Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Grillezett Camembert

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2006. július 20. csütörtök, 18:21 | 3 hozzászólás

Vegyük az egyik legismertebb francia sajtot, és párosítsuk az egyik legjobb nyári szabadtéri gasztronómiai tevékenységgel. Mi sül ki ebből? Valami hihetetlenül jó dolog.

Alapanyagként elengedhetetlen valami rendes camembert, mi egy szép nagy Le Rustique-kel dolgoztunk, amiért ugyan nem biztos, hogy elismerő pillantásokat kapnánk egy hardcore francia sajtbolt tulajdonostól - "Milyen sajt az, amit Franciaországon kívül is lehet kapni?!" - , de ilyet sehol a közelben nem láttunk, az ízre meg köztünk szólva nem volt panasz. Sőt.

A helyre kis fadobozka tetejét szépen levesszük, a sajtot egyben kiszedjük, kicsomagoljuk a papírjából. A doboztetőre és a papírra már nem lesz szükségünk, iktatjuk őket. Magát a sajtot betekerjük alufóliába (első réteg), visszatesszük a doboz aljába, és az egészet mégegyszer becsomagoljuk egy újabb darab fóliával.

A fóliázást érdemes úgy végezni, hogy a tetején érjenek össze a szélek - ennek a kibontásnál nagy hasznát látjuk majd. Az elkészült pakkot felhelyezzük a hatalmas húsok megsütésétől még forró rácsra, és körlülbelül 15-20 percig hagyjuk dolgozni.

Az eredmény kis toastolt kenyérdarabokkal tunkolva fogyasztható, de igyekezzünk, az egész másodpercekben mérhető ideig tart csak. Van még három kép is:

camembert

camembert

camembert

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

BaBe, 2006. július 20. csütörtök, 23:22 (#)

Igazán gonoszak vagytok, mint kajaügyben mindig. És még legalább két hét, míg tűzközelbe jutok. Borzasztó.

2

szuszu, 2006. július 23. vasárnap, 18:58 (#)

Én úgy szoktam becsomagolni, hogy az alufóliát bekenem olivaolajjal és szórok rá provance-i fűszerkeveréket vagy mostanában inkább zöldségekhez ajánlott grill fűszert. Próbáljátok ki így is, nagyon finom.

3

Csinibaba, 2010. május 30. vasárnap, 12:20 (#)

Ez egy tök kircsi recept am meg finnom issssssss! NA csáóóóóóóóóó!!!! :) :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork