Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


M

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2006. augusztus 19. szombat, 10:17 | 22 hozzászólás

Ennyire jól egyetlen másik, általam ismert pesti egység sem hozza a jópofa francia - vagy általánosabban, nyugat-európai - kisvendéglő hangulatát. Csöppnyi hely, eredeti dekor, minimalista étlap. Az M első ránézésre hiánypótló intézmény.

Annál fájóbb utána a csalódás.

A bájos, bohém, bohókás külcsín által keltett illúzió már akkor elkezd repedezni, amikor helyet keresünk. Igazából egyik asztalhoz sem lehet kényelmesen leülni, ráadásul lent, a konyha felől nagy a meleg, fönt fagyaszt a légkondi. Átmeneti megoldást választunk.

M vendéglőA bor meleg, bár ezt a tényt legalább előre bejelentik, és felajánlják, hogy a jégre teszik egy kicsit. A limonádé mellé adott cukortartóból kifogyott a cukor.

Egy salátára ugrottunk csak be, más vendég nincs, miénk a konyha teljes figyelme. (A pincéré nem, mert amint túlvan rajtunk, kihozza a miattunk félbeszakított saját vacsiját, és egy másik asztalnál falatozni kezd.) A szakács tehát koncentrálhat, ennek ellenére nem tudja rendesen megugrani az összesen egy tálnyi sült zöldséget. Odaégeti, majd kompenzálásul elsózza és -balzsamecetezi. Efölött lelkifurdalást érezhet, mert a külön hozzá kért krumplipürébe viszont nem tesz sót. Így végül is átlagban talán ki is jön a megfelelő arány, de az persze sovány vigasz.

Nem lehet kártyával fizetni. Mindezek ellenére rendes borravalót adok. Egy százassal kevesebbet adnak vissza, kis zavar és a felszólamlásom után egy marok apróval javítanak.

Kifordulunk, keserű a szánk íze. Teljesen nívótlan volt ez így. Titkon azt remélem, hogy nektek jobb élményetek volt velük és megírjátok a hozzászólásokban, mert a tényleg jópofa külső hasonló belbecset érdemelne.

Értékelés (0-7): 1.

M
1073 Budapest, Kertész utca 48.
T: 06-1 342-8991

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (22)

1

katmandu, 2006. augusztus 19. szombat, 10:43 (#)

Brumm, ezt medwének is le kéne tesztelnie :)
Btw hol van a hely?

2

Author Profile Page NagyGa1, 2006. augusztus 19. szombat, 11:59 (#)

"Nem lehet kártyával fizetni."

Ez mióta nóvum pesten?

Egyébként jó ötlet ha a végiglátogatott helyekről ezt is leírjátok, mert esetleg segíthet a fejekben elültetni a kártya szükségességének gondolatának csíráját.

3

Author Profile Page NagyGa1, 2006. augusztus 19. szombat, 12:00 (#)

A képen látható asztalhoz szerintem esélytelen kényelmesen leülni, a lábad helyét elfoglalja az a fehér dolog alul.

Mintha valami disznóölő asztal lenne terítővel lefedve.

4

Author Profile Page eszpee, 2006. augusztus 19. szombat, 12:07 (#)

katmandu, cím a cikk alján, de csak nem maga lenne maga medwe úr? :)

5

carl'os'x, 2006. augusztus 19. szombat, 12:30 (#)

egyszer kajaltam ott, az emeleten eleg hely van, a kiszolgalas es az etelek korrektek voltak.

6

Author Profile Page ervin, 2006. augusztus 19. szombat, 12:52 (#)

Nagyga1, nem nóvum, negatívum.

7

katmandu, 2006. augusztus 19. szombat, 13:17 (#)

#4/eszpee:
Á, kösz a címet.
Nem, én nem lenni Medwe ('iszen még blogot se lenne türelmem csinálni, hát még egy étteremtesztelői portált), csak szívesen olvasgatom az ő éttermi kalandjait, érdekesek, hasznosak, tanulságosak.

8

gargoyle, 2006. augusztus 19. szombat, 14:37 (#)

voltam naluk parszor, valoban en is hianyolom a kenyelmes leulest, de az etelekkel nekem nem volt problemam (jo en nem vagyok chef .) es a kiszolgalasnal sem emlexem idegesito varakozasra


szerintem adjatok nekik 2 honap pihenot aztan egy ujabb eselyt, hatha (:

9

neM, 2006. augusztus 21. hétfő, 15:57 (#)

M neM jo.
Eddig mindig hideg volt a kaja belul, szerinteM nincs atsutve rendesen, vagy neMtoM. A szemelyzet sem aduasz. NeM hianypotlo, mert szar helybol van eleg pesten...

10

Zöltséges, 2006. szeptember 12. kedd, 10:25 (#)

Három a magyar igazság,háromszor voltam ott - többször nem leszek.

11

szájban az igazság, 2006. szeptember 12. kedd, 10:44 (#)

Sajnos engem is keserű csalódások értek.
A felszolgáló (egy nagyon ápolatlan fogsorú fiatalember) grimaszokat vágva vette fel rendelésünk,gondolom azért mert csak desszertet rendeltünk.Hozzá Tokaji bort szerettünk volna inni....megkaptuk.Ird és mond:hígitva. Bár nem volt nálunk fokoló,de ebben egyöntetűen biztosak voltunk.
Nem tettük szóvá,mivel egyértelműen bizonyítani nem tudtuk volna,így fizettünk és kölcsönösen udvarias köszöngetések közepette távoztunk.A köszöngető pincér még ránk villantotta étvágyromboló feketéssé szuvasodott fogsorát.....brr

12

Author Profile Page eszpee, 2006. szeptember 12. kedd, 10:51 (#)

"Zöltséges" és "szájban az igazság", nem akarok messzemenő következtetéseket levonni abból, hogy ugyanarról a statikus IP címről írtok, de úgy érzem muszáj megosztanom ezt az információt a többi olvasóval is.

13

Zöldséges, 2006. szeptember 12. kedd, 11:47 (#)

Igen.Valóban lehetne akár gyanús is,gondolhatnánk arra is,hogy nincs jobb dolgunk...de az igazság a következő:
Egy iroda,egy gép és 5 dolgozó.Mikor a Timi megírta és kommunikálta észrevételeit,ezekután írtam én is.Mivel munkahelyünk közel van a nevezett helyhez,így mindenki ismeri.Gábor

14

Author Profile Page eszpee, 2006. szeptember 12. kedd, 11:50 (#)

Köszi Gábor a tisztázást!

15

Zöldséges, 2006. szeptember 12. kedd, 11:56 (#)

Igen...nehéz lenne bizonyítani a grimaszokat,mivel nem készült se fénykép,sem mozgókép.A hígitott bort megittuk. Igy nem maradt más ott,csak a fogsor.
Erre pedig azt mondhatjuk,hogy aki nem hiszi járjon utána.
egy kávét megér (!?!)
(ez volt itt az ingyen reklám helye)

16

BaBe, 2006. szeptember 12. kedd, 12:34 (#)

(ingyen reklám? Gyanítom, inkább kéretlen, olyan, amiben nincs köszönet :)

17

tekatana, 2008. február 11. hétfő, 12:55 (#)

na így jár, aki utólag csekkolja a bilagitban a teszteket - jellemzően fordított a sorrend, hát meg is bántam, hogy kivételt tettem.
a napokban hazafele nem volt máshol épp hely (gyanakodhattunk volna), így ott vacsoráztunk. a berendezés tényleg jópofa, de ebben ki is merül minden pozitívuma. a híg és tartalmatlan ököruszály leves után még reménykedtünk, ám hiába. az volt a benyomásunk, hogy mindent egy nagy hűtőből bedobtak a sütőbe pár percre (a "ropogós kacsa" egy halványsápadt combként érkezett), ami a gyorsétkezdéknél még elmegy, de egy wannabe franciás kisvendéglőnél...
grund nem adta fel (pedig) és utolsó próbálkozásként kért desszertnek egy creme karamelnek titulált valamit, ami leginkább egy barna cukroslével nyakon öntött polippudinghoz hasonlított.

18

Dr. Minorka, 2008. február 11. hétfő, 13:20 (#)

Nagyon szofisztikált élmény lehetett:)

19

Author Profile Page roni, 2008. augusztus 24. vasárnap, 13:03 (#)

Július elejétől új gárda főz az M-ben. Lehet, h megér egy újabb próbálkozást (de én elfogult vagyok).

http://mrestaurant.blogspot.com

20

Author Profile Page ervin, 2008. augusztus 25. hétfő, 08:01 (#)

roni, köszi a hírt, rögvest idézek is kedvenc éttermed általad linkelt honlapjáról:

"...Igen, barátokközt Laci a házban lakik, és mi 2 hónapja arra vártunk, hogy egyszer betérjen hozzánk. Csakhogy a sok óhaj és sóhaj után lemondtunk róla, vissza is vonultunk a konyhába, de 10 perc sem kellett hozzá, és Mártika visongva rohant be hozzánk: "Teljesült az álmotok, fiúk" - mondta, és valóban. Maga Csaba volt az, néhány barát társaságában..."

21

Benny Lava, 2008. augusztus 25. hétfő, 10:43 (#)

Hú, eszembe jut a pár évvel ezelőtti Nap, mikor szeélyesen Balázs Palival ettem egy helyen - az Europark Főzelékfalójánál. Megfizethetetlen érzés!

Úgyhogy rohanok mis az M-be.

22

Author Profile Page eszpee, 2008. augusztus 25. hétfő, 10:47 (#)

Hát ha kéthavonta csak egyszer jár le, akkor én nem fogok igyekezni... alig van esélyem rá, hogy Vele ehessek egy légtérben...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork