Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Wasabi

Ervin cikke a Bilagit rovatból, 2006. január 6. péntek, 02:54 | 7 hozzászólás

Wasabi étteremBudán már régebben van, és nemrég Pesten is nyílt egy éttermük, a külföldön sok helyen népszerű futószalagos megoldással. Eredetileg az első látogatásunk eufórikus hangulatában írtam volna a recenziót - és akkor jobban is jártak volna vele. Azért komoly gond nincsen.

Összesen három alkalommal teszteltük a helyet elég rövid idő alatt, és ennek alapján merem ajánlani. Bár a tendencia egy kissé negatív, elég magasról indult az étterem ahhoz, hogy ez még ne legyen probléma.

Az ötlet lényege, hogy az ember beront a helyiségbe, stratégiai pozíciót foglal a futószalagot körülölelő asztalok egyikénél, majd onnan kapkodja a kis tányéron érkező falatkákat. Akármennyit lehet enni a befizetett átalánydíj fejében, ami az összeget ismerve jogos elvárásunk is lehet.

Bár angolul "rolling sushi" néven hirdeti portékáját az étterem, a tányérkákon viszonylag ritkán érkezik szusi. Ez azonban önmagában nem hátrány, sőt, így azoknak is érdekes lehet a hely, akik nem izgulnak annyira a japán konyhára. A fogások nagy részét inkább vegyes kelet-ázsiai étkek teszik ki, és meglehetősen finoman csinálnak mindent.

Több okát látom, hogy az egymást követő látogatásaink miért lettek egyre kevésbé eufórikusak.

Legelőször tökéletesen klappolt minden. Egyedül voltunk az étteremben, de nemcsak, hogy a kedvünkért telepakolták a szalagot, hanem egyenesen kijött a szakács, és megkérdezte, hogy van-e kedvencünk, vagy esetleg olyasmi, amit nem szeretünk, mert akkor annak megfelelően küldik odabentről az adagokat. Nice!

Másodszor is találkoztunk egy (másik) szakáccsal, aki elmondta, merre járt Ázsiában tanulmányúton, és amikor az egyik falat fűszerezéséről érdeklődtünk, akkor kis tányéron kihozta az összes fűszert, hogy megszimatolhassuk. Ez az alkalom is mennyeinek indult, de aztán a szalag tartalma nem volt annyira változatos, mint először, bár nem volt panaszunk rá. Egyetlen malőr történt: megvágtak bennünket a hétvégi magasabb átalánydíjjal annak ellenére, hogy aznap szombat és hivatalosan munkanap volt. Nem vitatkoztunk, csak elkönyveltük magunkban, hogy butaság ilyet csinálni egy újonnan nyitó és villantani akaró étteremnek.

Harmadszorra is finom volt majdnem minden, és megint voltak újdonságok az előző választékhoz képest, viszont most láttam először száradni készülő porciókat is a szalagon - azokat én biztosan bevetetném a szakácsokkal. A kicsit kétbalkezes pincérünk, akit mindhárom alkalommal kifogtunk, továbbra sem tudta még igazán a dolgát, ami az első két alkalommal azért viccesebbnek tűnt.

Döntsetek okosan: ha érdekel benneteket a műfaj, akkor vagy menjetek el hamar, amíg még jó a szint, vagy várjátok ki, amíg eldől, hogy csak az első lendület fulladt ki egy kicsit és megint felszárnyalnak, vagy egyszeri csodáról volt szó.

Ítélet (0-7): 6.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (7)

1

methan, 2006. január 6. péntek, 08:42 (#)

és a webdesignjuk is mennyire jó.

2

lipilee, 2006. január 6. péntek, 09:10 (#)

tehát akkor vagy menjünk el most, vagy ne, és akkor később vagy menjünk, vagy ne.
asszem rád hallgatok :)

3

ses, 2006. január 6. péntek, 13:53 (#)

lipilee, ott a pont :)

4

ferenc, 2006. január 7. szombat, 20:42 (#)

en lattam olyan variaciot is ahol nem egysegar volt, hanem ahogy gyujtotted a kis ures talcacskakat magad mellett ugy nott a szamla. tehat darabonkent volt atalany.

szifudra kvazi allergias reven a vegyes hajocskas buli jol hangzik.

5

laji, 2008. augusztus 30. szombat, 20:12 (#)

Szerintem közepes a hely, nem elég autentikus, a dizájnnal akarnak eladni mindent. Ha ázsiai ételt szeretnék enni, nem ide mennék. Én pl. többet nem keresem fel a helyet.

6

csaba.holman, 2008. szeptember 9. kedd, 21:31 (#)

szarado etelek a talkakon, kifejezetten koszosnak tuno edenyek, teljesen jellegtelen izek, mar aminek volt ize egyaltalan. mindenkinek ajanlom elkerulni. egyetlen pozitivum volt, hogy jokat mulattunk a sajat balfogasunkon - marmint hogy nem keltunk fel azonnal, miutan meglattuk csoffadt kinalatot:)

7

methan, 2008. szeptember 9. kedd, 21:36 (#)

több, mint két és fél év nagy idő.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork