Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53884 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Bye-bye Kispad – édes búcsú

Chili&Vanilia cikke a Bilagit rovatból, 2006. augusztus 31. csütörtök, 15:52 | 5 hozzászólás

blondie%20009.jpg

Kedves Ervin, Eszpee, Péter, kedves Kispad, kedves Olvasók!
Vége a nyárnak, kezdődik az ősz, augusztus 31. van, és ez azt jelenti, hogy szomorú búcsút veszek Tőletek. Ezúton nagyon szépen köszönöm az invitálást, az érdeklődést és a kedves fogadtatást. Remélem, jókat ettetek, valósan és virtuálisan, én nagy örömmel főztem Nektek, talán egyszer lesz rá módom, hogy ne csak a szám járjon…SZIASZTOK!

Óhajotok pedig természetesen parancs, így egy erősen dekadensre sikeredett desszerttel búcsúzom:
kókuszos –fehércsokis blondie tejszínnel és szederrel tálalva.
Valami azt súgja nekem, hogy Ti csoki imádók vagytok. Ezért igazából egy „the ultimate brownie”-ra gondoltam, de azt a logisztikai körülményekre való tekintettel majd inkább a saját konyhámból. Lett helyette egy fehér brownie: szaknevén blondie, amit picit feldobtam egy kis kókusszal és mogyoróval, ettől már-már arabos töménységű, a kókusztól és cukortól karamellizált állagú süti keletkezett. Olyannyira arabosan ragacsos (de zseniális!), hogy kicsit ki kellett egészíteni: jéghideg, krémes, nem cukros tejszínt tettem rá és savanykás, leves fekete szedret, aminek épp szezonja van. Mit ne mondjak, ez így elég jó. Imádnátok!

Recept

Hozzávalók (6 személyre)

12dkg puha vaj
15dkg cukor
10dkg fehér csokoládé
2 tojás
6dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
5dkg kókuszreszelék
egy marék mogyoró, pirítva, durvára vágva
fél vanília kikapart belseje

A sütőt előmelegítem 170C-ra.
A vajat habosra keverem a cukorral. Hozzáadom a tojást, és a vaníliát, és kézi habverővel fehéredésig kavarom. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom. Hozzáadom a tojásos masszához. A lisztet egy edényben összekeverem a kókuszreszelékkel és a szódabikarbónával, majd összeforgatom a csokis keverékkel. Beleteszem a mogyorót. A mogyoró mind textúrája, mind íze miatt nagyon fontos és elengedhetetlen. Egy sütőpapírral bélelt, kb. 25x20cm-es tepsibe öntöm, és 25 percig sütöm. Ekkor még úgy tűnik, mintha nem lenne megsülve, de ez így van jól. Teljesen kihűtöm, lehetőség szerint egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy másnap könnyen lehessen szeletelni. Tejszínnel és valamilyen savanykás, leves gyümölccsel tálalom.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

Author Profile Page ervin, 2006. augusztus 31. csütörtök, 16:23 (#)

Köszi szépen, ez fincsi volt!

2

Author Profile Page NagyGa1, 2006. augusztus 31. csütörtök, 16:40 (#)

Csak hát a cím ugye...

3

BaBe, 2006. szeptember 1. péntek, 09:07 (#)

Édes búcsú helyett édes emlékezés - jól eszembe véstem, hol olvashatok még Tőled ilyen zseniális falnivalókról - viszlát, és köszi! :)

4

Deansdale, 2006. szeptember 1. péntek, 11:49 (#)

Köszi mindent és további jó főzőcskézést! :)

5

Balage, 2006. szeptember 1. péntek, 11:54 (#)

Húúú, ez nagyon jól hangzik, muszáj kipróbálnom! Lássuk csak, mi van meg hozzá: aha, van sütőm, eddig jó. Van cukrom is, szuper. Öhm, ennyi. Ajaj...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork