Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Menza

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2006. január 3. kedd, 21:23 | 8 hozzászólás

Sajnos a város egyik legjobb étterme, a Krizia a héten szabadság miatt zárva, de mi már annyira felbuzdultunk a házon kívül tápolás gondolatától, hogy nem tudtuk volna itthon feldolgozni ezt a csalódást - így leteszteltük a Menzát.

Már többen is ajánlották, hogy érdemes kipróbálni - rájuk a jövőben nem hallgatunk ilyen kérdésekben. Nem az van, hogy felháborítóan rossz lenne a hely, csak annál többet vártunk, mint amennyi lett.

A környezet gondolom mindenkinek megvan, Liszt Ferenc tér, retrós dizájn, trend a köbön. Ez még nem is lett volna persze nagy baj. A pincérek - ha jönnek - jellegtelenül kedvesek, foglalás nélkül is jut asztal, bizakodóak vagyunk.

Kecskesajt salátával indítunk, ez még nagyjából rendben is volt. OK, adjuk meg, ami jár: maga a sajt az echte francia Buche volt (mondjuk mint a Le Rustique a camembert-ek közt, a simán vállalható ipari termék: nem egy elvakult Jean-Jacques termeli az egész világon egyedül, de azért van íze rendesen), viszont a dió-grillázs valahogy túlkapásnak minősült, épp hogy nem ropogott a kristálycukor a fogunk alatt.

Főételnek egyrészt Monte Carlo hátszínsteak, másrészt bélszín répás krumplipürével és friss spenóttal. Az előbbit el is intézném annyival, hogy az első blikkre igéretesnek tűnő hátszín - bacon - tükörtojás kollekció egy mindent megalapozó és sajnos ezúttal determináló réteg kecsöpben állt, ne pocsékoljuk a biteket rá.

A bélszín ezzel szemben rendben volt, a közepes átsütésben ahogy kell, volt egy kis pirosas belterj is, omlós, fincsi, ritka az ilyen itthon - viszont a szósz környékén sajnos itt is kivillantotta a séf az édes szájának foga fehérjét.

Desszerthez nem volt kedvünk.

Az van, hogy ennek egy közepes korrekt étteremnek kéne lennie, közepes korrekt árakkal, ehhez képest simán ott van a Krizia - Rosenstein árszinten: a fentieket megfejelve egy üveg borral (3500 körül, ha jól emlékszem) és egy vízzel 11 rugót hagytunk ott.

És még a weboldaluk is Explorerre csábít, hát sajnos ide se jövünk egy ideig újra. Ti se tegyétek, ha nem muszáj, ugyanennyiért sokkal jobbakat is kaphattok - őket is bemutatjuk majd hamarosan.

Értékelés (0-7): 4

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

tiv, 2006. január 4. szerda, 00:05 (#)

ne haragudjatok, de tiszta hülyék vagytok. a liszt ferenc téren, abszolút diszponált helyen, nem éppen a legolcsóbb kajákat rendelitek, ehhez még egy üveg bort is isztok, és fel vagytok háborodva az árakon. valamint nem tudom, észrevettétek-e, de ez a hely nem igazán a nehéz steakekre van kihegyezve. mindenhol azt edd, ami ott a legjobb. a royalban - ami több szinttel a menza felett áll kiszolgálásban és minőségben egyaránt - például isteni a kacsa meg a mogyorókrémleves, ellenben csapnivaló a pulyka.

a tesztelés természetesen egy szubjektív műfaj, viszont bármennyire is szájíz-függő, hitelesség nélkül nem ér semmit se.

2

spityu zu, 2006. január 4. szerda, 01:07 (#)

az etlapjukat atnezve nem ugy tunik, hogy barmire ki lennenek hegyezve, miert ne lehetne steak-et rendelni, majd leirni, hogy milyen?

3

tekatana, 2006. január 4. szerda, 03:18 (#)

bárhogy is, azért a liszten az egyetlen hely, ahova érdemes beülni, szerintem a belsőépítészete, hangulata telitalálat és eddig én az ételekkel, kiszolgálással is teljesen meg voltam elégedve. olcsónak persze nem olcsó, de ez ugye nem az a menza...

4

stsmork, 2006. január 4. szerda, 06:54 (#)

Az utóbbi időben többször is ettem a Menzában, ezek alapján mélyen meg vagyok döbbenve a kecsöppel nyakonöntött steaken :-( Szerintem adjatok még egy esélyt nekik, ezek szerint nem mindenhez ért egyformán a szakácsuk. A desszertek közül a túrógombóc rulez, bár legutóbb ottjártamkor hiába kerestem az étlapon.

Nem olcsó hely, az ebédmenüjük viszont (ha létezik még) egészen szolid árfekvésű.

5

Zuzu, 2006. január 4. szerda, 09:46 (#)

tekatana, ez a "belsőépítészete, hangulata telitalálat" igencsak szubjektív dolog, bár kijelentésedben van igazság, objektíven nézve a feladatot jól oldották meg, de én személy szerint képtelen lennék egy falatot is letuszkolni egy ilyen környezetben.

6

bede, 2006. január 4. szerda, 10:40 (#)

En tovabbra is azt mondom (legalabb 30 ott elkoltott ebed es vacsora utan, [nagyszulok a szomszedban laknak]), hogy a Menza abszolut korrekt hely, a Liszten meg plane.
Az arak pedig ossze sem hasonlithatoak a Kriziaval, azt eleg nehez fejenkent 8 rugo alatt kihozni.

7

d, 2006. január 8. vasárnap, 20:12 (#)

(rossz a link a cikk elejen a Kriziara)

8

ses, 2006. január 8. vasárnap, 21:00 (#)

(miből gondolod?)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork