Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Trattoria Pomo D'Oro

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2006. október 24. kedd, 18:39 | 23 hozzászólás

Másodszor jártunk a napokban a Pomo D'Oro-ban, viszont az elsőre őszintén szólva nem nagyon emlékszem, bár már elég régen is volt. Most viszont azzal a perverz elhatározással vettük be a helyet, hogy pizzát fogunk enni.

Pizzát ugyanis az ember nem eszik étteremben. Mondjanak bármit a nápolyiak, onnan könnyű beszélni - itt az a realitás, hogy a pizza nem étel, amire rákészül az ember, odaül, elmolyol vele, kortyolgat hozzá és jókat beszélget közben. A pizza egy biológiai szükség kielégítésére szolgáló célszerszám, elfogyasztása házhozszállítás útján történik, célja az éhséggel megzavart foglalatosság mielőbbi folytathatóságának elősegítése.

Általában. Most ugyanis a fentiekkel gyökeres ellentétben pizzát ehetnékünk volt. Többen ajánlották már ilyen esetekre a Pomo D'Oro-t, hát kipróbáltuk.

20061024_pomodoro.jpg

Szombat koradélután érkezünk, erős teltház, sajnos kitartóbban kellett volna hívni a foglalt vonalat, hogy legyen asztalunk. Így egy kétpercesnek mondott bő tíz percünk volt arra, hogy tanulmányozzuk a bárpultszerű könyöklő mögött a pizzás srác tevékenységét, valamint a gigantikus fatüzeléses sütőt - mindkettő elég jónak tűnt.

Előbb-utóbb meglett az asztalunk is, egy szülinapozó olasz család és három életnagyságú barbibaba között - az utóbbi stílus egyébként sajnálatosan jellemzőbb a helyre. Rendelünk, egy hagyományosabb gombás-sonkás darabot, valamint egy átvariált négyévszakot. A megváltoztatott feltétek nem okoztak gondot, bár nem figyeltem, hogy a számlában jelentkeztek-e, ugyanis azzal voltam elfoglalva, hogy vajon felkerült-e a kihozni elfelejtett ásványvíz. Szépítettek: nem.

A lényegről is akkor pár szót, a pizzák tésztája nagyon rendben van, vékony, roppanós, de nem száraz, a feltétek viszont inkább jó átlagosak, a paradicsomnak sajnos nincs sok íze - persze október végén honnan lenne -, a sonka jó közepes, az articsóka le se tagadhatja, hogy bádogdobozban látta meg a napvilágot, de azért az összkép rendben van, ezek inkább csak kötözködések, ha pizzára vágytok, jobb helyet nem tudok a közelben - persze ez bőven lehet az én hibám.

Értékelés (0-7): 6

Trattoria Pomo D'Oro
1051 Budapest, Arany János utca 9.
302-64-73

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (23)

1

methan, 2006. október 24. kedd, 18:52 (#)

az ismertetés után kissé meghökkentem a 6-os osztályzaton. de hiszek neked, az önmagukban szinte értékelhetetlen összetevők nyilván csodás harmóniává álltak össze.

2

Author Profile Page eszpee, 2006. október 24. kedd, 19:03 (#)

methan, értékelésünk bevallottan maximálisan szubjektív - én jót ettem a fent nevezett helyen.

3

methan, 2006. október 24. kedd, 19:09 (#)

mondom, hogy hiszek nektek.

4

gargoyle, 2006. október 24. kedd, 20:08 (#)

mellette a sajt/sonkabolt? szemkozt a bor/csokoladebolt? ne mondjatok hogy kibirtatok nem bemenni :D

5

Author Profile Page eszpee, 2006. október 24. kedd, 20:13 (#)

gargoyle, nem bírtuk ki, a borcsoki zárva volt, a sajtsonka(és egyebek)ből hoztunk fél liter friss extraszűz olívaolajat. :)

6

Author Profile Page ervin, 2006. október 24. kedd, 20:27 (#)

akárcsak methan, én is meglepődtem a részletek és az osztályzat viszonyán. sebaj, majd legközelebb én is alkotok valami kreatívat :)

7

Author Profile Page eszpee, 2006. október 24. kedd, 20:34 (#)

Egyébként bárkitől szívesen veszek jobb pizzalelőhelyet errefele, mint ez - én simán el tudom képzelni, hogy létezik ennél jobb.

8

nz, 2006. október 24. kedd, 21:25 (#)

egy korábbi recenziótok szerencsés félreolvasása nyomán jutottam el a pomo d'oro-ba, azóta is nagyon szeretem. nem csak pizzát érdemes enni, higgyétek el. és az akadémiai könyvtár közelsége folytán kiváló tanulás utáni vacsorahely. foglalni meg kell, ez van.

9

Author Profile Page eszpee, 2006. október 24. kedd, 23:25 (#)

nz, fogadjunk, hogy a toscana-t kerested :)

10

Author Profile Page ervin, 2006. október 25. szerda, 09:58 (#)

... ahol egyébként a pizza is eléggé ott van. bár lehet, hogy más árkategória. tényleg, eszpee, mennyit költöttetek?

11

Author Profile Page eszpee, 2006. október 25. szerda, 09:59 (#)

ervin, sokat, 10 körül két főre, benne bor, tömény, desszert is. Pizzák 2000 körül vannak, ha jól emlékszem.

12

Author Profile Page ervin, 2006. október 25. szerda, 10:32 (#)

Köszi. Az tényleg sok ebben a műfajban.

13

franctuggya, 2006. október 25. szerda, 10:52 (#)

szerintem a dohány utcában vizsgáljátok meg az il terzo cerchio-t. toszkán tulaj-séffel, ház borával, ilyesmivel. árfekvés valamivel a trattoriaé alatt, konyha ugyanott. bár a fancy fogásokat kevésbé erőltetik, emlékeim szerint.

14

Author Profile Page eszpee, 2006. október 25. szerda, 10:57 (#)

franctuggya, jól hangzik, köszi!

15

nz, 2006. október 25. szerda, 23:38 (#)

9: még szép hogy.

16

bachterman, 2006. október 28. szombat, 18:37 (#)

jé, mennyi hedonista! :)

17

Author Profile Page eszpee, 2007. augusztus 8. szerda, 09:26 (#)

Update: Ervin letesztelte a szomszédos Gastronomia Pomo D'Oro-t is: http://kispad.hu/bilagit/200708/gastronomia.html

18

bzsa, 2007. december 14. péntek, 22:37 (#)

Nekem is elég jó tapasztalatom volt itt, szintén 6ra taksálnám a helyet a Ti (m)értékrendszeretek szerint.

Lenne egy javaslatom: ha nem túl megterhelő, írjatok árakat is. Az is releváns szempont.

19

Author Profile Page eszpee, 2007. december 15. szombat, 14:03 (#)

bzsa, ott vannak az árak a 11-edik kommentben.

20

zsoltiabéka, 2008. szeptember 8. hétfő, 16:59 (#)

Dolgoztam itt...

21

Kis, 2012. március 1. csütörtök, 11:03 (#)

http://www.expressz.hu/allas-munka/allaskereses/hirdetes-30366830/

Ez is az üzlet része. Jó étvágyat!

VIGYÁZAT! Csaló cég. Nincs bejelentés. Szakaszos fizetési rendszer-ha dolgozol egy héten 7 napot és mindig hajnalig maradsz akkor kereshetsz a legjobban (kb. 2000-10000 Ftot ha jó helyen vagy) (volt hogy egész éjjel árultam a rózsát és mivel nem volt meg a minimum 0 ftal mentem haza, de neki kerestem 6000 Ftot) még sofőrnek a hazavitelem is fizetnem kellett, és a főnök stílusa ha nem dolgozol jól erősen alpári lesz, neki te egy rabszolga vagy. A jutalék minimális, a borravaló is a megaláztatás maximális. Számos nagy nevű étterem Trocadero, Lancelot, Pomodoro, Morrisons ezt mind tudja, ezt még számos fórumon közzéteszem és ebben segítőkezet nyújtanak a cég (Grácia Virágküldő Szolgálat) számára, tudják hogy ami itt megy az a törvénnyel még köszönő viszonyban sincs. Hétvégén amikor mindenhol jobb a pénz itt a legrosszabb. Örülsz ha 1-2000 Ftod marad reggelre tisztán-számold ki ez kb. 50-150 ft os órabér, éjszakára, hivatalos bejelentés nélkül, hétvégén is jó esetben! de lehet hogy ennyi sem marad. Én megjártam, sőt a pénzemet sem kaptam meg 1 hét után mert valami kaucióra hivatkozott Bedecs Attila. Dögöljön meg ez a cég. Lehet még bemegyek dolgozni és egy jobb este végén lelépek a sofőrtől, és a bevételt is elviszem.

22

Babusa József, 2012. március 3. szombat, 12:06 (#)

Mit is mond ez a primitiv? aki nem tudja a gondolatait egyértelműen megfogalmazni? Milyen segitséget nyújt a cég számra az által ócsárolt Grácia? Nem értem !!!!!!! Kérek valamilyen magyarázatot.

23

virágoslány, 2013. március 11. hétfő, 22:08 (#)

Szomorú, hogy ilyen emberekkel dolgozok együtt a Gráciánál. Semmi sem igaz abból amit leírtál, maximum az hogy nem kerestél vele valami jól, viszont ez csak a te hibád. Én teljesen meg vagyok elégedve a céggel, odamegyek szépen 6 és 7 óra között, átöltözök, beülök egy kocsiba és végigjárom Bp. legelegánsabb éttermeit, ahová amúgy alapból nem igazán jutnék be mint vendég, a diákmunkás fizetésekből. Itt ledolgozok 6-8 órát és keresek vele egy adott összeget, mikor hogy sikerül, de a diákmunkából 8 óra alatt sikerült összeszednem 3500 ft-ot 8 óra alatt, úgy hogy kihajtották belőlem a lelket, itt viszont egy este a többszörösét is megkeresem úgy, hogy közben jól érzem maagm. Igaz tényleg van kaució, de az pont az ilyenek miatt mint te akik lelépnek a bevétellel... Bemegyek az éttermekbe és örülnek nekem, várnak a pincérek, rámszólnak hogy mosolyogjak, segítenek hogy kihez érdemes odamennem, kedvesek, aranyosak. Semmi megaláztatás nincs, a vendégek is örülnek, persze azért vannak olyanok is akik nem nagyon kíváncsiak rám, de hát engem nem nagyon tudnak meghatni az epés megjegyzéseik. örülök, hogy itt dolgozhatok. Az éttermek amiket felsoroltál, pedig semmiféle kizsákmányolást nem támogatnak, nem tudom honnan tudtál kitalálni ilyeneket. Nyilván vannak olyanok akik ezt a munkát jókedvel tudják csinálni és vannak akiknek nem való. Mivel a cég működik egyértelműen vannak olyan lányok akik ezt csinálják és megéri nekik. Sajnálom, hogy ilyen véleménnyel vagy erről az egész virágküldős dologról, de inkább ezt tartsd meg magadnak, ne vedd el azok kedvét akik esetleg kedvet kapnának hozzá. Szerintem kár a sérelmeiden puffognod, ártani csak magadnak tudsz vele,azzal hogy forumokon név nélkül ócsárolsz minket még semmit nem tettél azért, hogy véget vess ennek a nagy "kizsákmányolásnak". Keress valami más munkát, minket meg felejts el!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork