Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Valóban csípős kolbász

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2006. augusztus 28. hétfő, 15:30 | 80 hozzászólás

Talán nem vagyok egyedül a frusztrációmmal, amiért a boltokban, hentesnél, piacon árult, "pikáns" vagy "csípős" feliratú kolbászok többnyire csak igen nagy jóindulattal nevezhetők tényleg annak. Sose értettem, hogy a csípős paprika európai fellegvárában miért nem lehet komolyan venni az ilyen jelzőket.

Na de most, most végre van egy jelölt.

A Lehel téri piacon támadjunk. A metró felőli bejáraton át, a földszinten hatoljunk be az objektumba, majd haladjunk el a tőlünk jobbra kezdődő, első hentesbolt mellett. Nemsokára meglátjuk a második egységet, valami magyar névre keresztelt kft, ha jól emlékszem, hosszan, kanyarokon át húzódnak a pultjai.

A varázsige: Novoth és fiai.

Kétféle termékükhöz volt szerencsém ennél a hentesnél: a szárazkolbászhoz és a lángolthoz. Én általában az előbbit preferálom, de a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében ki kellett próbálnom a másikat is. Ha jól láttam, ezekre nincs ráírva, hogy pikáns, se az, hogy erős, vagy csípős: a Novoth família derék férfiai nem a szájukat jártatják, hanem a tettek mezején bizonyítanak.

Mindkét kolbász illatos, jóízű, és oda üt, ahova köll. A lagymatag, álcsípős konzumtermékekhez szokott, gyanútlan fogyasztók között minden bizonnyal akad, aki komoly meglepetést érez, amikor az első falat felrobban a szájában, és remegő kézzel matat a fiókban a lidokain után.

Az agresszív ízhatás további, az első eufórikus pillanatokban talán nem kézenfekvő előnye az, hogy a macska ezek után nem fogja ellopni a kolbászt. Pontosabban el fogja lopni, de nem tud mit kezdeni vele, ahogy azt a minap egy rafinált vadászakció után Denver is megtapasztalta.

Ha tehát szeretitek az erős kolbászt - mármint tényleg -, és legközelebb arrafelé jártok, ajánlom figyelmetekbe a lehetőséget. A kolbász elérhetősége ugyan elég rapszodikus - "akkor van, amikor kapunk", magyarázta mosolyogva az eladó hölgy -, de az élmény megéri a próbálkozást.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (80)

1

Author Profile Page NagyGa1, 2006. augusztus 28. hétfő, 16:26 (#)

Azért ezt a postot nem kellett volna.

Azt hittem emberek vagytok.

2

katmandu, 2006. augusztus 28. hétfő, 16:35 (#)

Csak csodálni tudom azokat, akik meg mernek enni ilyen csípős izéket. Azbeszt bélés, szemük se rebben a burritóktól, chiliktől,. A boltokban szoktak árulni ilyen Ördög Vére vagy Betyárláng vagy hasonló nevű húsipari szörnyűségeket, már a csomagolása is csíp... És Ervinnek még ez sem elég... Brrr.
:)

3

Adi, 2006. augusztus 28. hétfő, 16:43 (#)

Ervin, you made my day. :)

4

Author Profile Page ervin, 2006. augusztus 28. hétfő, 16:49 (#)

NagyGa1, nem értem, hova ez az irigység ott keleten, amikor az MSG-szószos vízi gesztenye erjesztett tofuval szintén egészen konkrét tud lenni. ;)

5

Author Profile Page NagyGa1, 2006. augusztus 28. hétfő, 16:54 (#)

LOL, a micsoda??? :)

Na megálj csak!

6

bkkcharlie, 2006. augusztus 28. hétfő, 17:37 (#)

Csatlakozom NagyGa hozzászólásához: ez szadizmus.

Bangkokban létezik egy expat shop, ahol a minap örömmel fedeztem fel két (!) hungarian salami terméket. A mosolyom akkor hervadt le, amikor láttam, az egyik skandináv, a másik pedig olasz gyártmány. Magyar hentest Thaiföldre!

Azért csípős és erős cuccokkal elég jól el vagyok látva. Sőt. Korábban nem szerettem az erőset, Thaiföldön nem volt más választásom, kénytelen voltam hozzászokni, így amikor legutóbb otthon járva boszorkánykolbász és hasonló csípős szalámikat reggeliztem, Ervinhez hasonlóan én is csak annyit mondtam: csak ennyi, hol az ereje?

7

inovice, 2006. augusztus 28. hétfő, 17:39 (#)


fejlett lény nem eszi meg a másikat.
akármilyen jól is készítik el neki.

és igen, annyi minden tud még csípni, ami finom, de nem röfögött vidáman előtte

8

Author Profile Page eszpee, 2006. augusztus 28. hétfő, 17:45 (#)

inovice, a "Novoth és fiai" szerintem a készítőkre utalt, nem az alapanyagra.

9

nyelv-ész, 2006. augusztus 28. hétfő, 18:33 (#)

eszpee, ez ült!

Egyébként a csípős kolbász rulez - röfögés ide, vagy oda.
Sajnálom a vegetáriánusokat, én viszont akkor fakadok sírva, mikor szegény petrezselyem végzi a brutális kannibálok fazekaiban!

10

kikko77, 2006. augusztus 28. hétfő, 18:59 (#)

a petrezselymek megeszik egymást!??

11

inovice, 2006. augusztus 28. hétfő, 20:02 (#)

Az élet harc, ez tény, ugyanakkor élvezet is.
Ami nagyban bonyolítja a dolgokat.
A húsról való lemondás nem ment könnyen nekem se (bár egy vegetáriánus a konyhaasztalnál és az ágyban erősen felgyorsítja a folyamatot), de ma se vagyok egy hardcore ezen a téren (eszem tengeri halat pl).
Ha elvi alapra helyezkedünk, erősen csökken a kulinárisan bejárható tér, viszont ez komoly lökést adhat a kreativitásnak. Ha csak a calabriai recept alapján tartósított padlizsánomra gondolok, máris igazolva látom magam...

12

Deansdale, 2006. augusztus 28. hétfő, 20:23 (#)

#8 LOL :)))

A vegetáriánusok kényszer-zsír-kezelése cikk elég hasznos olvasmány :P
http://kispad.hu/bilagit/200607/vegetarianusok-egyetek-zsirt.html
Igazából nem látom a különbséget két élőlény megevése között abból a szempontból, hogy az egyik tudott röfögni, a másik meg nem (pl. káposzta).
Egyébként mivel az ember ezen a bolygón csúcsragadozó, "joga van" bármit megenni amihez kedve van.

13

katmandu, 2006. augusztus 28. hétfő, 20:31 (#)

Én spagettire gondolok, Don Padre módra (az lesz most vacsira :) ) Semmi kolbász :)

14

papapilla, 2006. augusztus 28. hétfő, 20:36 (#)

mint régebbi boltos..segitek neked...

soha ne vegyél maszektól kolbászt /HACSAK NEM SZEMÉLYES ISMERŐSÖD../.....

azért erős..azért füszeres..usw.. mert kicsinyég bides vót mán a hus..

15

Author Profile Page ervin, 2006. augusztus 28. hétfő, 21:01 (#)

inovice (11), egy kérdés: mivel bármelyik húsevő is ehet olyan zseniális calabriai padlizsánt, miért és miben látod igazolva magad általa?

16

mzperx, 2006. augusztus 28. hétfő, 21:13 (#)

Állítólag a csípős élvezetéért egy enzim felel, amiből egyeseknek (népeknek és azon belül egyedeknek) több illetve kevesebb jutott. Tud erről valaki többet esetleg?

17

kikko77, 2006. augusztus 28. hétfő, 22:30 (#)

ez érdekes:
http://tinyurl.com/bk7a9

18

Adi, 2006. augusztus 28. hétfő, 22:41 (#)

Kikko77: ez elég régóta ismert. :) Mindamellett nem magyarázza meg azt az anomáliát, hogy a bhutániak miért eszik a csilipaprikát fűszer helyett főzelékként. :)) Ha jól rémlik, pont itt a Sesblogon volt a recept pár hónapja.

19

szem, 2006. augusztus 28. hétfő, 22:51 (#)

"a metro felol" nem egyertelmu am
a metro masik vege felol a piac masik vegenel is be lehet menni
[persze egyertelmu, te melyik vegere gondolsz a pult leirasa alapjan, legalabbis a piacot ismeroknek]

20

Author Profile Page ervin, 2006. augusztus 28. hétfő, 22:55 (#)

szem, akkor tulajdonképpen mit kötözködsz? :)

21

inovice, 2006. augusztus 28. hétfő, 23:04 (#)

tisztelt szerkesztő(re.15),
úgy volt ez értve, h sose vertem volna végig magam a calabriai padlizsán vágás/sózás/szárítás/ecetesvízben forralás/ /fűszerolajbamerítés etc. procedúráján, ha bármikor előkaphatnék egy csípős kolbászt a spájzból.
vagyis azt igazoltam, h milyen kreatív vagyok ám én.
különben meg (re.12), most látom, h korábban végig lett itt már rágva a vega-nem vega témakör (ha nem is szárnyaltak túl magasra az érvek), úgyhogy ki is szálltam belőle - amúgyis csak arra hajlamosoknak jó terjeszteni az eszmét.

amúgy meg, több nap mint kolbász.

22

gergoke, 2006. augusztus 28. hétfő, 23:15 (#)

Ezt mindenképpen meg kell kóstolnom! Bár jelenleg a Hartai csípős a favorit nálam, de két fajta is lehet tárazva a hűtőmben. :)

Még invoice (7) kollégához csak egy kérdésem lenne: neki redős zápfogai vannak - növényevő fogazat, vagy gumós - mindenevő? Ilyen egyszerű ez, nem kell ide ideológia meg fejlettség meg egyéb mellébeszélés. Ez az erőszakos vegetáriánusok vékony menekülő ösvénye, nem más.

23

inovice, 2006. augusztus 28. hétfő, 23:40 (#)

gergoke :kérlek ne hadonássz olyan vehemensen a kolbászoddal, nem akarja azt elvenni tőled senki.

de ha már a redős/gumósfogazatnál tartunk, ezen a ponton léphetnénk egy lépcsőt felfele.
kérdésem: az emberré válás során vajon a test változott előbb és azt követték a megváltozott funkciók (pl. a kétlábraállás),vagy előbb (a külső körülmények hatásásra) megszületett a szándék egy újfajta (maga)tartásra, és követte a test,esetleg mindez kölcsönhatásban történt?

úgyhogy, gergőke kolléga, még az is lehet, h bár ma mindkettőnknek gumós fogazata van, néhány száz év múlva az unokáinknak meg egészen másmilyen lesz.
feltéve, ha lesz még Föld nevű bolygó.

24

haujobb, 2006. augusztus 28. hétfő, 23:46 (#)

Ervin, látszik, hogy nem szegedi vagy - arrafelé a csípős kolbász tényleg csípős :) (Akinek mond valamit a Nagybajor-béli melegszendvics BRUTÁL erőspaprikával, az tudja, hogy arrafelé nem viccelnek ilyen téren :)

Amúgy az általad említett helyet már más is ajánlotta kolbász-szemszögből elég pozitív felhanggal, úgyhogy most már tényleg nincs mese, holnap a Moszkva téri dr. Pepperes kitárő után a Lehel felé veszem az irányt.

25

haujobb, 2006. augusztus 28. hétfő, 23:49 (#)

inovice (#7),
gondolom, te a növényeket is lényeknek tekinted - ebben az esetben vagy magadat nem tartod értelmes lénynek, vagy nem eszel se növényt se állatot - érdekes diéta :)

26

inovice, 2006. augusztus 28. hétfő, 23:53 (#)

haujobb:
nem, nem gondolod jól - amúgy ez szerény csípés volt, ennél a megidézett kolbász is jobban tud :)

27

haujobb, 2006. augusztus 28. hétfő, 23:54 (#)

Pár éve volt vmelyik adón egy műsor kinti magyarokról. Abban volt egy Chicagoi magyar, akinek magyar éttereme volt, de súlyozottan igazi, legfőképp a diaszpórának. Mesélte, hogy bemnt egyszer egy jó nyolcvanas igazi jenki, cowboykalappal a fején, és kért egy igazi goolasht. De, mondta, tényleg igazi legyen, ő tudja, hogy készül, mert a világháborúban járt Magyarországon, és ott szerette meg. A tulaj azért mgpróbálta lebeszélni, de a faszi hajthatatlan maradt. Na, OK, ha akarod, legyen... Megcsinálták neki királyul, ahogy kell, jó csípősre, ahogy maguknak csinálnák. Fószer belekóstolt, na, mondja, ez tényleg igazi, remek! Aztán lefejelte a padlót. Mentő, kórház.
Poén: fószer pár nap múlva röhögve vissza, hogy nyugi, az ő hülyesége volt, ő ragaszkodott hozzá :)
Legalább fair volt :)

28

haujobb, 2006. augusztus 28. hétfő, 23:56 (#)

inovice,
OK, valóban szerény sújtás volt, beismerem - azoban az elhajlási kísérleteddel te sem kápráztattál el :P Most akkor eszel növényt, vagy sem?

29

inovice, 2006. augusztus 29. kedd, 00:05 (#)


eszem,haujobb,mert csak a barom következetes...:)

30

zuzu, 2006. augusztus 29. kedd, 01:42 (#)

Én amondó vagyok, hogy azt együk amit a szervezetünk kíván. A vegetáriánus étkezés szvsz nem kiegyensúlyozott. Én egyébként az évek során inkább zöldség/gabona addikt lettem, de egyáltalán nem érzem jobban magam mint amikor hasonló arányban fordult elő a hús az étrendemben. Gyümölcsöket végszükségben, éhenhalás elött szoktam magamhoz venni, max. fagylalt vagy sütemény formájában, de mikor olthatatlan vágyat érzek, hogy húst egyek, akkor nosza, és nagyon is jól esik.

31

Author Profile Page NagyGa1, 2006. augusztus 29. kedd, 03:03 (#)

invoice #23: én nem vagyok biológus, de: egyik sem követi a másikat, hanem van egy evolúciónak nevezett folyamat, ami olyasmi mint egy sokmenetes játék, nagyjából két szabállyal:

- véletlen mutációk
- szűrő (kiválasztódás, hullik a férgese, a körülményekhez jobban megfelelő featúrákkal rendelkező él túl, lesz domináns, stb.)

A mai világban ez a szűrő dolog már nem nagyon, illetve másként működik - a vegetarik nagy szerencséjére. :)

(Ha a dzsungelben élnénk kemény versenyhelyzetben a kajáért akkor az az egyed amelyik vallásos okokból (a vegetarianizmus vallás szerintem) leszűkíti az általa megehető élelem palettáját valószinűleg nem éppen előnnyel indul.)

32

artúr, 2006. augusztus 29. kedd, 08:37 (#)

re 31

szerintem a dzsungelben a vegetáriánus indul előnnyel, mivel sokkal könnyebben talál kaját. egyszerűbb letörni egy ágat, mint elfogni valami "húst"
lásd a növényevők mindig többen vannak

33

Author Profile Page NagyGa1, 2006. augusztus 29. kedd, 08:54 (#)

Csak az a baj hogy mi nem vagyunk növényevők, pl nem tudod megenni a füvet.

34

haujobb, 2006. augusztus 29. kedd, 10:09 (#)

Meg tudja, csak nem sok értelme :)))

Amúgy egész jól belebonyolódott a kolbászati vita az evolúcióba :)))

35

inovice, 2006. augusztus 29. kedd, 10:30 (#)

egyébként,
(hogy elhagyjam az offtopic vonalat),
húsevők! kolbászfanok!
megvan nektek Gyuri a Fény utcai piacról? a kapható házikészítésűek között is kiemelkedőt gyártó ember?
ha jól emlékszem, valahonnan Zalából járt fel, nagydarab, kövér ember, és arról lehetett megismerni,hogy egyik kezében szalonna, másikban kolbász és a standjánál ülve folyamatosan evett.
Gyuri ma már kicsit visszafogottabb, mert időközben megvakult. (Poénkodtunk is, h biztos a sok zabálástól.)
de azért jön, ha nem is minden nap. a főbejárattól balra a tejfölösök mögött ül. és eszik.

36

Chili&Vanília, 2006. augusztus 29. kedd, 10:48 (#)

fú, ez jó. most már tudom, milyen kolbászt vigyek Brüsszelbe, el is zarándokolok érte a Lehelre.

37

Adi, 2006. augusztus 29. kedd, 11:45 (#)

Mennyi "kolbász- és hurkológiai egyemegi docens" gyűlt itt össze hirtelen! :)))

Mindenesetre jó lenne, ha a militáns vegák kicsit pihengetnének. :) Az emberi szervezetnek állati fehérjére is szüksége van, nem véletlen, hogy az indiai vega konyha - amely már évszázadok, ill. évezredek óta bizonyít - is fölhasznál tejtermékeket. Persze ennek megvan az az előnye, hogy nem kell érte az állatot megölni. Az ember legszélsőségesebb esetben is legföljebb gyümölcsevő és nem növényevő, ti. nyombelünk nem igazán van, ami a cellulózt képes lenne megemészteni.

Az agresszív húsevőknek :) meg ajánlom figyelmébe a mai napig bizonyítatlan, de roppant érdekes vízimajom-elméletet; illetve azt a tényt, hogy a Föld leginkább egészséges népei azok, akik elképesztő mennyiségben zabálják a halakat: japánok, norvégok, eszkimók. A szárazföldi állatok húsa messze nem olyan egészséges (sőt), azon kívül a halakban vannak olyan anyagok (pl. Omega-zsírsavak), amiket más táplálékforrásból vagy csak nagyon kis mennyiségben, vagy egyáltalán nem lehet beszerezni.

Jól kiosztottam mindenkit? :D

38

Author Profile Page ervin, 2006. augusztus 29. kedd, 11:58 (#)

Adi, egészségesek, na de hogyan és hol élnek? :)

Ha vízimajom-vonalon az említett három alternatíva áll rendelkezésemre, akkor asszem, én tisztelettel maradok a Novothék szárazföldi oldalán, akármennyivel kevésbé egészséges :)

39

gargoyle, 2006. augusztus 29. kedd, 12:30 (#)

elviekben ide sorolhato a mediterran tengergyumolcse vonal is bar ott persze sokat segit az olivaolaj. az meg mar kellemesebb tajek (: (bar japan is elviselheto nem?)

40

katmandu, 2006. augusztus 29. kedd, 12:38 (#)

Volt az embernek is jó kis bélszakasza, ami a nyers növényi részek lebontásában jeleskedett, de a főzés feltalálása óta mára már csak appendix maradt belőle. Tetszettek volna nem tüzet csiholni :)

41

gergoke, 2006. augusztus 29. kedd, 13:26 (#)

Off:

Engem az egészben csupán az zavar, hogy van egy cikk, ami témája miatt nem érdekelheti a vegetáriánus olvasókat. Ennek ellenére ide kell jönni és egy jó kis kolbászos topicba be kell nyomni a túlzott küldetéstudattal rendelkező vegáknak a dolgaikat. Ítélkezni, lenézni másokat és megjegyzéseket tenni. Nem kell a világot megváltoztatni és téríteni mindenkit a szerinted üdvözítő útra. Nem is értem mire fel, tisztára mint valami erőszakos hittérítő és ez nem csak egyedi eset, sajno ezen a téren általánosítani is lehet. Ez a tapasztalatom az ismerettségi körömben is a hasonló gondolkodású emberekkel.

BTW, az egyik kollégám aki hárdkór vega (még a tejet és tojást sem) az állati fehérjéket tablettákban veszi magához. Okos dolog vegyiüzemekben készülő szarokkal tomni magát, nem? Melyik is károsabb az embernek: enni azt, amire tervezve van az emésztőszervrendszere. Húst, zöldséget és gyümölcsöt. Persze egyiket sem eltúlozva. Vagy csak mindenből növényit és pluszban gyógyszereket és vitaminokat bekapkodni étrendkiegészítés gyanánt. Én nem hiszem, hogy a második lenne az üdvözítő út, ennyi.

Off most már részemről is befejezve. Megyek a Lehelre kolbászért! :)

42

ari, 2006. augusztus 29. kedd, 14:32 (#)

Kedves "régebbi boltos" papapilla, értem én, hogy óvakodni kell a maszek kolbásztól, csak az a szomorú, hogy semmivel sem találom biztonságosabbnak az üzletekben árult húskészítményeket. Sem íz, sem illat szempontjából. Nekem is van boltos ismerősöm, aki azóta vega, mióta megtanították, hogy hogyan kell eltüntetni a nem odavaló szagokat.

43

inovice, 2006. augusztus 29. kedd, 17:40 (#)

re 41:
nézd meg a 23. hozzászólás első két sorát, és ha még azután is sértődni és háborogni akarsz, akkor hajrá, neked talán ez a netes sportod - lehet így is, csak szvsz sok értelme nincs.
ha az én soraimat tartod erőszakos hittérítésnek meg lenézésnek, akkor szerencsés ember vagy, hogy nem találkoztál még igazi aggresszióval ebben a témakörben.

a dühöngés legalább annyit árt, mint Gyurinak a szalonna...

44

nyelv-ész, 2006. augusztus 29. kedd, 17:51 (#)

Hát én úgy emléxem az oskolából, hogy a ma vakbélnek nevezett, cellulóz emésztésére szolgáló valamink nem a főzés feltalálása okán fejlődött vissza, hanem valszeg párszázezer évvel korábban.

Nemrég olyan elméleteket hallottam, miszerint az emberi agy fejlődésében igen negy szerepet játszott az, amikor őseink rájöttek, hogyan lehet az akkor éppen aktuális csúcsragadozók által elejtett állati csontmaradványokból a csontvelőhöz hozzájutni. A pattintott kőkorszak is ennek folyománya, nem a baltakészítésé: egy jó éles kővel könnyedén fel lehetett törni a csontokat.

Summa summárum arra akarnék kilyukadni, hogy az állati fehérje továbbra is kulcsszerepet játszik az emberiség étrendjében, függetlenül attól, hogy röfögött, bőgött avagy a víz alatt tátogott akkor, amikor még élt.

45

haujobb, 2006. augusztus 30. szerda, 00:58 (#)

Teljesen OFF

gergoke,
te azonos agy azzal gergoke-vel, akinek a honlapján megtalálható egy csomó 80as évek beli tv-reklám?

46

haujobb, 2006. augusztus 30. szerda, 01:02 (#)

Ervin,
azért áruld el: százalékot kapsz ettől a Novoth csókától, vagy rokony? :)

47

Author Profile Page ervin, 2006. augusztus 30. szerda, 01:06 (#)

(Még) nem kapok, pedig kolbászban elfogadnám!

48

haujobb, 2006. augusztus 30. szerda, 01:13 (#)

Én mindenesetre holnap megyek, tovább már tuti nem halasztom...

49

haujobb, 2006. augusztus 30. szerda, 01:15 (#)

Sorstársaim! Segítsünk bloggazdinkon! Mindenki, aki elmegy kóstolni/venni, említse meg, hogy honnan hallott róluk, hátha erre kap egy 10 centit bónuszba :)))

50

novoth Kornél, 2006. szeptember 1. péntek, 18:46 (#)

sziasztok.

Ervin nagyon örülök,hogy izlik a kolbász.ezentúl is oda fiyelünk,hogy midig elég erős legyen.
Remélem az is feltünt,hogy húsból csináljuk,semmi adalékot nem használok hozzá csak a füszerek.

üdv.Novoth Kornél

51

haujobb, 2006. szeptember 1. péntek, 19:50 (#)

Kornél,
belet sem használtok? :)

52

novoth kornél, 2006. szeptember 1. péntek, 20:50 (#)

szia.

de belet azt használunk!csak az segéd anyag.
szójára,börkére,zselatinra gondoltam.mi ilyeneket nem teszünk bele.hagyományosan csináljuk.

üdv.kornél

53

Author Profile Page ervin, 2006. szeptember 1. péntek, 21:18 (#)

Kornél, üdvözlet a Kispadon! Köszönjük az információt. Annyit árulj el, hogy hogyan jutott el hozzád, hogy írtunk rólatok. :)

Illetve még egy kérdés: hol máshol lehet kapni a terméket?

54

haujobb, 2006. szeptember 1. péntek, 22:26 (#)

kornél,
OK, csak poénnak szántam. sajna a héten nem volt időm benézni, de a jövő héten mindenképp. Lehet annyi reklámot,hogy hogy vagytok nyitva?

Gr0

55

novoth kornel, 2006. szeptember 2. szombat, 06:50 (#)

sziasztok.

Ervin.a google keresőn rákerestem a nevemre és ott dobta fel.szállitok még a vámház körúti nagy csarnokba,csepelre,kossuth téri piac.fél évvel ezelőtt még a havannán is árultam a kolbászt minden szombaton de azt megszüntettem.
haujob.ne hari de sajna nem tudom,hogy a boltok hogy vannak nyitva én csak szállitom nekik a kolbászt.
a figyelmetekbe ajánlom,ha egy kicsit frissebb kolbászt kaptok süssétek meg ha ettetek finomat.!!!

56

Author Profile Page ervin, 2006. szeptember 2. szombat, 10:39 (#)

kornél, köszönjük. ha esetleg még azt is megmondod, hogy az adott piacokon belül pontosan melyik boltba/standra szállítasz, akkor nem kell végigkilincselni az összeset. sokat segítene :)

57

novoth kornél, 2006. szeptember 2. szombat, 16:19 (#)

szia ervin.

csepelen -gencsi hus kft
lehel -robi hus
kossuth tér -monori husbolt

58

Author Profile Page ervin, 2006. szeptember 2. szombat, 18:49 (#)

konrél, köszi, még a vámház körutat áruld el, és megvagyunk :)

59

gargoyle, 2006. szeptember 2. szombat, 21:48 (#)

azert nemtom megvan-e az internet koranak eljovetele. ennel tokeletesebb dolog nincs is mint magaval a keszitovel ertekezni _kolbaszrol_ kihasznalva a mediumot :D szoftvernel meg hasonlonal mar megszokott ez de husarunal most lattam eloszor :D

60

haujobb, 2006. szeptember 3. vasárnap, 12:48 (#)

Képzld el, amikor már egy vakbélműtétnél is ez lesz :)

61

gargoyle, 2006. szeptember 3. vasárnap, 23:35 (#)

rakeres a nevere a sebesz es a google kidobja a vakbelemrol szolo postot a blogomon? :D

62

haujobb, 2006. szeptember 4. hétfő, 00:09 (#)

Aha :)

63

haujobb, 2006. szeptember 4. hétfő, 00:10 (#)

És vedd észre, hogy én már az #51-ben bélről beszéltem :)))

64

haujobb, 2006. szeptember 4. hétfő, 00:12 (#)

Kornél,
rendszeresen nézed, hogy mit tud rólad a gugli, vagy ez vmi isteni mázli volt, hogy pont ezen cikk megjelenése után pár nappal kerestél magadra?

65

Dagby, 2006. szeptember 4. hétfő, 12:33 (#)

Nem csak az internet nagy csoda, gargoyle masodpercenkent porgeti be a hulyebbnel hulyebb linkeket ircre:) (akad nehany jo is persze, de neha felve nyitom meg ilyenkor a bongeszot;)

66

katmandu, 2006. szeptember 4. hétfő, 14:50 (#)

(Sztem mindenki nézi, hogy mint ír róla a guggle, csak nem mindenki vallja be ;) )

67

haujobb, 2006. szeptember 4. hétfő, 17:32 (#)

Én pölö még sosem néztem...

68

inovice, 2006. szeptember 5. kedd, 00:24 (#)

na, erről a kolbászról aztán le lett húzva minden bőr...:)

69

Author Profile Page gergoke, 2006. szeptember 5. kedd, 09:52 (#)

re:45

igen.

70

haujobb, 2006. szeptember 5. kedd, 17:01 (#)

OFF

gergoke,
egyértelműen tiéd a legimpozánsabb kollekció a témában, amihez ezúton is grat, úgyhogy csak telhetetlenségem okán kérdem: van még több is?

71

Lia, 2006. szeptember 17. vasárnap, 21:47 (#)

Szia Kornél!Én még nem ettem a kolbászotokból:)Vicces, de így van. Pedig tuti fini!!! Na nem baj! Majd pótolom ezt a hibát!

72

Cz.Józsi, 2007. április 8. vasárnap, 15:28 (#)

Helló Kornél!!
Mi van Veled?? Látom a netet is megtámadtad már a kolbászoddal!!
Jó a videó! Mikor jössz piacra vagy Mélykútra??
Kellemes Ünnepet Mindenkinek!!!

73

Cz.Józsi, 2007. május 4. péntek, 18:42 (#)

[primitív, törölve - ervin]

74

Sarika, 2007. szeptember 12. szerda, 12:55 (#)

USA vagyok. Most a mult heten visszjottem Pestrol. Ott voltam kirandulas 25 napig.
Szeretnek egy valodi Kolbaszt recept. De nem a fusztolt mert nincsen helyes felszereles. Haza hoztam egy csomag paprikat. Tudod-e elkuldoni ez a recept? Kosz. Szivesen.

75

Dr. Minorka, 2007. szeptember 12. szerda, 16:14 (#)

Sárika!
Itt találsz angolul:
http://www.grocceni.com/english.html
ugyanez magyarul:
http://www.grocceni.com/abc-k.html

76

Dr. Minorka, 2007. szeptember 12. szerda, 16:20 (#)

Ez pedig egy egészen kiváló könyv:
Culinaria Hungary
http://www.amazon.com/Culinaria-Photography-Christoph-Ruprecht-Stempell/dp/3833121866/

77

dihor, 2007. november 30. péntek, 10:24 (#)

Drága barátom, javaslatodra én is elmentem a Lehel-piacra és meg is találtam a standot, ahol a Novoth féle kolbász kapható, ám kérésemre, hogy csípős-e, az eladó azt válaszolta, hogy igencsak lájtos. Mire én kértem, hogy mutasson valamit, ami igazán csíp, erre meg megkostoltatott egy pokolian csípős szalámit, ami viszont énszerintem volt elég lájtos. Úgyhogy én már nem is tudom, mit gondoljak. Valójában azt gondolom, hogy egy elpuhult népség vagytok, akik nyomatják az Erős Pistát, a Piros Aranyt, a Pokolian Erős szarokat, de már annyira el vagytok tunyulva, hogy a tejberizsen kívűl mást sem tud bevenni a pannon gyomrotok!!!!

78

Author Profile Page ervin, 2007. november 30. péntek, 10:40 (#)

szia dihor,

novoth-kolbászból kétféle van, csemege és csípős. ha kóstoltál már a csípősből egy komolyabb verziót (minden héten egy kicsit más a cucc), és az neked lájtos, akkor sajnos így jártál. viszont mindenféle szóbeszédek meg más termékek kóstolása alapján nehéz lesz ezt megítélned.

persze, ha olyan vagy, mint az utolsó mondatod, akkor lehet, hogy nem is.

79

Gábod, 2014. november 5. szerda, 13:25 (#)

Végre egy normális kolbász! Ott vettem még az írásod előtt.

80

jose manual, 2016. augusztus 2. kedd, 07:57 (#)

Dear Sirs,
We supply all over the Europe Iranian salted sheep
casings, salted Chinese goat casings, European hog casings and
Brazilian beef casings till the door step.
Salted Iranian sheep or goat casings calibers and qualities are under-mentioned.
16/18mm, 18/20mm, 20/22mm, 22/24mm, 24/26mm and 26/+mm.
A, AB and BC.
European Hog casings.
28/30mm, 30/32mm, 32/34mm, 34/36mm, 36/38mm, 38/40mm, 40/42mm, 42/+mm
A1
We have also beef casings stocked for you if you are interested.
The offer is of our own production.
Waiting,
Best regards,

Tisztelt Uraim,
Mi a kínálat az egész Európa iráni sózott juh
burkolatok, sózott kínai kecske burkolatok, európai disznó nek és
Brazil marhahús burkolatok, amíg az ajtó lépés.
Sós iráni juh vagy kecske burkolatok kaliber és tulajdonságok alatt említett.
16 / 18mm, 18 / 20mm, 20 / 22mm, 22 / 24mm, 24 / 26mm és 26 / + mm.
A, AB és BC.
Európai Hog burkolatok.
28 / 30mm, 30 / 32mm, 32 / 34mm, 34 / 36mm, 36 / 38mm, 38 / 40mm, 40 / 42mm, 42 / + mm
A1
Azt is marhahús belek tele az Ön számára, ha érdekel.
Az ajánlat a saját termelés.
Várakozás,
Üdvözlettel,

--
José Manuel Solera Lopez
Jose@lmsnaturalcasing.com,
zblmsnaturalcasing@gmail.com,
zb@lmsnaturalcasing.com
0034-630 189214
www.lmsnaturalcasing.com


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork