Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53923 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Café Bouchon

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2006. október 1. vasárnap, 11:40 | 5 hozzászólás

Hogyan mutatna Lyon belvárosában egy elegáns, kifinomult konyhát vivő hely mondjuk egy magyar "Kifőzde Kávézó" névvel? Hát ezt nem tudhatjuk, a párját viszont igen, itt van ugyanis a Zichy Jenő utcában a Café Bouchon, ami a Bouchon Lyonnais kategóriával szemben nem disznófejet és belsőségeket, hanem korrekt magyar és nemzetközi fogásokat kínál. Megnéztük, hogyan oldják fel a névben rejlő ellentétet.

Röviden: sehogy, de kit érdekel? A hely hangulatban és árban is sokkal inkább a közeli Kriziára hasonlít a mondjuk szintén közeli Főzelékfalóval szemben - fejenként italfogyasztástól függően 6-8000 forinttal lehet számolni. Nem fogunk minden nap idejárni, az biztos.

Az előételek közt francia vendégeink miatt egy Bouchon tál is szerepel, és mennyire jól teszi! Egyrészt kipipáljuk a magyar hidegkonyha javát, libatepertőtől sült oldalason át a csípős kolbászig - meglepően ízlik is nekik - másrészt az összeállítás olyan nosztalgikus érzéseket hoz fel belőlem, hogy rögtön kisgyereknek érzem magam egy húsvéti reggeli mellett. Zseniális, és érdemes hallgatni a pincérre, simán kétszemélyes az adag.

A főételek sem okoznak csalódást, régen ettem ennyire pontosan eltalált bélszínt, és kóstolás alapján a zöldfűszeres szűzpecsenye olívás spagettivel is nagyon rendben volt. A végére mandarintorta a napi ajánlatból - nagyon intenzív, talán egy leheletnyit száraz, de kiváló alkotás.

Nem is nagyon sikerül belekötni semmibe, de még ha menne, se lenne képem hozzá, mivel a felszolgálás sok mindenért tudna kárpótolni. A pincérek egyszerűen tökéletesek: barátságos, segít, ajánl, mindig ott van, amikor kell, de sosem zavar, talán tanítaniuk kéne, nem felszolgálni.

Értékelés: lehet, hogy csak nekünk volt szerencsénk, de ez hetes.

Update (ervin, 2007.02.28.): Mi is voltunk, és sok mindenben egyetértek eszpeével. A következők viszont árnyalták a képet:

  • az étterem jelenleg a dohányosokat tekinti kedvesebb vendégnek. Ők ülhetnek lent, a fényes, barátságos fölszinti helyeken, míg a nemdohányzókat a sokkal kevésbé vonzó, sötét, meglehetősen hangulattalan galériára száműzik, ahol még a zene is hangos - gondolom, azért, hogy odalent pont megfelelő hangerővel legyen hallható. Ezért nálam bukják a 7-et.
  • a borlapon szereplő tételek többsége kimérve is kapható, ez rendkívül rokonszenves. Azután tudnak olyat, hogy három általad választott ételből 1/3-os adagokat tesznek egy közös tálra és együtt tálalják őket. Mekkora királyság ez! Az étteremkritikus álmodni se merne jobbról. Ezzel a két trükkel jóvátettek mindent, és visszaszerezték a 7-et.
  • nem lehet kártyával fizetni. A 7-es újfent bukó, ezúttal végleg. Azt hiszem, mostantól soha nem adok maximális pontszámot olyan étteremnek, amely tőlem sokat kér, ugyanakkor sajnálja kifizetni a bank százalékát, inkább nem fogad el bankkártyát. Ha más az indoka, akkor sem: ilyen szinten ezt oldják meg, ma már közel sem lehetetlen.

Értékelés (ervin, 0-7): 6.

Cafe Bouchon

Café Bouchon
Budapest, Zichy Jenő utca 33.
Telefon: 353-4094

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

gargoyle, 2006. október 2. hétfő, 10:51 (#)

nem tudom, lehet csak nekem volt pechem, de egyszer a lelkes recenziok hatasara otletkeppen megprobaltunk beulni meginni 1 uveg bort meg enni valami desszertet a kriziaba es olyan szinten lettunk elkuldve, amikor kiderult nem akarunk foetelt enni, hogy azota se mentem arra :O lehet valami kommunikacios felreertes volt es azt hittek csak melegedni akarunk, de akkor sem erzem hogy lehetseges fizetovendegnek latszo targgyal igy beszelni :o

2

dOMiNiS, 2006. október 2. hétfő, 14:13 (#)

Minket utoljara Neszebar (bulgaria) egyik ettermebol zavartak igy ki, bar elotte 4en ettunk-ittunk rendesen, fizettunk is azt meg rendesebben. aztan csak vissza akartunk ulni 5 perc mulva, mert leszakadt az eg. igazandibol beszelek bolgarul es probaltam feloldani a helyzetet, hogy most jottunk elfogyasztani a desszertet, de nem volt vevo a pincer a humorra, igy mivel nem tudtuk ujra vegigenni az etlapot, tavozasra szolitott fel mineket. oda se megyunk tobbet. :| pedig minden isteni volt.

3

Author Profile Page ervin, 2007. február 28. szerda, 14:36 (#)

Közben mi is jártunk a Bouchonban, update a cikk végén.

4

Author Profile Page eszpee, 2007. február 28. szerda, 14:43 (#)

ervin, lehet, hogy durván meglepő a kérdés, de milyen volt az étel az étteremben? :)

5

Author Profile Page ervin, 2007. február 28. szerda, 14:46 (#)

nem meglepő, csak igyekeztem arra szorítkozni, amiről te nem beszéltél. a kaját meg elég jól leírtad :)

egyébként az 1/3-os lehetőségnek hála levest, kacsát, tésztát, steaket és sült sajtokat is ettünk, és minden ott volt a helyén, ahogy kell. nagyon jól főznek.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork