Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Bombay Express

Ervin cikke a Bilagit rovatból, 2006. május 22. hétfő, 17:55 | 10 hozzászólás

Indiai gyorsétterem. Kicsit bénán hangzik a kifejezés, mégsem mondhatom, hogy kitalált műfajról lenne szó, hiszen ettem már Indiában olyan "McTikkát", hogy a hátamon égnek állt a szőr a gyönyörűségtől.

No, ez a veszély az Andrássy úton egyelőre nem fenyeget.

Gyorsétteremnek gyors kritika: a Shalimar pozíciója nem forog veszélyben, és nem csak azért, mert az nem gyorsétterem.

A Bombay Express külcsínje klassz, továbbá mindenképpen dicséretes az is, hogy az egykori Bombay Palace helyén olyan indiai hely nyílt, ahová normál pénztárcával is be lehet térni. Az árak korrektnek mondhatók, főleg akkor, ha az újdonságértéket is beszámítjuk: egy wrap 650-850 Ft, egy főétel rizzsel és indiai lepénykenyérrel 950. Nem panaszkodunk.

A wrapet - a pincérnő kérdésére válaszul - kifejezetten csípősre kértem; az indiai helyeket mindig ezzel szoktam tesztelni. Sajnos, az "erős" változat ehelyt rendkívül haloványra sikerült: bármelyik, magára valamit is adó körúti gyrososhoz bekopoghatnának egy kis hígított Erős Pistáért. A wrap ezen túl is kiábrándító volt: hűvös-hideg, eléggé ízetlen. Nem kifejezetten rossz, leginkább semmilyen.

Kipróbáltam még egy lencselevest is, azzal nem volt gondom, bár inkább inni volt érdemes, mint kanalazni.

Több szem többet lát alapon csatába küldtem a páromat is, aki egy tikka masalával tette próbára a helyet. Elmondása szerint minden fűszer ott volt az ételben, de valahogy mégsem állt össze egységessé a dolog; a ránézésre ínycsiklandozó szósz pedig nagyon vizesnek bizonyult. A rizs ellenben száraz volt, csakúgy, mint a lepénykenyér.

Ítélet (0-7): a zsűri hölgytagja mindezek ellenére, a korrekt árak és kimutatható fűszerek miatt 5 pontot ítélt a helynek, én viszont 3-nál nem tudok feljebb menni.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (10)

1

bede, 2006. május 22. hétfő, 21:21 (#)

En is 3-at adnek, nagyon semmilyen kajailag az egesz. Az alkotmany utcai Diwan wrapjei, na azok tenyleg kiralyok voltak.

2

ses, 2006. május 22. hétfő, 23:55 (#)

Jaja, de ő meg elment a Káma Szútrába pénzt keresni.

3

Orosz Péter, 2006. május 23. kedd, 23:02 (#)

Kéretik abbahagyni a szívem további tördelését. A Diwan mellett mentem el 2 évig szinte minden nap és annyiszor ettem csak ott, hogy később rájöjjek, 10x annyiszor kellett volna.

4

ses, 2006. május 23. kedd, 23:41 (#)

Péter, sétálj megint arra, és vigasztalásul nézd meg, hogy a most (ha még) ott lévő Pastamia milyen szépen rendbe hozta az emeletet - és még finomak is: http://sesblog.hu/archives/individual/016883-20060225.html

5

éhes disznó, 2006. október 13. péntek, 18:22 (#)

Most voltunk, többet nem megyünk... Vízízű a szósz egyenként teszi a húst a tányérra a csaj, és rá kell szólni, hogy pakolja meg nyugodtan, mert kifizetjük... Közel az ehetetlenhez...

6

Rael, 2006. november 28. kedd, 12:49 (#)

Allen Diwan jelenleg a Kashmirt üzemelteti az Arany János utcában:

www.kashmirettrem.hu

7

Author Profile Page eszpee, 2006. november 28. kedd, 12:53 (#)

... amit pedig teszteltünk is lassan fél éve. :)

http://kispad.hu/bilagit/200606/kashmir.html

8

Tündi, 2007. december 15. szombat, 11:27 (#)

Én eddig 3x voltam a Bombay Expressben, de nekem tetszik a hely. Nem tudom, mennyire autentikus ott az indiai kaja, de nekem átjött a feeling... bár csak a húsmentes ételekről tudok bármit is mondani. Egyik kínaiban sem teljesen olyan kínai ételt eszel, mint Kínában, igaz?

Nem elég csípős a szósz? Nekem messze az volt! Amúgy sem értem, miért jó, ha az étel ízét nem érzi az ember a nyelv csípő, maró érzése miatt.

Egyszer voltam egy másik indiai kajáldában a belvárosban (arra emlékszem, hogy valahol a V., Roosevelet tér közelében volt) és az ottani kaják nekem messze nem jöttek be. Azoknak az ízvilága oly messze állt tőlem, mint Makó... Új Delhitől.

Lehet, hogy én vagyok/leszek egyedül a véleményemmel, de nekem tetszik a hely, és a áraik még inkább! (Na jó, a rizs lehetne kevésbé száraz.)

9

tundek, 2009. december 8. kedd, 10:08 (#)

Hát sziasztok!

Én most voltam a múlt héten nem tudom jártatok-e itt azóta, de nekem fantasztikus volt az amit ott ettem. Sajnos a nevét nem tudom de nagyon ízletes, a féladag laktató és árban is fantasztikus volt. Máskor is szívesen megyek be ha arra járok.

10

Author Profile Page ervin, 2009. december 8. kedd, 23:09 (#)

tundek, igen, talán két hete voltam. ma már inkább 4-est adnék.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork