Hozzászólások | Szólj hozzá! | Rovatok és keresés
Chili&Vanilia cikke a Bilagit rovatból, 2006. augusztus 3. csütörtök, 17:26 | 10 hozzászólás
Picit azért aggódom, hogy az urak a fotó láttán elbizonytalanodnak, és nyelnek egyet, hogy mit művel itt a vendégmunkásnőjük. Nem néztem át a teljes archívumot, de gyanítom, hogy túl sok rózsaszín szíves kép nem jelent meg az inkább tesztoszteron illatú Kispadon. Azt viszont örömmel látom, hogy néha azért sor került egy kis kromoszóma frissítésre, ez a rövid post mondjuk ebbe a vonulatba illeszkedik.
A forró nyári éjszakáról per pillanat úgy tűnik lemaradtunk időjárásilag, de 1. lesznek még, 2. hűvös nyári éjszakák is vannak.
Tehát: veszek egy szelet görögdinnyét. A húsát felkockázom. Összeforralok 1dl vizet 1-2 ek cukorral, hogy a cukor teljesen feloldódjon (opcionálisan mehet bele egy kis lime-, vagy citromlé, esetleg –csak óvatosan!- némi alkohol). Ráöntöm a dinnyére, botmixerrel pürésítem. Egy szűrőn átpaszírozom, hogy a magok és rostok eltűnjenek, és csak egy szép, sima, mézédes görögdinnyelevet kapjak. Ezt beleöntöm egy jégkockatartóba, ha van, a show kedvéért ajánlom a szív alakút (Ikea), egy éjszaka alatt lefagyasztom. Egy közepes szelet dinnyéből 16db lesz.
Felhasználás:
1. Átlátszó italokba dobva, pl. ásványvíz, limonádé, virgin mojito, vagy nem virgin mojito, jégbehűtött vodka, bacardi, stb.
2. Szexi desszertnek: pár szem kis tálkában csak úgy, vagy kis pálcikán (vagy vastagabb fogpiszkálóra fagyasztva) mini jégrémként
3. Fantáziára bízva
, 2006. augusztus 3. csütörtök, 17:51 (#)
Az első mondatból csak a "nyelnek egyet" stimmelt, csak így tovább! :)
(#)
, 2006. augusztus 3. csütörtök, 18:03Az ilyen hűtött falatkák bejövősek, részemről tetszik a post :)
Azon gondolkoztam, hogy vajon ha ezeket a szívecskéket félig bemártanánk olvasztott csokiba és valahogy hirtelen lehűtenénk rögtön utána, mielőtt szétmegy az egész, akkor... nos, akkor félig csokiborítású dinnyeszívecskéket kapnánk. :)
A dinnye helyén más gyümölccsel is elő lehet adni ugyanezt?
(#)
, 2006. augusztus 3. csütörtök, 18:25eszpee, akkor megnyugodtam:)
katmandu, persze, bármilyen gyümölccsel mehet, a csoki jó ötlet, de ebben az esetben italba már nem dobnám..
(#)
, 2006. augusztus 3. csütörtök, 18:44Chili, köszi :) és persze én sem italba gondoltam a csokis verziót...
Legfeljebb úgy, hogy képzeljünk a dinnye helyére esetleg tejből készült jégkását vagy vaníliafagyit (vagy más, kávé-kompatibilis szubsztanciát), fagyasszuk-csokizzuk és dobjuk jegeskávéba :)
(#)
, 2006. augusztus 3. csütörtök, 22:16Na jól van már, beindítjátok a nyálelválasztásomat... nálunk itthon a tejfölös fagyi dívik: villával összetört nyers gyümölcs tejföllel elkeverve, tetszés szerint cukorral édesítve, fagyasztó, száj, gyomor. Ebben a sorrendben, szigorúan.
Jegeskávé, vaníllia fagylalttal, hmmm... Egy időben cappuccinót bolondítottam vaníliafagyival, boldog, szép idők voltak azok.
(Apropó, fagyi, a zserbós szíveset kóstoltátok már? Egészen rendben van, tényleg beugrott róla a süti - dominál benne a fekete csoki, a kajszilekvár és a dió - nagyon nyami!)
(#)
, 2006. augusztus 3. csütörtök, 22:35Banánfagyi: nagyon érett banánt tégy be a mélyhűtőbe, majd ha kedved van hozzá vedd ki, engedd fel egy kicsit és turmixold össze. Olyan állaga lesz mint a legkrémesebb fagyinak és semmit nem kell hozzátenni. Csak ha kedved van hozzá :)
(#)
, 2006. augusztus 4. péntek, 04:39Ööö... remek praktikák...!
Akkor most mi legyen? Ne vegyek több málnás magnumot?
(#)
, 2006. augusztus 5. szombat, 23:48(Ja, a Magnumokról jut eszembe, másnak is feltűnt, hogy miért pont a mogyorós az "Érints" fantázianevű?! :D)
(#)
, 2006. augusztus 7. hétfő, 19:10BaBe, erre csak freudi magyarázatot tudnék...
(#)
, 2006. december 9. szombat, 10:31kérés, ha valaki tudja gőzölt fánk receptjét mákkal megszórva
kérlek küld el
sziasztok
köszönöm
szimba11@freemail.hu. címre
» Filmek
» Könyvek
» Éttermek - térképpel!
» Receptek
» Mobil videók
A Kispad-feednek most
olvasója van. Szeretnél közéjük tartozni? Ezen az oldalon mindent elmagyarázunk.
Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork