Hozzászólások | Szólj hozzá! | Rovatok és keresés
eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2006. július 20. csütörtök, 18:21 | 3 hozzászólás
Vegyük az egyik legismertebb francia sajtot, és párosítsuk az egyik legjobb nyári szabadtéri gasztronómiai tevékenységgel. Mi sül ki ebből? Valami hihetetlenül jó dolog.
Alapanyagként elengedhetetlen valami rendes camembert, mi egy szép nagy Le Rustique-kel dolgoztunk, amiért ugyan nem biztos, hogy elismerő pillantásokat kapnánk egy hardcore francia sajtbolt tulajdonostól - "Milyen sajt az, amit Franciaországon kívül is lehet kapni?!" - , de ilyet sehol a közelben nem láttunk, az ízre meg köztünk szólva nem volt panasz. Sőt.
A helyre kis fadobozka tetejét szépen levesszük, a sajtot egyben kiszedjük, kicsomagoljuk a papírjából. A doboztetőre és a papírra már nem lesz szükségünk, iktatjuk őket. Magát a sajtot betekerjük alufóliába (első réteg), visszatesszük a doboz aljába, és az egészet mégegyszer becsomagoljuk egy újabb darab fóliával.
A fóliázást érdemes úgy végezni, hogy a tetején érjenek össze a szélek - ennek a kibontásnál nagy hasznát látjuk majd. Az elkészült pakkot felhelyezzük a hatalmas húsok megsütésétől még forró rácsra, és körlülbelül 15-20 percig hagyjuk dolgozni.
Az eredmény kis toastolt kenyérdarabokkal tunkolva fogyasztható, de igyekezzünk, az egész másodpercekben mérhető ideig tart csak. Van még három kép is:
(#)
, 2006. július 20. csütörtök, 23:22Igazán gonoszak vagytok, mint kajaügyben mindig. És még legalább két hét, míg tűzközelbe jutok. Borzasztó.
(#)
, 2006. július 23. vasárnap, 18:58Én úgy szoktam becsomagolni, hogy az alufóliát bekenem olivaolajjal és szórok rá provance-i fűszerkeveréket vagy mostanában inkább zöldségekhez ajánlott grill fűszert. Próbáljátok ki így is, nagyon finom.
(#)
, 2010. május 30. vasárnap, 12:20Ez egy tök kircsi recept am meg finnom issssssss! NA csáóóóóóóóóó!!!! :) :)
» Filmek
» Könyvek
» Éttermek - térképpel!
» Receptek
» Mobil videók
A Kispad-feednek most
olvasója van. Szeretnél közéjük tartozni? Ezen az oldalon mindent elmagyarázunk.
Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork