Hozzászólások | Szólj hozzá! | Rovatok és keresés
Ervin cikke a Bilagit rovatból, 2005. október 29. szombat, 23:53 | 19 hozzászólás
A Vámház körút elején található, bévül átrendezett istállónak designolt, "lent a bárpult, fent az asztal" stílusú kétszintesbe egy mindent átfogó szombati brunner (breakfast+lunch+dinner) elfogyasztására tértünk be. Nem csalódtunk.
A széthányt szalma borítású fapadlót nem teljesen értettük, de talán épp ez a talány adja az értelmét, már persze a felületes álkovboj-hangulaton felül. A hely ügyes marketingfogása, hogy nagy tartókban ingyen adják a mogyorót, ami egyébként friss és finom, és a héját szigorúan a padlóra kell dobálni, ahol az a fülnek kellemes, roppanó hangot adva elegyedik a lábunk alatt a már ott lévő szalmával.
Nyilván megoldják valahogy, hogy ez a kombináció így megfeleljen a közegészségügyi elvárásoknak, és az igazat megvallva, egyáltalán nem tűnt tisztátalannak a hely; ennek ellenére egy KÖJÁL elleni meccset nem mernénk fix egyesre venni.
A kulináris stratégia terén az egység egyértelműen a korrekt mennyiségi iskola követője. Már az étlapon kijelentik, hogy adagjaik nagyobbak a szokásosnál, és a tettek mezején is állják a szavukat. Kellemes a sörválaszték: van például csapolt Borostyán, ami messze a legjobb (na jó, az egyetlen) angolsör-wannabe a hazai márkák között. Akadt persze bor is, meg más tudamódosító folyadékok, de leginkább a serital passzolt a hely szellemiségéhez.
A társaság fényét emelő Gr0-val és kedvesével alapos vizsgálatnak vetettük alá az étlapot, és a nyelvhasználat egészen szélsőséges példáit találtuk meg rajta. Kis túlzással fogalmazhatok úgy is, hogy azt vagy egy analfabéta gépelte, vagy egy tévedésből állampolgárságot kapott bevándorló. A helyzetet súlyosbítandó, az epizód végén Gr0 drámai arckifejezéssel rábökött a német vendégek kedvéért kiírt Bierstube feliratra, és közölte, hogy ő meg egyszer sajtboltot fog nyitni Briestube néven.
A nagy adagok gondolatától cseppet sem rettenve csupa laza ételt: csülkös sztrapacskát, marhapörköltet és sertéspaprikást rendeltünk. Ételmegosztásra rendezkedtünk be. Én ekkor kértem egy kanalat is, mert egyrészt a tarhonyát igenis azzal kell enni, másrészt rutinos ételmegosztó lévén tudtam, hogy mire a szomszédaim a villájukkal kipiszkálnak egy-egy húsdarabot a pörköltemből, addigra én a kanalammal már átmertem magamhoz a fél tányérjukat.
A kaja tényleg sok volt, és teljesen korrekt minőségű. Ami viszont külön említést érdemel, az a savanyúság-technika, ami fantasztikus. Nem lehet csak úgy rendelgetni. Ehelyett kihoznak egy rettenetes tálat, telve minden elképzelhető jóval, ami a szemközti piac alagsorában beszerezhető, és abból lehet csemegézni, majd a végén egy meg nem határozott módszer szerint a fogyasztás alapján fizettetnek érte. Dicséretes ötlet!
A desszertekre nem maradt erőnk. Kíváncsi vagyok, van-e egyáltalán forgalmuk belőle, vagy csak kiírják és blöffölnek, tudván, hogy senki nem jut el odáig. A kávé viszont társaságunk hölgytagja szerint finomra sikerült; igaz, ezt nem tudom megerősíteni, mert mire magam is belekóstoltam volna, addigra másfél kiló cukor felhasználásával sikerült felismerhetetlenné tennie.
Ha kipróbáljátok a helyet, érdemes nagyobb társasággal menni. A félősebb lányokat és a biofalatkák szerelmeseit hagyjátok otthon; nem nekik való a látvány. Nagy katarzist ne várjatok, de amit szóban és a látvány alapján ígér a hely, azt be is tartja.
Ítélet (0-7): 4.
Update: viszont itt a legjobb a csülkös bableves egész Budapesten!
(#)
, 2005. október 30. vasárnap, 00:13Ami szerintem nagyon finom naluk, az a leves. Azt is erdekes modon talaljak, es egyben nagyon finom is.
Viszont este kibirhatatlan a hely, egyrestz a nagy tomeg, masreszt az elo zene miatt, amelyhez egyszeruen tul kicsi a helyseg.
(#)
, 2005. október 30. vasárnap, 00:17nem látom az összhangot a pontozás és a leírás között
(#)
, 2005. október 30. vasárnap, 00:22A levesek tényleg jók emlékeim szerint, és ezt tudhatják, uigyanis az - amúgy méltán aposztrofált - étlapon a hagyományosnak számító előételek-levesek-frissensültek-húsételek-stb. iskola helyett az igen inventívnek minősíthető levesek - nem levesek megosztás szerepel.
Amúgy, ses, a briestubéval várhattál volna, amíg levédetem :)))
Kedvesem kávés cukrához pedig a korrektség okán hozzátartozik, hogy a cukortartó volt a hibás, ugyebár :)))
Ja, és én még megemlíteném a pincérhölgyet, no, kivételesen nem mgjelenése okán, hanem, mrt amint valami "out-of-the-ordinaryt" kérdeztünk tőle, hogy lehetne-e ezt így, azt úgy, valami elemien eltalált hangnemben válaszolta azt, hogy "Természetesen!" - amiben benne volt, hogy "Naná, te hülye, nyilván...", de mégse annyira egyértelműen, hogy zokon lehessen venni.
Gr0
(#)
, 2005. október 30. vasárnap, 00:24Ja, és ses, arra mindenképp káncsi lennék, milyen egy "KÖJÁL elleni mecset"? :PPP
(#)
, 2005. október 30. vasárnap, 00:25Magam is jogosabbnak vélnék egy 5-öt a 7ből, de nem én vagyok a zsűri :)))
(#)
, 2005. október 30. vasárnap, 00:29Ami pedig a széthányt szalma borítást illeti, még mindig jobb, mint az összehányt szalma borítás, nem? :)
(#)
, 2005. október 30. vasárnap, 00:53hoppá (4), kínos! :) köszönöm, javítom.
(#)
, 2005. október 30. vasárnap, 08:27A Jókai bableves a legjobb. Erős Pista vagy csípős paprika bele, kenyér mellé: ketten jóllaktok egy adagból és egy ezres az egész. Utána nagyon kellemes például a tejberizs, szép nagy adagot hoznak abból is, nem kamu a desszert.
(#)
, 2005. október 30. vasárnap, 23:02Nemtom, hogy régen is ez volt-e a neve, de egyszer voltam ott, utoljára is. Ha én pisáltam volna bele a saját korsómba, akkor is jobban sikerül, mint az a vizezett Guiness, amit kihoztak. :I
(#)
, 2005. október 31. hétfő, 02:26nem ez az a hely, ahol a piszoár főlé kis fejtámasz van elhelyezve az ittas vendég legnagyobb megelégedésére és fejét a falba verés elkerülésére?
(#)
, 2005. október 31. hétfő, 11:28ses (7): Ez tetszett! ;-) Én ugyanis azt hittem, hogy Gr0 (4) a KÖJÁL-t kifogásolja. ;-))) Ugyanis olyan már NINCS ! - csak ÁNTSZ. Én is tévesztem, amit azonnal javítanak, és amiből koromra szoktak következtetni. Különben ilyen a "KÖZÉRT" és a "TANÁCS" is. ;-)))
(#)
, 2005. október 31. hétfő, 11:32Skacok, ha eddig még nem tettétek meg, legyetek oly kedvesek és készítsetek egy összefoglaló oldalt is a tesztelt kajáldákról :)
Ha véletlenül BPn járok, szívesen beugranék valami általatok istenített helyre, de az ördög se tudja végigbogarászni az utóbbi hónapok összes post-ját és a kapcsolódó hozzászólásokat...
(#)
, 2005. október 31. hétfő, 11:47Deansdale (12), már tervben és csőben van a gondolat.
(#)
, 2005. október 31. hétfő, 11:49Pocakos (11), köszi neked is, nem hittem volna, hogy ekkora mondatrészben két hibát is tudok ejteni! :) Ugyanakkor a KÖJÁL most már benne marad, mementóul, meg azért, mert sokkal jobban hangzik a mondatban, mint az ÁNTSZ. :)
(#)
, 2005. október 31. hétfő, 11:51Ja, meg még annyit, hogy a közértet ne hagyd, hogy elvegyék tőled - az már köznevesült, és így biztosította a fennmaradását! :)
, 2006. szeptember 2. szombat, 01:06 (#)
Ma ismét sikerült tesztelni a bablevesüket, az a helyzet, hogy egyszerűen nem tudnak hibázni.
(#)
, 2006. szeptember 3. vasárnap, 12:45eszpee,
sztem anno a nyitáskor lefőztek 6 millió hektót, lefagyasztották és kockánként/adagonként engdik fel mikróban :)))
Tényleg nem lehet rosszat mondani amúgy a babléjükre.
, 2008. december 11. csütörtök, 01:03 (#)
passz. nem tudom, azóta hogy állnak a többi kajával, én jó ideje csak bablevest meg tejberizst eszem náluk, abban hetesek, de anno a kritika nem erről szólt.
» Filmek
» Könyvek
» Éttermek - térképpel!
» Receptek
» Mobil videók
A Kispad-feednek most
olvasója van. Szeretnél közéjük tartozni? Ezen az oldalon mindent elmagyarázunk.
Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork