Hozzászólások | Szólj hozzá! | Rovatok és keresés
Ervin cikke a Bilagit rovatból, 2005. október 15. szombat, 12:46 | 18 hozzászólás
Este van már, ki-ki nyugalomba; de a zenészek, köztük a méltánytalanul fizetett magyar komolyzenészek általában szeretnek egy jót enni a koncert után. A mostani társaság épp ilyen. A megoldás: irány a Szlovák.
Az egység csendben tolja fölfelé az árait, de a helyzet még mindig nem zavarba ejtő. A sztrapacska megállja a helyét, a név kötelez. A hely saját magáról elnevezett tálját pedig két ember csak akkor tudja legyűrni, ha épp vízilabdaedzésről érkeztek; alapesetben jobb háromra számolni. Ami nem baj, tekintve, hogy ide sokan a mennyiségért jönnek. Magyar ember pedig nem riad vissza a zsiradéktól sem, amely a tál hősies leküzdése után a tálon marad.
Kínos zönge az Óházi palacsintába minden teketória nélkül begyűrt, hideg gesztenyepüré, valamint az, hogy a leginkább sörözőként ismert helyen mennyire nincsen sörválaszték: egyáltalán.
Ítélet (0-7): amolyan eszpees 4-es. A várakozásaimhoz képest nem volt miben csalódni, amit reálisan felvállal a hely, azt teljesíti.
(#)
, 2005. október 15. szombat, 19:16Tegnap voltam legutóbb :)
Amúgy nemtom, ki hogy van vele, de sztem a szlovák minősége - és itt most kiváltképp a kajára, iletve a sör hőfokára gondolok - esett a 3-4 évvel ezelőttihez képest. Akkor, mintha még nem ismerték volna annyian ezt a helyet (vagy csak mindig jókor voltam ott, mikor nem sokan mások?), viszont a kaja akkor gondosabban volt elkészítve sztem. Nem, mintha most rossz lenne, mondjuk :) Viszont a sör a leghatározottabban langyosabb.
Ja, és kicsit közel van a konyha. Két aranyos eset:
1.) a konyhabejáróhoz legközelebb eső asztalnál ülünk, és látjuk (majd csak halljuk), ahogy a pincér bemegy, lebassza az étlapot az asztalra, és jó hangosan aszongya: "Egy vadas macesszal rendel!"
2.) Alaphelyzet előbbi, csak most nem befelé megy a pincér, hanem kifelé jönne, de tán nem elég meleg a kaja, mindenesetre csak a - valószínűleg - szakács hangját halljuk:
- Melegíti a fszm!
Hangulatos hely, na :)))
(#)
, 2005. október 15. szombat, 19:50A Szlovák tökéletesen hozza az időtlen magyar étterem ízeket: zsíros panír, fagyasztott sültkrumpli, trapista, sör.
Hosszabb külföldi tartózkodás után például kötelező, de egyébként is van, amikor ilyenre éhezik az ember, nem kell azt szégyellni. :)
(#)
, 2005. október 15. szombat, 19:52Ezt hirtelen úgy olvastam:
"zsíros panír, fagyasztott sültkrumpli, TRAPISTA SÖR"
Az azé brutál lenne :)))
(#)
, 2005. október 16. vasárnap, 13:39ses: hol van, hol található?
A Zeneakadémia mellett (az ugye elég komolyzenész hely? ;-) volt a Svejk, amit átalakítással megszüntettek. Tehát, merre?
Ja és OFF
van egy kis érdekesség, Big Easy (New Orleans) hasonló fekete-fehér ügyben
http://pocakos.blogspot.com/2005/10/manipulls.html
most magyar változatban
OFF
(#)
, 2005. október 16. vasárnap, 13:56Ez nem az a hely amely utcájába a Szent István körútról lehet bekanyarodni? Egyszer-kétszer jártam arra, elég korrekt, de hogy a nevét is megjegyezzem :)
(#)
, 2005. október 16. vasárnap, 14:09Pocakos, Zuzu,
igen, a Szlovák a Nyugatitól a Margit híd felé indulva a körút belső ívén az első mellékutcában van, a saroktól 2 háznyira, elég szépen kiírva, ha az utcába fordulsz, már eltéveszthetetlen a bal oldalon.
(#)
, 2005. október 16. vasárnap, 14:16Az utca neve Bihari.
(#)
, 2005. október 16. vasárnap, 15:03OK, ses, azt már tudjuk, honnan származik az utca neve (a helyesírásodat hagyjuk, mert a melléknevet kisbetűvel kellett volna írni...), de mi az??? :P
(#)
, 2005. október 16. vasárnap, 23:06Teljesen kívül esik az értelmezési tartományon. Legutóbb 1 éve voltam ott, fantáziátlan étlap, átlagos kaják, pocsék kiszolgálás.
Lehet, hogy rettenetesen sznob lettem, de nemigen megyek a Szlovákba egyhamar. Menjetek a Maligánba vagy a Kis Borostyánba.
(#)
, 2005. október 17. hétfő, 12:11legjobb randijaim/munkamegbeszeleseim voltak ott, jo a hely, ha nem vagy ehes es/vagy szomjas ;p
(#)
, 2005. október 18. kedd, 17:44tirpák parasztok a pincérek és suttyók a vendégek
(#)
, 2005. október 18. kedd, 18:11pblue, mondom, hozza az időtlen magyar vendéglátás összes velejáróját! :)
(#)
, 2005. október 18. kedd, 22:24pblue,
a közönség - és köztük itt mindannyiunk - lesuttyózásához csak gratulálni tudok.
Persze, ha ennyire karakán véleményed van a helyről, akkor nyilván te is látogatod, gondolom. Vagyis, vagy paraszt vagy, vagy suttyó.
Nem tippelek.
(#)
, 2005. október 19. szerda, 15:15Gr0, ezegy benyomás volt nempedig egy többször megismételt tudományos gonddal megtervezett megfigyelés végső konklúziója. viszont amiatt, hogy csípőből magadra vetted a suttyózást, nemtudom megállni, hogy netegyem fel a kérdést, ami ilyenkor azonnal motoszkálni kezd a fejemben: akarsz róla beszélni? ;)
(#)
, 2005. október 19. szerda, 21:37Ügyesen megkerülted a rejtett kérdésemet, de azért én kíváncsi lennék a válaszra :P
(#)
, 2005. október 19. szerda, 23:21szinte kizártnak tartom, hogy amikor kialakult a vendégek suttyóságának benyomása bennem, akkor pont innen valaki volt úgy vendége a szlováknak, hogy ráadásul nyomjon is a latba. ha erre voltál kiváncsi. hogy én magam paraszt vagyok-e netán suttyó - nos ez a kérdés nem az én kompetenciám. mondjuk rád bízom ;)
(#)
, 2005. október 20. csütörtök, 00:30Akkor már tudom is a választ :P
(#)
, 2005. október 20. csütörtök, 12:00Ha már gurmanoztok, meg tudná valaki mondani, hogy hol (étterem, sörözö, borozó stb.) lehet mustot kapni? (most még, amíg szezon van)
» Filmek
» Könyvek
» Éttermek - térképpel!
» Receptek
» Mobil videók
A Kispad-feednek most
olvasója van. Szeretnél közéjük tartozni? Ezen az oldalon mindent elmagyarázunk.
Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork