Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53923 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Szilvakék Paradicsom

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2005. november 6. vasárnap, 10:16 | 12 hozzászólás

Kellemes mozizás után (apropó, akció van az Odeonban, mozijegy mellé +1.000 Ft-ért egy kis üdítő, péksüti és a nyolcféle elég korrekt DVD közül valamelyik jár. Mármint mind a három, egy ezresért. Tudatlan Tündérek és A Szemközti Ablak befigyelt, muszáj volt két kört menni... de láttam még Pí-t, Táncos a Sötétbent meg Törökfürdőt is.) szóval kellemes mozizás után megszomjaztunk, szombat este, sétálgatunk, a belga tele, nézzük meg a Szilvakék Paradicsomot.

Ez is eléggé tele van, de találunk egy még az előző csapat által otthagyott poharakkal teli üres asztalt, letelepszünk. Nem túlzok, pontosan 15 percig semmi nem történt. Akkor sikerült szinte elgáncsolni egy felszolgálólányt, aki így is kibújt az üldöző tekintetek elől azzal, hogy "akollégámnakszóljatok", majd el. Én hiába próbálok szemezni, integetni, az említett kollégák mintha valami rosszat tettek volna a tűzre, maguk elé bámulva sétálnak fel-alá, néha meglepően a semmittevést imitálva.

Újabb öt perc, előző csajszit megint sikerül elkapni, nem jött még a kollégám? - kérdi, hát nem. Szólok, köszi. Innentől kezdve a következő jelenet zajlott le (egyébként mintegy 5 méter távolságon belül):

1. Csajszi odaszól az ajtóban álló srácnak
2. Ajtóban álló srác odaszól a pincérnek
3. Pincér leteszi a kezében levő üres tálcát, elindul felénk, de szemkontaktust kerül
4. Megtorpan
5. Visszaindul a tálcáért
6. Felkapja a tálcát, elkezd üres poharakat gyűjteni a bárpult környékén
7. Majd a begyűjtött poharakat akkurátusan elkezdi rendezgetni a pulton

Itt lett elegünk, pakolás, mire kabátban álltunk, pont odaért az asztalunkhoz a pincér, és elkezdte szó nélkül leszedni a még előzőek által otthagyott szemetet. Kifele még elsuhanunk a segítőkészebb (hahaha) pincérlány mellett, de csak lesütött tekintetet kapunk. Be is linkelem a parasztokat, ide ne menjetek, ha tehetitek.

Értékelés: 0 (azzal a megjegyzéssel, hogy kár, hogy anno kiszórtuk az értékelési rendszerünkből a negatív számokat)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (12)

1

pblue, 2005. november 6. vasárnap, 10:53 (#)

én ilyenkor a végén megszoktam kérdezni a pincért teljesen őszinte ártatlan arccal, mintha százszázalékig komolyan gondolnám, hogy "ne haragudj, mennyi ideig lehet nálatok melegedni úgy, hogy nem fogyasztok semmit?". amúgy jövőhét szombaton itt lesz a gimnáziumi évfolyamtalálkozonk, ha gondolod, szivesen arconhányok egy pincért, majd megmondom neki, hogy ezt a ses küldi :)

2

pblue, 2005. november 6. vasárnap, 11:00 (#)

sőt, szerintem mégjobb ötlet (csak ezt még nem próbáltam) ha igenis kivárod akár azt az egy órát amíg kijön a pincér, majd amikor kérdezi, hogy mit hozhat, akkor közlöd, hogy hát végülis inkább semmit, mert az elmúlt egy órában rájöttél, hogy tök jól vagy így fogyasztás nélkül, úgyhogy köszönöd szépen, és folytatod a beszélgetést a barátaiddal mintha ott se lenne. ezekután vicces lehet megfigyelni, ahogy rögtön miután kimondja, hogy fogyasztás nélkül nem ülhettek ott, átsuhan valamiféle felismerésnek a szikrája az elméjén, és eza röpke momentum egész biztos vagyok hogy valamiféle arckifejezésben vagy arcizomrándulásban fog manifesztálódni. ezt próbáljátok elkapni.
illetve ha tényleg komoly nevelői lendület dolgozik benned, esetleg azt is teheted az általad leírt esetben, hogy félóra várakozás után előhúzod a párizsis zsemlédet, vagy előveszel egy ételhordót benne lecsóval.

3

eszpee, 2005. november 6. vasárnap, 11:03 (#)

Nem ses hanem én, de sebaj, az üzenet így is átmenne... :)

4

Kenny, 2005. november 6. vasárnap, 11:08 (#)

pblue, nekem az arconhányás tetszik. Azért vigyél magaddal megfelelő mennyiségű katalizátort hozzá, ott nem biztos, hogy kapni fogsz. :)

5

eszpee, 2005. november 6. vasárnap, 11:09 (#)

pblue, az a baj ezekkel, hogy én sörözni akartam, nem nevelni.

6

pblue, 2005. november 6. vasárnap, 11:10 (#)

uhh bocs eszpee :)

7

blumi, 2005. november 6. vasárnap, 16:35 (#)

A szilvakék paradicsom az egy nagyon tahó hely, aláírom.

8

mr m, 2005. november 6. vasárnap, 18:19 (#)

csatlakozom, tényleg az.

9

Agent Bauer, 2005. november 6. vasárnap, 18:29 (#)

pblue: nem tudom ki vagy, de én is megkaptam kopeti mailjét, úgyhogy ott majd személyesen megvitatjuk eszpee tapasztalásait :-)

10

Agent Bauer, 2005. november 6. vasárnap, 18:29 (#)

pblue: nem tudom ki vagy, de én is megkaptam kopeti mailjét, úgyhogy ott majd személyesen megvitatjuk eszpee tapasztalásait :-)

11

pblue, 2005. november 6. vasárnap, 19:05 (#)

Bálint! gratulálok a maratonhoz! (nagyon megváltoztál, ahogy így nézem a képeket...)

(elnézést mindenkitől az offtopikért)

12

Agent Bauer, 2005. november 6. vasárnap, 23:14 (#)

Pblue: dobj már egy mailt, hgoy ki vagy :-)
Mégegyszer bocs az offtopikért :-)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork