogy teljesen zárja a szöget, ellenben a leírásból világosan kikövetkeztethető, hogy eszpee a hulladékkal illusztrálta a fogást, ami kreatív, de talán nem szerencsés. Kb. olyan, mintha a véres vágódeszkával mutatnánk be egy ultrakirály marhapörköltet vagy az eldobált csumákkal a töltött paprikát.

5

mr m, 2005. május 27. péntek, 00:01 (#)

szerintem a leiras alapjan finom lehet. vegulis rantott hal...

6

BaBe, 2005. május 27. péntek, 06:45 (#)

Még jó, hogy ez a hulladék, mert bizony utálom, amikor kinéznek rám a tányéromból :) Ez meglehetősen apró hal, nem? Ilyet a Balcsin is szokás csinálni: kifogni sok-sok apróságot (nem tudom, milyen fajtát), sebtiben pucolni, só, paprikás liszt, és halomban ropogósra sütni...

7

Mazsi, 2005. május 27. péntek, 08:43 (#)

Ennél a leírásnál már csak az gyomorforgatóbb, mikor egyik kedves barátom a Nagymama palacsintázójában a 2db spenótos + 2db csirkepörköltös palit elkezdi apróra felvágni és összekeverni.

Az íze teljesen rendben van -mint ennek a halételnek is, gondolom- de ahogy kinéz....

8

mr m, 2005. május 27. péntek, 10:59 (#)

Mazsi: lehet, hogy nem a megfelelo emberekkel baratkozol :-)

9

Mazsi, 2005. május 27. péntek, 11:19 (#)

Az emberekkel semmi baj, csak enni ne kelljen velük. :o))

10

Balage, 2005. május 27. péntek, 12:54 (#)

Én már eljutottam oda a spenóttal kapcsolatban, hogy ha csak látom leírva ezt a szót, összeugrik a gyomrom. Képzelhetitek milyen rosszul vagyok most, hogy még le is kellett irnoaaahmbrleargh...

11

Ali, 2005. május 27. péntek, 14:21 (#)

A spenóttal kapcsolatos "inkább a halál" hozzáállásom Franciaországban változott meg, amikor ott azt tekintélyes mennyiségű pirított zsemlekockával és _reszelt sajttal_ szórták meg. Egy másik univerzum, de tényleg.

12

hip, 2005. május 27. péntek, 15:50 (#)

A spenót jó még fokhagymával és szerecsendióval; valamint párolva oliva-olajon, megszórva reszelt parmezánnal.

13

BaBe, 2005. május 27. péntek, 17:18 (#)

Én itthon is imádom a spenótot, fokhagymával, kis szerecsendióval... üresben eszem, és imádom, hogy még az íze is zöld :)

14

ses, 2005. május 27. péntek, 17:51 (#)

A spenótot nem kedvelők nyilvánvalóan nem ettek még a spenótos tésztámból, amelynek magatok elé idézétést ne bízzuk a véletlenre, főleg balage ne:

http://photoblog.hu/archives/individual/20030913-greenpiece.html

15

Anibell, 2005. május 27. péntek, 19:52 (#)

én a Shalimárban értékeltem át a spenótot

16

Gr0, 2005. május 28. szombat, 16:15 (#)

Ami engem illet, nálam a spenót már az esztétikai szűrőn megbukott. Foggalmam sincs az ízéről, de ahogy kinéz, az minden szinvonal alatti.
Szóval, csinálhatják akárhogy, amíg úgy néz ki, mint a híg libafos, addig kösz szépen...

Gr0

17

Gr0, 2005. május 28. szombat, 16:17 (#)

ses (14): ez begészen egyszerűen undorító! De most vicc nélkül.

Gr0

18

eszpee, 2005. június 1. szerda, 14:40 (#)

Persze, hogy a hulladék fotója került fel, de másfél óra könyékig véresen bélben turkászás élményét muszáj volt valamilyen szinten megosztanom. :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork