Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53852 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Szlovák

Ervin cikke a Bilagit rovatból, 2005. október 15. szombat, 12:46 | 18 hozzászólás

Este van már, ki-ki nyugalomba; de a zenészek, köztük a méltánytalanul fizetett magyar komolyzenészek általában szeretnek egy jót enni a koncert után. A mostani társaság épp ilyen. A megoldás: irány a Szlovák.

Az egység csendben tolja fölfelé az árait, de a helyzet még mindig nem zavarba ejtő. A sztrapacska megállja a helyét, a név kötelez. A hely saját magáról elnevezett tálját pedig két ember csak akkor tudja legyűrni, ha épp vízilabdaedzésről érkeztek; alapesetben jobb háromra számolni. Ami nem baj, tekintve, hogy ide sokan a mennyiségért jönnek. Magyar ember pedig nem riad vissza a zsiradéktól sem, amely a tál hősies leküzdése után a tálon marad.

Kínos zönge az Óházi palacsintába minden teketória nélkül begyűrt, hideg gesztenyepüré, valamint az, hogy a leginkább sörözőként ismert helyen mennyire nincsen sörválaszték: egyáltalán.

Ítélet (0-7): amolyan eszpees 4-es. A várakozásaimhoz képest nem volt miben csalódni, amit reálisan felvállal a hely, azt teljesíti.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (18)

1

Gr0, 2005. október 15. szombat, 19:16 (#)

Tegnap voltam legutóbb :)

Amúgy nemtom, ki hogy van vele, de sztem a szlovák minősége - és itt most kiváltképp a kajára, iletve a sör hőfokára gondolok - esett a 3-4 évvel ezelőttihez képest. Akkor, mintha még nem ismerték volna annyian ezt a helyet (vagy csak mindig jókor voltam ott, mikor nem sokan mások?), viszont a kaja akkor gondosabban volt elkészítve sztem. Nem, mintha most rossz lenne, mondjuk :) Viszont a sör a leghatározottabban langyosabb.

Ja, és kicsit közel van a konyha. Két aranyos eset:

1.) a konyhabejáróhoz legközelebb eső asztalnál ülünk, és látjuk (majd csak halljuk), ahogy a pincér bemegy, lebassza az étlapot az asztalra, és jó hangosan aszongya: "Egy vadas macesszal rendel!"

2.) Alaphelyzet előbbi, csak most nem befelé megy a pincér, hanem kifelé jönne, de tán nem elég meleg a kaja, mindenesetre csak a - valószínűleg - szakács hangját halljuk:

- Melegíti a fszm!

Hangulatos hely, na :)))

2

eszpee, 2005. október 15. szombat, 19:50 (#)

A Szlovák tökéletesen hozza az időtlen magyar étterem ízeket: zsíros panír, fagyasztott sültkrumpli, trapista, sör.

Hosszabb külföldi tartózkodás után például kötelező, de egyébként is van, amikor ilyenre éhezik az ember, nem kell azt szégyellni. :)

3

Gr0, 2005. október 15. szombat, 19:52 (#)

Ezt hirtelen úgy olvastam:

"zsíros panír, fagyasztott sültkrumpli, TRAPISTA SÖR"

Az azé brutál lenne :)))

4

Pocakos, 2005. október 16. vasárnap, 13:39 (#)

ses: hol van, hol található?
A Zeneakadémia mellett (az ugye elég komolyzenész hely? ;-) volt a Svejk, amit átalakítással megszüntettek. Tehát, merre?

Ja és OFF
van egy kis érdekesség, Big Easy (New Orleans) hasonló fekete-fehér ügyben
http://pocakos.blogspot.com/2005/10/manipulls.html
most magyar változatban
OFF

5

Zuzu, 2005. október 16. vasárnap, 13:56 (#)

Ez nem az a hely amely utcájába a Szent István körútról lehet bekanyarodni? Egyszer-kétszer jártam arra, elég korrekt, de hogy a nevét is megjegyezzem :)

6

Gr0, 2005. október 16. vasárnap, 14:09 (#)

Pocakos, Zuzu,

igen, a Szlovák a Nyugatitól a Margit híd felé indulva a körút belső ívén az első mellékutcában van, a saroktól 2 háznyira, elég szépen kiírva, ha az utcába fordulsz, már eltéveszthetetlen a bal oldalon.

7

ses, 2005. október 16. vasárnap, 14:16 (#)

Az utca neve Bihari.

8

Gr0, 2005. október 16. vasárnap, 15:03 (#)

OK, ses, azt már tudjuk, honnan származik az utca neve (a helyesírásodat hagyjuk, mert a melléknevet kisbetűvel kellett volna írni...), de mi az??? :P

9

Pix, 2005. október 16. vasárnap, 23:06 (#)

Teljesen kívül esik az értelmezési tartományon. Legutóbb 1 éve voltam ott, fantáziátlan étlap, átlagos kaják, pocsék kiszolgálás.
Lehet, hogy rettenetesen sznob lettem, de nemigen megyek a Szlovákba egyhamar. Menjetek a Maligánba vagy a Kis Borostyánba.

10

ivana fukalot (aka hand.some), 2005. október 17. hétfő, 12:11 (#)

legjobb randijaim/munkamegbeszeleseim voltak ott, jo a hely, ha nem vagy ehes es/vagy szomjas ;p

11

pblue, 2005. október 18. kedd, 17:44 (#)

tirpák parasztok a pincérek és suttyók a vendégek

12

eszpee, 2005. október 18. kedd, 18:11 (#)

pblue, mondom, hozza az időtlen magyar vendéglátás összes velejáróját! :)

13

Gr0, 2005. október 18. kedd, 22:24 (#)

pblue,
a közönség - és köztük itt mindannyiunk - lesuttyózásához csak gratulálni tudok.
Persze, ha ennyire karakán véleményed van a helyről, akkor nyilván te is látogatod, gondolom. Vagyis, vagy paraszt vagy, vagy suttyó.

Nem tippelek.

14

pblue, 2005. október 19. szerda, 15:15 (#)

Gr0, ezegy benyomás volt nempedig egy többször megismételt tudományos gonddal megtervezett megfigyelés végső konklúziója. viszont amiatt, hogy csípőből magadra vetted a suttyózást, nemtudom megállni, hogy netegyem fel a kérdést, ami ilyenkor azonnal motoszkálni kezd a fejemben: akarsz róla beszélni? ;)

15

Gr0, 2005. október 19. szerda, 21:37 (#)

Ügyesen megkerülted a rejtett kérdésemet, de azért én kíváncsi lennék a válaszra :P

16

pblue, 2005. október 19. szerda, 23:21 (#)

szinte kizártnak tartom, hogy amikor kialakult a vendégek suttyóságának benyomása bennem, akkor pont innen valaki volt úgy vendége a szlováknak, hogy ráadásul nyomjon is a latba. ha erre voltál kiváncsi. hogy én magam paraszt vagyok-e netán suttyó - nos ez a kérdés nem az én kompetenciám. mondjuk rád bízom ;)

17

Gr0, 2005. október 20. csütörtök, 00:30 (#)

Akkor már tudom is a választ :P

18

Pocakos, 2005. október 20. csütörtök, 12:00 (#)

Ha már gurmanoztok, meg tudná valaki mondani, hogy hol (étterem, sörözö, borozó stb.) lehet mustot kapni? (most még, amíg szezon van)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork