Hozzászólások | Szólj hozzá! | Rovatok és keresés
Ervin cikke a Bilagit rovatból, 2005. szeptember 25. vasárnap, 20:23 | 21 hozzászólás
Új hely a Jókai és a Weiner Leó sarkán, a bezárt Cardigan teázó helyén és bútoraival. Tesztünk tárgya: vasárnap délutáni könnyed saláta-kávé-süti.
Pozitív: a hely eddig is jó volt, világos, hétvégén csöndes. A pincér srác ismeri a kávékat, kedves, udvarias. A kávék finomak, a Caesar-saláta apróhallal jó ötlet. A zuppa inglese nagyszerű!
Negatív: a Caesar-salátáról hiányzott a parmezán, az adag mérete elég zónajellegű. Nincs mocha. Nincs elvihető kávé.
Egyéb: a honlapon őskövület karaktertábla, sajnos meg is látszik; ráadásul a kávék majdnem legalul vannak a kínálat oldalon, ami kávézótól fura. A hely neve így leírva valamennyi általunk ismert nyelven helytelen vagy legalábbis nem elegáns; talán nem kellett volna külföldieskedni.
Összértékelésünk eszpeevel (0-7): 5 - mindennel együtt nem rossz kezdet, drukkolunk, mert stratégiai helyen van, tessék egyre jobban belejönni!
Update (2007. június): A hely mára alaposan leromlott. Gyakori személyzetcsere, egyre több füst, egyre kevesebb hangulat, a tulajok álltólag a vezetőket is kirúgták, tanácstalanság, lejtő. Már nem tudjuk ajánlani a helyet. Sic transit gloria mundi.
(#)
, 2005. szeptember 25. vasárnap, 23:49"...bele jönni" vagy "bejönni"? ;-))
(#)
, 2005. szeptember 25. vasárnap, 23:52"belejönni" - úgy, ahogy írtam.
(#)
, 2005. szeptember 29. csütörtök, 15:08"A hely neve így leírva valamennyi általunk ismert nyelven helytelen vagy legalábbis nem elegáns;"
Szerintem angolul van, és egy olyan üzemet jelent, ahol kávézókat gyártanak. Én egy kényelmes, fotelost szeretnék, mosolygós pincérekkel, hab nélkül.
(#)
, 2005. szeptember 29. csütörtök, 15:45yves, értem én, de akkor korrektebb lenne "café"-nak írni, bár végső soron az angol elviseli a "cafe"-t is.
(#)
, 2005. december 3. szombat, 00:16NagyGa1: a kávézó arra van, hogy ott kávézzon az ember.
(#)
, 2005. december 3. szombat, 00:29nemcsak arra; én Gáborral értek egyet. az elvihető kávé hiánya súlyos negatívum :) - a korrekt, használható műanyagfedővel ellátott papír kávéspohár a nyugati civilizáció egyik alapvető ismérve!
(#)
, 2005. december 3. szombat, 00:36Miszerint nem tudsz kávét főzni?
(#)
, 2005. december 3. szombat, 00:59Valószínűleg értelmezési különbözőségek vannak itten.
A kávé frissen jó, kávéscsészéből, pincérnővel, csacsogó partnerrel. Ha utóbbi nincs, akkor a kávéházban/presszóban/italboltban, legalábbis az élet szövetében.
Papírpohárban elvinni a kihűlö lét és űzött vadként, magányosan elfogyasztani, a kávézás esszenciáját hazudtolja meg.
(izé. Jórészt Nescafé-t iszom itt, mert ez adatott, de Budapesten soha nem innék menzás kávét).
(#)
, 2006. január 25. szerda, 14:26Háááát... tegnap beugrottunk egy kávéra + sütire, így aztán alkalmam volt megfigyelni, ahogy a pincérnő kinyomja a bécsi kávém tetejére a bolti flakonos tejszínt. Ide sem jövünk többet. Iszonyú rossz volt a kávé.
(#)
, 2006. január 25. szerda, 14:43Jé. Azóta is visszajárunk eszpeevel, és ennek alapján én meg hittel vallom, hogy messze földön itt a legjobb a macchiato. :)
(#)
, 2006. január 25. szerda, 15:41Ízlések különbözősége. Ez viszi a világot előre. Ki tudja megmondani milyen az etalon macchiato? :)
(#)
, 2006. január 25. szerda, 16:07Van egy cseh munkatársam, ő három dolgon méri le egy ország civilizációs fokát: a kávé, a kenyér és a sör minőségén. Ezek alapján például az Egyesült Államokat a "futottak még" mezőnyébe sorolja.
(#)
, 2006. január 25. szerda, 16:18Persze biztos nekem túl magasak az elvásáraim, ha úgy gondolom, hogy a tejszínhab legyen tejszínhab. De tény, hogy Budapesten lassan már nem is merek tejszínhabos kávét (meg hasonlókat, pl. ír kávét) rendelni.
(#)
, 2006. január 25. szerda, 22:08monika,
szerintem inkább arról van szó, hogy a macchiatoban nincs tejszínhab, illetve olasz pörkölésű kávéból készül, így két fontos ponton különbözik az általad ivott bécsitől. én olyat még sose ittam, lehet, hogy nekem se ízlene.
(#)
, 2006. február 13. hétfő, 14:11kipróbáltam nagy kedvenceteket - hááát, mivel nem vagyok nagy KV-s, abba nem tudok belekötni, bármi másba viszont igen. a non-smoker részt (3 asztal vs 13) egy pálmán kívül semmi nem választja el a smoker-től; lassú a kiszolgálás; nem adtak a KV-hoz szalvétát (és szívószálat se, bár erre nyilván csak nekem lett volna szükségem a 6cm-s tejhab miatt :o); és iszonyú kényelmetlenek a székek. ja, és továbbra sem engednek fel az emeletre, amíg lent nincs tele a hely. elvégre első a vendég, de oda üljön, ahova mi mondjuk.
(#)
, 2006. február 13. hétfő, 19:06careless, az észrevételek jogosak, a jó kávéjuk szerintem sem menti a sorjás közönségszolgálatot. mi közben már kvázi odaszoktunk mint freelancing irodába, úgyhogy a tehetetlenségünk áldozatai vagyunk - meg hát a kávé,az nagyon jó. :)
(#)
, 2006. február 14. kedd, 00:25Visszajöttem Lombardiából. Kávétúrának sikeredett: reggel, délben, délután, néha este... kávéházak tömkelegét látogattuk meg. Kedvenc városkánkba Como-ba két nap is elmentünk. Majd lesz beszámoló valahol, ha valakit érdekel...
(#)
, 2006. október 28. szombat, 23:50És mi az a 'mocha'?
(#)
, 2006. október 29. vasárnap, 00:34, 2007. augusztus 10. péntek, 17:35 (#)
Ezt a cikkben update-eltük, sajnos felejtős lett a hely.
» Filmek
» Könyvek
» Éttermek - térképpel!
» Receptek
» Mobil videók
A Kispad-feednek most
olvasója van. Szeretnél közéjük tartozni? Ezen az oldalon mindent elmagyarázunk.
Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork