Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53923 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kakas

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2005. november 29. kedd, 17:52 | 6 hozzászólás

Már régóta akartam írni róla, ha már kvázi családi törzshely, nagyjából az indulás óta járogatunk oda. Családiasként indult külvárosi kisvendéglő, azóta szépen ráver a legtöbb belvárosira is - de ne szaladjunk előre.

Vasárnap délután, pár nappal előre kellett asztalt foglalni hogy egyáltalán bejussunk, de így is csak épp hogy. Szomszéd asztalnál tizenpáran születésnapoznak, de nem zavaró, csak amikor a hely mókamestere (?) nekiáll vicceskedni a vendégekkel, na az azért idegesítő.

A kezdő vargányaleves egyébként teljesen rendben van, közben csapolt cseh Bud, magasan kezd a hely. Főételnek baconben sütött csirkemellet kérek, parajjal töltve, de ez egy fokkal jobban hangzik, mint amilyen volt... igazából konkrét baj nincs vele, egyszerűen csak többet vártam volna. A köretben viszont nyoma sincs fagyasztott zöldségnek, minden friss, ez azért erős unikum a hazai viszonyok közt, sajnos. Desszertnek bedőlök a "csokoládéval leöntött vaníliafagyi karamellizált magokkal" darabnak, sajnos hiba volt, jellegtelen előregyártott tucatáru, semmi elegancia - ami pedig ott volt az előző fogásnál.

Hosszas várakozásokkal tűzdelt késői ebéd volt, amiért fejenként mindennel együtt négyezer forint körüllel lehet számolni, de ezért emberesen jól is laktam. Már ugrana is a minimum öt pont, de sajnos elkövettem azt a hibát, hogy ránéztem a honlapjukra. Még az Operások járnak jól, ők ugyanis be se tudnak lépni - IE alatt sajnos a kezdeti sokk után hatalmas visszaesés a megtalált Belépés gomb mögött feltárulkozó "CREATED BY PUSKAS & SON INC." védjegyű tartalom.

Ítélet (0-7 között): 4 pont

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (6)

1

Dr. Minorka, 2005. november 29. kedd, 20:17 (#)

Én speciel Tűzrókával sem tudok belépni.
Hol van ez a műintézmény?

2

eszpee, 2005. november 29. kedd, 20:28 (#)

XVIII. kerület, József (vagy Ferenc) utca, ha jól emlékszem.

3

mami, 2005. november 29. kedd, 20:48 (#)

... esetleg Béla vagy Dezső.

4

bede, 2005. november 29. kedd, 22:56 (#)

Szamomra is megmagyarazhatatlan okokbol a Kakasban meg sosem voltam, pedig sok jot hallottam rola.
A Zila kicsit kiljebb az Ulloin megvan? Nyaron zsenialis kint ulni a gesztenyefaik alatt, a kaja meg korrekt.

5

eszpee, 2005. november 30. szerda, 08:46 (#)

Zilah is rendben van, bár a "májusegy strandfürdő"-höz, aminek romjain épült, gyengéd nosztalgikus érzelmek fűztnek, így teljesen sosem fogok tudni neki megbocsájtani. Pedig a cukrászdájuk is korrekt.

6

nyelv-ész, 2005. december 2. péntek, 16:34 (#)

Hu, ez gáz ez a honlap!!!
"Gratula" a tervezőnek, a belépésre klattyintva popupban jön elő a következő ablak, ami nálam defaultban tiltva...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork