Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Okay Italia

Ervin cikke a Bilagit rovatból, 2005. október 24. hétfő, 21:22 | 24 hozzászólás

Egyáltalán nem okay. Az okay közelében nincsen. Tudjátok mit, ne húzzuk az időt: gyalázat. Ide se jövök többet - de előtte a rend kedvéért lejegyzem a tapasztalatokat, amíg nem évül az indulat.

Az első éttermét a Nagykörúton nyitó (ma már) étteremlánc Nyugati téri egységébe tértünk be gyanútlanul. A döntés súlyos hibának bizonyult.

A kedves leültetés után rendeltetésszerűen száraz pizzatészta-ropival és csak úgy, spontán száraz ciabatta-szerűséggel kínáltak bennünket; a termékek szárazságát némi reszelt parmezánnal enyhíthettük.

A rendelés után 10-15 perccel később kihozták a paradicsomlevest, ami finom volt. Ám erre csak további negyed óra múlva jöttünk rá. Ekkor vehettük le a véletlenül nálunk lévő hegesztőszemüveget és azbesztkesztyűt, a leves ugyanis lávaszerű állapotban érkezett az asztalhoz. Ott láthatóan nem tart még az egység, hogy szakácsai belássák: nemcsak az elhűlt, hanem a fehéren izzó étek is súlyos vendéglátó-ipari hiba.

Időközben a mellettünk lévő vécéből (mert hova máshová is tehetnék a nem dohányzó asztalokat) egyre fokozódó hangerejű és kegyetlenségű ipari zene szűrődött ki: csempetörés, centrifuga robbanás előtt, atomporszívó, gőzkalapács. Emlékszem, eszpee hallgatott ilyen muzsikát régebben, de még ő sem étkezés közben.

Egyszer csak megjelent egy szerelő-ruházatú, szakállas ember, egy bazi nagy barkácskészlettel a kezében, átfurakodott az asztalok között, és eltűnt a zene irányában.

Megérkeztek a főfogások, két tésztaétel. Az eredeti Okay Italiában annak idején fantasztikus lazacos és fenyőmagos tésztákat lehetett elcsípni, így bizakodva tekintettünk a tányérjainkra.

Nem kellett volna.

Túl azon, hogy megérkezésükkor a tészták is füstöltek, egyszerűen nem találtunk olyan módszert, amellyel a szószokban bármiféle ízt képesek lettünk volna fölfedezni. Én katonaviselt ember lévén meglehetősen proletár módon állok az evéshez: zsigerből nehezen hagyom ott, amit elém tesznek. Ezúttal három gyámoltalan villaszúrás után elhelyeztem az evőeszközeimet a tésztahalom tetején, és hátradőlve feladtam a kilátástalan küzdelmet.

Az érkező pincérnő meghökkent, de csak annyit kérdezett, hogy elcsomagolja-e a "maradékot"; az eszébe sem jutott, hogy esetleg nem ízlett a főztjük.

Nemsokára a másik tészta is hasonló magabiztossággal iskolázott le bennünket, pedig abban egy idő után némi halvány lisztaromát már sikerült azonosítanunk. Ám amilyen jótét lélek vagyok, ekkor egy pontot még mindig fenntartottam a helynek a paradicsomleves ízbéli értékei miatt; és ezért a székemen ülve elszántan lesütöttem a tekintetemet, nehogy körbenézve a gagyi belső dekor miatt esetleg meggondoljam magam.

Kisvártatva kilépett a vécéből a szerelő. Kissé nedves munkaruhájában az asztalunk mellé lépett, körülbelül 50 centiméterre a lábunktól a földre helyezett egy nagy tekercs, láthatóan használat utáni állapotban lévő vécétisztító csőgörényt, majd elsétált a konyha felé.

Ilyen nincs. Fizettünk, kijöttünk. Ebben az évszázadban ez a teljesítmény mindenhez képest elégtelen.

Ítélet (0-7): 0.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (24)

1

Kenny, 2005. október 24. hétfő, 23:05 (#)

Höhö, ezt a helyet én is megszívtam már. Amin eléggé elcsodálkoztam, az az, hogy nem volt olyan köret, amit úgy általában hajlandó vagyok megenni. Nem tartottak pl. rizst, erre biztosan emlékszem, mert ha egy mód van rá, én azt szoktam enni. Sucks.

2

mr m, 2005. október 24. hétfő, 23:34 (#)

az olaszok eszne rizst?

3

Gr0, 2005. október 24. hétfő, 23:35 (#)

Nullapontos hely egyszerűen nem létezik - max elégtelen tapasztalat. Három apró pontban összfoglalnám, hogy lehet e hely pontszámát föltornázni:

1.) ellátogatsz a Moszkva téri Trombitás Étterembe;
2.) rendelsz egy lasagnát
3.) erőst felkészülsz, de mindenre...

4

Ali, 2005. október 25. kedd, 00:06 (#)

Kérlek, ne írjatok a Pamut oldalában, a piac alatt üzemelő török étkezdéről. Nem akarom tudni, mi nem jó ott. :)

5

Kenny, 2005. október 25. kedd, 00:10 (#)

A magyarok esznek rizst? :)

6

Ali, 2005. október 25. kedd, 00:15 (#)

Remélem nem ezen múlik, ki a magyar. Én igen, sokat. Igensokat. :)

7

ses, 2005. október 25. kedd, 00:53 (#)

Gr0,

ezért jó a szubjektív pontozás - nem kell vitát nyitni róla. :)

Ali,

sztem te simán elmentél itt egy poén mellett, pedig kitettél egy smileyt magad is :)

8

sz.n., 2005. október 25. kedd, 11:11 (#)

Nemrégiben én is voltam ebben az étteremben, de annak ellenére, hogy bazi sokat kellett várni a kajára, mégsem kaptunk szárazeledelt rágcsálni.

9

hip, 2005. október 25. kedd, 13:43 (#)

Szerintem ez a taljánok jogos bosszúja volt mindazokra a szentségtörőkre, akik leves után tésztát esznek. :)

10

Ali, 2005. október 25. kedd, 14:05 (#)

Pedig a jó Jókai bableves után vagy túrós csusza jönne, vagy palacsinta, azaz leves-tészta kombó. :) Nem tudják az olaszok, mi a jó. :D

11

Zuzu, 2005. október 25. kedd, 19:58 (#)

Diwan barátunk Tandoori étterme helyén most egy olasz tésztázó nyílt. Látványkonyha, az orrod elött készítik a különböző tésztás ételeket, salátákat. Egyébként reggeliző hely is.
Szombat este 9.30 körül érkeztem, tök üres volt, ami ugye nem túl bíztató, de megsajnáltam a személyzetet, aztán eldöntöttem, hogy bizalmat szavazok a helynek és rendelek valamit. Kedélyesen elbeszélgettünk a szakácsfiúval, közben közösen kitaláltuk, hogy mit is egyek (elvitelre). Az orrom elött frissen felvágta a cukkinit, a gombát, a paradicsomot, oliván megpirította, tett hozzá kevés sót, külön paradicsompürét, aztán kértem, hogy menjen bele egy kis fokhagyma is, még valamit beleszórt, oregánot, meg tett hozzá zöldfűszert, aztán közösen kiválasztottuk, hogy milyen legyen a tészta. A végén kapott a cucc egy szorat parmezánt. Igen kellemes vacsorám volt....

12

nyelv-ész, 2005. október 25. kedd, 20:11 (#)

Ezt az okay taljánt kollégáimmal kollektíve mexivtuk a nyáron: hatan hatfélét rendeltünk, és egyikünk sem bírta lenyomni a magáét - nem az adag mérete miatt.

Kb. fél éve hasonlóan jártam az egykor híres (Lírhedt?) LeRoy óbudai műintézményében: csőgörény és vécéjavítás ugyan nem volt, pocsék kaja, bunkó pincérek annál inkább.

OFF:

Aki neaggyisten Budakalászon jár, és teheti, térjen be a Country Tanya nevű etetőbe - nem bánja meg (se a pénztárcája).

13

Gr0, 2005. október 25. kedd, 23:44 (#)

Ha már ajánlani is lehet: a Cukor utcában (Central kávézó mellett, jobbra, kis utca) lávő Vegetárium sztem korrekt. Vegetűáriánus hely, ami elsőre férfiriasztónak nagzik, magam is csak bném (szintén nem vega) unszolására próbáltuk ki, de nagyon nem bántuk meg. A hely korrekt, a kajűák ott vannak, az árak normálisak.

Két éve voltunk először, idén tavasszal - eddig - utoljára, ebben a két évben kicsit esett a színvonal, de még azért ajánlom.

Én, pölö, a magyar konyha híve vagyok, nekem egy marhapörköltet targoncával sosem fog űberelni semmi, így sosem gondoltam volna, hogy pölö egy narancsos mákparfét, vagy egy juharszirupos tapiókapudingot szeretni tudnék, de meg kellett adnom magam...

14

ses, 2005. október 25. kedd, 23:51 (#)

Mondd, hogy a rendelésnél legalább heccből bepróbálkoztál a lucernapürével!

15

Gr0, 2005. október 26. szerda, 00:05 (#)

Nem, a lucrnaBIMBÓval nem, mert az élesztőpürével tök jóllaktam.

16

ses, 2005. október 26. szerda, 00:22 (#)

igen, hát persze, hogy is téveszthettem el! :D

17

Gr0, 2005. október 26. szerda, 01:01 (#)

ja, és útközben át kell hajtani egy plutóniumfelhőn :)

18

MateKing, 2006. január 10. kedd, 20:09 (#)

Sztem meg érdemes kiutazni Jesolo(Olaszország)ba, hogy egy jót egyetek!Jesolon belül is a Vörös Oroszlánt(Red Lion)ajánlom.
pincérek--------->7
kaja-------------->7
ár----------------->6
felszolg.idő------>7
egyebek--------->7
össz-------------->7

19

ses, 2006. január 10. kedd, 22:39 (#)

MateKing, az ötletet köszönjük! Na de a pontozást, azt majd mi megmondjuk, jól.

20

MateKing, 2006. január 11. szerda, 16:43 (#)

ok,bocsi

21

dmiki, 2006. december 18. hétfő, 18:55 (#)

A Vegetárium további vonzereje a társasjátékok (pl. Alhambra).

22

Penálen, 2006. december 18. hétfő, 22:30 (#)

MateKing,

"felszolg.idő------>7"

hát, nekem egy 7 kicsit sok lenne... :D

23

betis83, 2007. június 15. péntek, 07:50 (#)

Ezt a panaszt küldtem az okayitaliasoknak tegnap este :-)

isztelt Okay Italia!

Ez a panasz a legnagyobb jóindulattal érkezik Önökhöz, hogy a jövőben az Okay Italia kedves vendégei ne tapasztalhassák meg, azt ami ma este velünk, a születésnapi vacsorám elfogyasztásakor történt.

Történt, hogy ma este (Június 14-én 20:00-kor) rendeltem Önöktől egy kétszemélyes vacsorát. Rendeltem Insalata di Formaggio Misto salátát, ami rendkívül kicsi volt és ízetlen. Az én Petto di Pollo Ripieno csirkémből szintén hiányzott az Okay Italia éttermeiben megszokott ízvilág, illett a spenót tölteték nagy adagokban bele volt gyömöszölve a hús közé, ami sem esztétikusan, sem ízeiben nem okozott maradandó élményt számomra. A kezeletlen spenót miatt még nem írnék Önöknek, de a mártásban úszkáló hajszál mellett nem tudok szó nélkül elmenni. A "főfogás" végeztével meg sem lepődtem, amikor a desszertnek rendelt fehércsokis profitterol, helyett egy fekete csokisat találtam a doboz fedelei alatt..

Mindezt 3,960 forintért. Remélem nem vették az e-mailemet sértőnek, csak úgy érzem, hogy ez a színvonal az Okay Italia hírnevéhez teljességgel méltatlan.

Üdvözlettel,

Nemes András

24

lehetetlenember, 2008. november 27. csütörtök, 13:44 (#)

Katasztrófa.
Hétköznap estefelé jártam a helyen, és rendkívül rossz tapasztalatot szereztem. Vegyük csak sorra.
Megérkezés után elfoglalunk egy üres asztalt. Mivel a helynek kb. 2/3-a volt csak foglalt, ezért válogatni lehetett. Udvarias pincér odalép és kéri hogy üljünk át egy másikhoz, ami körül nincsen több üres asztal, mert itt bizony egymás mellett 3 ilyen is volt és ezeket azért tartják üresen mert ha egy 2 főnél nagyobb társaság(!) jön, akkor ezeket össztolják és így tudják csak leültetni őket. Bizony-bizony ekkor vettem észre hogy itt kizárólag két személyes asztalok vannak. Megjegyezném, hogy az asztalon nem volt foglalt tábla. Átültünk.
Ez az átülés azért nagy körültekintést igényelt, hiszen a kétszemélyes asztalok közt kb. 50 cm-es folyosók vannak, úgyhogy táskát magasan mell fölé emelve, kabátot szorosan összehúzva , hogy a többi vendég asztalát ne söpörjük le vele féloldalazva tettük meg az utat a másik asztalhoz.
Hiába no, kis alapterületen így próbálják maximalizálni a fogadható vendégek számát. Nem tudom hogy ezt még hová lehetne fokozni?
Rendelés: egy Regina Margherita Pizza
(paradicsom, bivaj mozzarella, koktél paradicsom, bazsalikom, extra szûz olívaolaj) és egy TAGLIATELLE AL PESTO,MOZZARELLA DI BUFFALA E POMODORI SECCHI
(szélesmetélt pesto szósszal,bivaly mozzarella és aszalt paradicsom)és 0,5 l olasz ásványvíz. Mosolygós hölgy hozza a két poharat és a nyitott(!) ásványvizes üveget. Majd megérkezik a két tál étel. A Tagliatelle kis adag, de ízlésesen tálalt és nagyon finom. A Pizza viszont katasztrófa. Az amúgy nem túl ízletes tésztára az ujjnyi vastag szelet bivaly mozarella karikák "hűtő hideg" állapotban kerültek rá. Ez így már csapnivaló. Reklamáció, válasz: ezt így készítik mert a sütőben kiolvadna a víz a sajtból, és eláztatná a tésztát. Összemelegíteni kérésünkre most már ugye nem lehet, mert egy ilyen méretű tálat nem tudnak betenni a mikroba(!) Mit ad ég, a mondat végére a pizzán gusztustalan fehér levek gyűltek tócsába. Borzalmasan nézett ki. Szóval otthagytuk. Borravalót természetesen nem adtam, de még így is nagyvonalú voltam hogy a fél liter csapvizet és a gusztustalan pizzát kifizettem. Kifelé persze nem fogadták a köszönést, de ez nem bántott különösebben, hiszen bemenet sem köszöntött senki.
A hely szinte szimbóluma lehetne a legpofátlanabb lehúzásoknak, pedig a finom Tagliatelléből ítélve volna remény egy korrekt étterem megvalósítására. És hogy kinek ajánlanám a helyet? Csakis a legelszántabb ellenségemnek. Pl. az Okay Itália lelketlen dolgozóinak.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork