Hozzászólások | Szólj hozzá! | Rovatok és keresés
eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2006. október 1. vasárnap, 11:40 | 5 hozzászólás
Hogyan mutatna Lyon belvárosában egy elegáns, kifinomult konyhát vivő hely mondjuk egy magyar "Kifőzde Kávézó" névvel? Hát ezt nem tudhatjuk, a párját viszont igen, itt van ugyanis a Zichy Jenő utcában a Café Bouchon, ami a Bouchon Lyonnais kategóriával szemben nem disznófejet és belsőségeket, hanem korrekt magyar és nemzetközi fogásokat kínál. Megnéztük, hogyan oldják fel a névben rejlő ellentétet.
Röviden: sehogy, de kit érdekel? A hely hangulatban és árban is sokkal inkább a közeli Kriziára hasonlít a mondjuk szintén közeli Főzelékfalóval szemben - fejenként italfogyasztástól függően 6-8000 forinttal lehet számolni. Nem fogunk minden nap idejárni, az biztos.
Az előételek közt francia vendégeink miatt egy Bouchon tál is szerepel, és mennyire jól teszi! Egyrészt kipipáljuk a magyar hidegkonyha javát, libatepertőtől sült oldalason át a csípős kolbászig - meglepően ízlik is nekik - másrészt az összeállítás olyan nosztalgikus érzéseket hoz fel belőlem, hogy rögtön kisgyereknek érzem magam egy húsvéti reggeli mellett. Zseniális, és érdemes hallgatni a pincérre, simán kétszemélyes az adag.
A főételek sem okoznak csalódást, régen ettem ennyire pontosan eltalált bélszínt, és kóstolás alapján a zöldfűszeres szűzpecsenye olívás spagettivel is nagyon rendben volt. A végére mandarintorta a napi ajánlatból - nagyon intenzív, talán egy leheletnyit száraz, de kiváló alkotás.
Nem is nagyon sikerül belekötni semmibe, de még ha menne, se lenne képem hozzá, mivel a felszolgálás sok mindenért tudna kárpótolni. A pincérek egyszerűen tökéletesek: barátságos, segít, ajánl, mindig ott van, amikor kell, de sosem zavar, talán tanítaniuk kéne, nem felszolgálni.
Értékelés: lehet, hogy csak nekünk volt szerencsénk, de ez hetes.
Update (ervin, 2007.02.28.): Mi is voltunk, és sok mindenben egyetértek eszpeével. A következők viszont árnyalták a képet:
Értékelés (ervin, 0-7): 6.
Café Bouchon
Budapest, Zichy Jenő utca 33.
Telefon: 353-4094
(#)
, 2006. október 2. hétfő, 10:51nem tudom, lehet csak nekem volt pechem, de egyszer a lelkes recenziok hatasara otletkeppen megprobaltunk beulni meginni 1 uveg bort meg enni valami desszertet a kriziaba es olyan szinten lettunk elkuldve, amikor kiderult nem akarunk foetelt enni, hogy azota se mentem arra :O lehet valami kommunikacios felreertes volt es azt hittek csak melegedni akarunk, de akkor sem erzem hogy lehetseges fizetovendegnek latszo targgyal igy beszelni :o
(#)
, 2006. október 2. hétfő, 14:13Minket utoljara Neszebar (bulgaria) egyik ettermebol zavartak igy ki, bar elotte 4en ettunk-ittunk rendesen, fizettunk is azt meg rendesebben. aztan csak vissza akartunk ulni 5 perc mulva, mert leszakadt az eg. igazandibol beszelek bolgarul es probaltam feloldani a helyzetet, hogy most jottunk elfogyasztani a desszertet, de nem volt vevo a pincer a humorra, igy mivel nem tudtuk ujra vegigenni az etlapot, tavozasra szolitott fel mineket. oda se megyunk tobbet. :| pedig minden isteni volt.
, 2007. február 28. szerda, 14:36 (#)
Közben mi is jártunk a Bouchonban, update a cikk végén.
, 2007. február 28. szerda, 14:43 (#)
ervin, lehet, hogy durván meglepő a kérdés, de milyen volt az étel az étteremben? :)
, 2007. február 28. szerda, 14:46 (#)
nem meglepő, csak igyekeztem arra szorítkozni, amiről te nem beszéltél. a kaját meg elég jól leírtad :)
egyébként az 1/3-os lehetőségnek hála levest, kacsát, tésztát, steaket és sült sajtokat is ettünk, és minden ott volt a helyén, ahogy kell. nagyon jól főznek.
» Filmek
» Könyvek
» Éttermek - térképpel!
» Receptek
» Mobil videók
A Kispad-feednek most
olvasója van. Szeretnél közéjük tartozni? Ezen az oldalon mindent elmagyarázunk.
Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork