Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


For Sale Pub

Ervin cikke a Bilagit rovatból, 2005. október 29. szombat, 23:53 | 19 hozzászólás

A Vámház körút elején található, bévül átrendezett istállónak designolt, "lent a bárpult, fent az asztal" stílusú kétszintesbe egy mindent átfogó szombati brunner (breakfast+lunch+dinner) elfogyasztására tértünk be. Nem csalódtunk.

A széthányt szalma borítású fapadlót nem teljesen értettük, de talán épp ez a talány adja az értelmét, már persze a felületes álkovboj-hangulaton felül. A hely ügyes marketingfogása, hogy nagy tartókban ingyen adják a mogyorót, ami egyébként friss és finom, és a héját szigorúan a padlóra kell dobálni, ahol az a fülnek kellemes, roppanó hangot adva elegyedik a lábunk alatt a már ott lévő szalmával.

Nyilván megoldják valahogy, hogy ez a kombináció így megfeleljen a közegészségügyi elvárásoknak, és az igazat megvallva, egyáltalán nem tűnt tisztátalannak a hely; ennek ellenére egy KÖJÁL elleni meccset nem mernénk fix egyesre venni.

A kulináris stratégia terén az egység egyértelműen a korrekt mennyiségi iskola követője. Már az étlapon kijelentik, hogy adagjaik nagyobbak a szokásosnál, és a tettek mezején is állják a szavukat. Kellemes a sörválaszték: van például csapolt Borostyán, ami messze a legjobb (na jó, az egyetlen) angolsör-wannabe a hazai márkák között. Akadt persze bor is, meg más tudamódosító folyadékok, de leginkább a serital passzolt a hely szellemiségéhez.

A társaság fényét emelő Gr0-val és kedvesével alapos vizsgálatnak vetettük alá az étlapot, és a nyelvhasználat egészen szélsőséges példáit találtuk meg rajta. Kis túlzással fogalmazhatok úgy is, hogy azt vagy egy analfabéta gépelte, vagy egy tévedésből állampolgárságot kapott bevándorló. A helyzetet súlyosbítandó, az epizód végén Gr0 drámai arckifejezéssel rábökött a német vendégek kedvéért kiírt Bierstube feliratra, és közölte, hogy ő meg egyszer sajtboltot fog nyitni Briestube néven.

A nagy adagok gondolatától cseppet sem rettenve csupa laza ételt: csülkös sztrapacskát, marhapörköltet és sertéspaprikást rendeltünk. Ételmegosztásra rendezkedtünk be. Én ekkor kértem egy kanalat is, mert egyrészt a tarhonyát igenis azzal kell enni, másrészt rutinos ételmegosztó lévén tudtam, hogy mire a szomszédaim a villájukkal kipiszkálnak egy-egy húsdarabot a pörköltemből, addigra én a kanalammal már átmertem magamhoz a fél tányérjukat.

A kaja tényleg sok volt, és teljesen korrekt minőségű. Ami viszont külön említést érdemel, az a savanyúság-technika, ami fantasztikus. Nem lehet csak úgy rendelgetni. Ehelyett kihoznak egy rettenetes tálat, telve minden elképzelhető jóval, ami a szemközti piac alagsorában beszerezhető, és abból lehet csemegézni, majd a végén egy meg nem határozott módszer szerint a fogyasztás alapján fizettetnek érte. Dicséretes ötlet!

A desszertekre nem maradt erőnk. Kíváncsi vagyok, van-e egyáltalán forgalmuk belőle, vagy csak kiírják és blöffölnek, tudván, hogy senki nem jut el odáig. A kávé viszont társaságunk hölgytagja szerint finomra sikerült; igaz, ezt nem tudom megerősíteni, mert mire magam is belekóstoltam volna, addigra másfél kiló cukor felhasználásával sikerült felismerhetetlenné tennie.

Ha kipróbáljátok a helyet, érdemes nagyobb társasággal menni. A félősebb lányokat és a biofalatkák szerelmeseit hagyjátok otthon; nem nekik való a látvány. Nagy katarzist ne várjatok, de amit szóban és a látvány alapján ígér a hely, azt be is tartja.
Ítélet (0-7): 4.

Update: viszont itt a legjobb a csülkös bableves egész Budapesten!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (19)

1

Dimi, 2005. október 30. vasárnap, 00:13 (#)

Ami szerintem nagyon finom naluk, az a leves. Azt is erdekes modon talaljak, es egyben nagyon finom is.

Viszont este kibirhatatlan a hely, egyrestz a nagy tomeg, masreszt az elo zene miatt, amelyhez egyszeruen tul kicsi a helyseg.

2

mr m, 2005. október 30. vasárnap, 00:17 (#)

nem látom az összhangot a pontozás és a leírás között

3

Gr0, 2005. október 30. vasárnap, 00:22 (#)

A levesek tényleg jók emlékeim szerint, és ezt tudhatják, uigyanis az - amúgy méltán aposztrofált - étlapon a hagyományosnak számító előételek-levesek-frissensültek-húsételek-stb. iskola helyett az igen inventívnek minősíthető levesek - nem levesek megosztás szerepel.

Amúgy, ses, a briestubéval várhattál volna, amíg levédetem :)))

Kedvesem kávés cukrához pedig a korrektség okán hozzátartozik, hogy a cukortartó volt a hibás, ugyebár :)))

Ja, és én még megemlíteném a pincérhölgyet, no, kivételesen nem mgjelenése okán, hanem, mrt amint valami "out-of-the-ordinaryt" kérdeztünk tőle, hogy lehetne-e ezt így, azt úgy, valami elemien eltalált hangnemben válaszolta azt, hogy "Természetesen!" - amiben benne volt, hogy "Naná, te hülye, nyilván...", de mégse annyira egyértelműen, hogy zokon lehessen venni.

Gr0

4

Gr0, 2005. október 30. vasárnap, 00:24 (#)

Ja, és ses, arra mindenképp káncsi lennék, milyen egy "KÖJÁL elleni mecset"? :PPP

5

Gr0, 2005. október 30. vasárnap, 00:25 (#)

Magam is jogosabbnak vélnék egy 5-öt a 7ből, de nem én vagyok a zsűri :)))

6

Gr0, 2005. október 30. vasárnap, 00:29 (#)

Ami pedig a széthányt szalma borítást illeti, még mindig jobb, mint az összehányt szalma borítás, nem? :)

7

ses, 2005. október 30. vasárnap, 00:53 (#)

hoppá (4), kínos! :) köszönöm, javítom.

8

eti, 2005. október 30. vasárnap, 08:27 (#)

A Jókai bableves a legjobb. Erős Pista vagy csípős paprika bele, kenyér mellé: ketten jóllaktok egy adagból és egy ezres az egész. Utána nagyon kellemes például a tejberizs, szép nagy adagot hoznak abból is, nem kamu a desszert.

9

Adi, 2005. október 30. vasárnap, 23:02 (#)

Nemtom, hogy régen is ez volt-e a neve, de egyszer voltam ott, utoljára is. Ha én pisáltam volna bele a saját korsómba, akkor is jobban sikerül, mint az a vizezett Guiness, amit kihoztak. :I

10

napos2600, 2005. október 31. hétfő, 02:26 (#)

nem ez az a hely, ahol a piszoár főlé kis fejtámasz van elhelyezve az ittas vendég legnagyobb megelégedésére és fejét a falba verés elkerülésére?

11

Pocakos, 2005. október 31. hétfő, 11:28 (#)

ses (7): Ez tetszett! ;-) Én ugyanis azt hittem, hogy Gr0 (4) a KÖJÁL-t kifogásolja. ;-))) Ugyanis olyan már NINCS ! - csak ÁNTSZ. Én is tévesztem, amit azonnal javítanak, és amiből koromra szoktak következtetni. Különben ilyen a "KÖZÉRT" és a "TANÁCS" is. ;-)))

12

Deansdale, 2005. október 31. hétfő, 11:32 (#)

Skacok, ha eddig még nem tettétek meg, legyetek oly kedvesek és készítsetek egy összefoglaló oldalt is a tesztelt kajáldákról :)
Ha véletlenül BPn járok, szívesen beugranék valami általatok istenített helyre, de az ördög se tudja végigbogarászni az utóbbi hónapok összes post-ját és a kapcsolódó hozzászólásokat...

13

ses, 2005. október 31. hétfő, 11:47 (#)

Deansdale (12), már tervben és csőben van a gondolat.

14

ses, 2005. október 31. hétfő, 11:49 (#)

Pocakos (11), köszi neked is, nem hittem volna, hogy ekkora mondatrészben két hibát is tudok ejteni! :) Ugyanakkor a KÖJÁL most már benne marad, mementóul, meg azért, mert sokkal jobban hangzik a mondatban, mint az ÁNTSZ. :)

15

ses, 2005. október 31. hétfő, 11:51 (#)

Ja, meg még annyit, hogy a közértet ne hagyd, hogy elvegyék tőled - az már köznevesült, és így biztosította a fennmaradását! :)

16

Author Profile Page eszpee, 2006. szeptember 2. szombat, 01:06 (#)

Ma ismét sikerült tesztelni a bablevesüket, az a helyzet, hogy egyszerűen nem tudnak hibázni.

17

haujobb, 2006. szeptember 3. vasárnap, 12:45 (#)

eszpee,
sztem anno a nyitáskor lefőztek 6 millió hektót, lefagyasztották és kockánként/adagonként engdik fel mikróban :)))
Tényleg nem lehet rosszat mondani amúgy a babléjükre.

18

Benny Lava, 2008. december 10. szerda, 21:29 (#)

ervin,

csak kíváncsi vagyok: most is 4-est adnál? :)

19

Author Profile Page ervin, 2008. december 11. csütörtök, 01:03 (#)

passz. nem tudom, azóta hogy állnak a többi kajával, én jó ideje csak bablevest meg tejberizst eszem náluk, abban hetesek, de anno a kritika nem erről szólt.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork