Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Lehel kürtje

Ervin cikke a Bilagit rovatból, 2005. december 16. péntek, 19:39

A Homárról jött a vészüzenet, mi pedig gyorsan döntöttünk, és ebbe a kifőzdébe szerveztük a mai szerkesztőségi gyűlésünket. A forrásunk minden szava igaznak bizonyult: hibátlan gyakorlattal örvendeztettek meg bennünket.

Korán érkeztünk, délelőtt 11 órakor, de vendéglátóink nem lepődtek meg, és ebédet rendelhettünk. A hely megjelenése nem hagy kétséget afelől, hogy a piac melyik végét célozzák: akciós faasztal padokkal, rettenetes szocreál-kellékek. Persze ezt tudtuk, és bele is számoltuk a kalkulációba. A Lehel kürtjének nem egy élvonalbeli étterem megjelenésével kell vetekednie, mindössze egyetlen (bár kettős) feladata van: iszonyatosan jól főzzenek, alacsony áron.

Pontosan ezt kaptuk. A csapolt barna Dreher már csak hab a tortán, szó szerint. Nem is emlékszem rá, hogy mikor mertem utoljára brassóit rendelni egy étteremben. Ezúttal bekockáztattam, és nem bántam meg. Még egy icipici csípősséggel is megbolondították, amitől igazán egyéni lett.

Nagyon finomat ettünk, a kiszolgálás kedves és anyira informális, hogy jobban nem is lehet. Aki egyszerű, jól ismert magyar ételekre vágyik földközeli stílusban és remekül elkészítve, az december végéig még betervezhet magának egy látogatást a Lehel téri piac metrószintjére.

Eszpee fogalmazta meg a legtalálóbban az érzéseinket: talán ilyen volt hajdanán a Tüköry, és az biztos, hogy ilyennek kéne lennie. Ebben a műfajban ezt pontosan így kell előadni.

Ítélet (0-7): 7.

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork