Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53848 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Cafe Factory

Ervin cikke a Bilagit rovatból, 2005. szeptember 25. vasárnap, 20:23 | 21 hozzászólás

Új hely a Jókai és a Weiner Leó sarkán, a bezárt Cardigan teázó helyén és bútoraival. Tesztünk tárgya: vasárnap délutáni könnyed saláta-kávé-süti.

Pozitív: a hely eddig is jó volt, világos, hétvégén csöndes. A pincér srác ismeri a kávékat, kedves, udvarias. A kávék finomak, a Caesar-saláta apróhallal jó ötlet. A zuppa inglese nagyszerű!

Negatív: a Caesar-salátáról hiányzott a parmezán, az adag mérete elég zónajellegű. Nincs mocha. Nincs elvihető kávé.

Egyéb: a honlapon őskövület karaktertábla, sajnos meg is látszik; ráadásul a kávék majdnem legalul vannak a kínálat oldalon, ami kávézótól fura. A hely neve így leírva valamennyi általunk ismert nyelven helytelen vagy legalábbis nem elegáns; talán nem kellett volna külföldieskedni.

Összértékelésünk eszpeevel (0-7): 5 - mindennel együtt nem rossz kezdet, drukkolunk, mert stratégiai helyen van, tessék egyre jobban belejönni!

Update (2007. június): A hely mára alaposan leromlott. Gyakori személyzetcsere, egyre több füst, egyre kevesebb hangulat, a tulajok álltólag a vezetőket is kirúgták, tanácstalanság, lejtő. Már nem tudjuk ajánlani a helyet. Sic transit gloria mundi.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (21)

1

Pocakos, 2005. szeptember 25. vasárnap, 23:49 (#)

"...bele jönni" vagy "bejönni"? ;-))

2

ses, 2005. szeptember 25. vasárnap, 23:52 (#)

"belejönni" - úgy, ahogy írtam.

3

yves, 2005. szeptember 29. csütörtök, 15:08 (#)

"A hely neve így leírva valamennyi általunk ismert nyelven helytelen vagy legalábbis nem elegáns;"

Szerintem angolul van, és egy olyan üzemet jelent, ahol kávézókat gyártanak. Én egy kényelmes, fotelost szeretnék, mosolygós pincérekkel, hab nélkül.

4

ses, 2005. szeptember 29. csütörtök, 15:45 (#)

yves, értem én, de akkor korrektebb lenne "café"-nak írni, bár végső soron az angol elviseli a "cafe"-t is.

5

NagyGa1, 2005. december 2. péntek, 02:07 (#)

"Nincs elvihető kávé."

Azért ez elég nagy baj.... :|

6

Guczó, 2005. december 3. szombat, 00:16 (#)

NagyGa1: a kávézó arra van, hogy ott kávézzon az ember.

7

ses, 2005. december 3. szombat, 00:29 (#)

nemcsak arra; én Gáborral értek egyet. az elvihető kávé hiánya súlyos negatívum :) - a korrekt, használható műanyagfedővel ellátott papír kávéspohár a nyugati civilizáció egyik alapvető ismérve!

8

Guczó, 2005. december 3. szombat, 00:36 (#)

Miszerint nem tudsz kávét főzni?

9

Guczó, 2005. december 3. szombat, 00:59 (#)

Valószínűleg értelmezési különbözőségek vannak itten.
A kávé frissen jó, kávéscsészéből, pincérnővel, csacsogó partnerrel. Ha utóbbi nincs, akkor a kávéházban/presszóban/italboltban, legalábbis az élet szövetében.
Papírpohárban elvinni a kihűlö lét és űzött vadként, magányosan elfogyasztani, a kávézás esszenciáját hazudtolja meg.
(izé. Jórészt Nescafé-t iszom itt, mert ez adatott, de Budapesten soha nem innék menzás kávét).

10

monika, 2006. január 25. szerda, 14:26 (#)

Háááát... tegnap beugrottunk egy kávéra + sütire, így aztán alkalmam volt megfigyelni, ahogy a pincérnő kinyomja a bécsi kávém tetejére a bolti flakonos tejszínt. Ide sem jövünk többet. Iszonyú rossz volt a kávé.

11

ses, 2006. január 25. szerda, 14:43 (#)

Jé. Azóta is visszajárunk eszpeevel, és ennek alapján én meg hittel vallom, hogy messze földön itt a legjobb a macchiato. :)

12

Zuzu, 2006. január 25. szerda, 15:41 (#)

Ízlések különbözősége. Ez viszi a világot előre. Ki tudja megmondani milyen az etalon macchiato? :)

13

stsmork, 2006. január 25. szerda, 16:07 (#)

Van egy cseh munkatársam, ő három dolgon méri le egy ország civilizációs fokát: a kávé, a kenyér és a sör minőségén. Ezek alapján például az Egyesült Államokat a "futottak még" mezőnyébe sorolja.

14

monika, 2006. január 25. szerda, 16:18 (#)

Persze biztos nekem túl magasak az elvásáraim, ha úgy gondolom, hogy a tejszínhab legyen tejszínhab. De tény, hogy Budapesten lassan már nem is merek tejszínhabos kávét (meg hasonlókat, pl. ír kávét) rendelni.

15

ses, 2006. január 25. szerda, 22:08 (#)

monika,

szerintem inkább arról van szó, hogy a macchiatoban nincs tejszínhab, illetve olasz pörkölésű kávéból készül, így két fontos ponton különbözik az általad ivott bécsitől. én olyat még sose ittam, lehet, hogy nekem se ízlene.

16

careless, 2006. február 13. hétfő, 14:11 (#)

kipróbáltam nagy kedvenceteket - hááát, mivel nem vagyok nagy KV-s, abba nem tudok belekötni, bármi másba viszont igen. a non-smoker részt (3 asztal vs 13) egy pálmán kívül semmi nem választja el a smoker-től; lassú a kiszolgálás; nem adtak a KV-hoz szalvétát (és szívószálat se, bár erre nyilván csak nekem lett volna szükségem a 6cm-s tejhab miatt :o); és iszonyú kényelmetlenek a székek. ja, és továbbra sem engednek fel az emeletre, amíg lent nincs tele a hely. elvégre első a vendég, de oda üljön, ahova mi mondjuk.

17

ses, 2006. február 13. hétfő, 19:06 (#)

careless, az észrevételek jogosak, a jó kávéjuk szerintem sem menti a sorjás közönségszolgálatot. mi közben már kvázi odaszoktunk mint freelancing irodába, úgyhogy a tehetetlenségünk áldozatai vagyunk - meg hát a kávé,az nagyon jó. :)

18

Zuzu, 2006. február 14. kedd, 00:25 (#)

Visszajöttem Lombardiából. Kávétúrának sikeredett: reggel, délben, délután, néha este... kávéházak tömkelegét látogattuk meg. Kedvenc városkánkba Como-ba két nap is elmentünk. Majd lesz beszámoló valahol, ha valakit érdekel...

19

csirke, 2006. október 28. szombat, 23:50 (#)

És mi az a 'mocha'?

20

Dr. Minorka, 2006. október 29. vasárnap, 00:34 (#)

http://en.wikipedia.org/wiki/Cafe_mocha

21

Author Profile Page eszpee, 2007. augusztus 10. péntek, 17:35 (#)

Ezt a cikkben update-eltük, sajnos felejtős lett a hely.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork