Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Pampas argentin steakhouse

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2006. október 26. csütörtök, 20:32

Régóta ott van már a jel az egység virtuális homlokán, és mások kritikáinak olvastán úgy döntöttünk, hogy teljes létszámban, kihelyezett szerkesztőségi ülés formájában teszünk látogatást.

Nézzük, mit találtunk.

poharak

Ervin

Nagyon szeretem a steaket. Ezt azért kell előrebocsátanom, mert sok minden következik belőle, ami háttérinformációval szolgálhat az értékelésemhez. Kevés ínycsiklandozóbb ételt ismerek a megfelelően elkészített, közepesen átsütött marhahúsdarabnál, ezért egy új steakvendéglő felfedezése még a szokásosnál is nagyobb gasztronómiai izgalommal tölt el.

Na, ezzel a lelkesedéssel éltek vissza az "argentinok" a Vámház körúton.

Bánatomban nem is akarom hosszan ecsetelni a dolgokat. Az erőleves enyhén íztelen volt, a hús (bár egyébként korrekten kisütötték) és a köretként hozzá kért grillezett zöldségek viszont kicsit sós. A zöldborsmártásból is a gyengébbik verziót hozták: ahol csak a borsszemeknek van íze, de a mártásnak magának nem nagyon. Kész szerencse, hogy a ház vörösbora, egy Polgár-féle Cabernet Sauvignon minden ízével igyekezett ellensúlyozni a csalódást, és ez részben sikerült is neki.

Írjuk még a pozitív oldalra az elegáns helyet, és a szép tálalást, bár ezek igazából mellékesek: egy ilyen helyre a húsért jön az ember, a környezet csak árnyalni tudja az élményt.

Értékelés (0-7): 4. Többet vártam. De hála istennek, utána jött a Bulldog.

eszpee

fényekA lényeget Ervin kivesézte, próbálok a nem említett dolgokkal foglalkozni. A pincér zavaróan erőltetetten viselkedik, a végén még egy "...vagy 100% kedvezmény, mi? haha!" szöveggel is próbálkozik a fizetési lehetőségek felsorolásánál. Ez csak a számla (tizenhétezer valamennyi három főre) kihozatalánál lesz kimondottan nemvicces, amikor az utolsó tétel "TIP 1%", de persze tizet akartak írni, csak sajnos nem sikerült. Gyűlölöm a számlába épített automatikus borravalót, pláne ilyen csúsztatással, nem is adtunk többet egy forinttal sem.

A sütőtökkrémleves elég felejthető, túl híg és nagyon semmilyen, nézzük a főételt. A napi ajánlatból rendelek egy konyakos - erdei gombás bélszínt. Első ránézésre tökéletes: látványos nagy sókristály- és frissen őrölt borstörmelék a tetején, kívülről szép barna, belevágva kellemes csettintés: itt tudják, hogyan kell közepesen átsütni egy húsdarabot. Ha egy picit sósabb lett volna, egy rossz szavam se lehetne hozzá.

A borról még pár szó: pont rendben volt, hogy bőven a leves előtt kihozták, holott alapjában véve azért a steakhez gondoltam - így ugyanis volt ideje a túl hidegből élvezhetőre melegednie.

Értékelés (0-7): 5. Én azért lehet, hogy adok még egy esélyt egyszer egy minden flanc nélküli félkilós húsdarabnak.

stsmork

Szeretem a marhahúst, de nem vagyok nagy steakfogyasztó, különösen nem ebédidőben. Egy pillanatra el is játszottam a gondolattal, hogy az utolsó pillanatban indítványozom a programmódosítást, de inkább mégse kockáztattam, hogy megint 2:1 arányban leszavazzanak.

A sütőtök levesben az én ízlésemnek kicsit sok volt a bors, a Menzán sokkal jobban csinálják. Az Angus steak teljesen rendben volt, a joghurtos-padlizsános szósz is, és a házi vörösbor is jól ment hozzá. Mindez rendben volna, de nem ennyi pénzért. Engem mondjuk a pincér sután erőltetett udvariassága is kifejezetten irritált (ez a fő ok, amiért jószántamból többet nem jövök ide), de lehet, hogy vannak, akiknek ez tetszik.

Értékelés (0-7): 4. Sznob étterem sznobország sznobfővárosában.

Mások írták ugyanerről a helyről:

Pampas Argentin Steakhouse
Vámház körút 6.
411-1750

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork