Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Ghána 12: Ghánai C-vitamin

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. január 1. hétfő, 09:39 | 5 hozzászólás

Aki azt állítja, hogy a gyógyszerek nem teljes értékű élelmiszerek, és ennél fogva nem értékelhetők a Bilagit rovatban, az nem lopott anno csokivitaplexet a szülők hite szerint megfelelően eldugott dobozból; nem szopogatott Faringoseptet csak az íze miatt, és nem enyhítette melankóliáját néhány korty tömény köptetővel egy borongós őszi délutánon.

Az ilyenekkel ezúttal nem törődünk. Hanem a többiek, a normális emberek, olvassanak tovább.

Előzmény: Ghána 11: Gasztro

Kinga korábban említett maláriás gyógyszertári körútja során került a tulajdonunkba néhány levél eredeti ghánai C-vitamin. CITRO-C névre hallgat: remek, frappánsan ütős elnevezés, a terméket előállító Amponsah-EFAH Pharmaceuticals Kumasiból méltán lehet büszke rá.

CITRO-C

A csomagolás már messziről sejteti azt az életörömöt, azt a pozitív világlátást, amelyet a CITRO-C mint márka általában véve sugall, és amely márkaüzenetet a fogyasztó - ehhez a személyes tesztünk alapján kétség nem fér – egy csapásra a sajátjává teszi.

A CITRO-C a sikeres ember C-vitaminja.

A csillogó, bronzbarna levélből apró csuklómozdulattal kinyerhetők a tabletták, amelyek színükben maguk is a napsugarat idézik. A szájba véve először kicsit érdes az érzet, de hamarosan megindul a finom, alig észrevehető pezsgés. Te jó ég, ezek pezsgőtablettával kombinálták a vitamint, és még csak nem is dicsekednek vele?

Az első meglepetés után egyre erősebbé válik a diadalmas LIMO-pezsgőpor kombináció hangulata, az igazi ínyencek még a jugoszláv robbanós cukorkára utaló, távoli sejtetést is kiérezhetnek a narancsos alaparoma mögül. Eddig nem is sejtett belső összekötő csatornákon át döbbenetesen intenzív illatokkal telik meg a kóstoló orra, az időközben már tomboló ízkavalkád kezdi átvenni a hatalmat a tápcsatorna teljes felső szakasza fölött.

Azon kapjuk magunkat, hogy igyekszünk késleltetni a nyelést, amíg csak lehet, nem akarván elpazarolni a nyelvünk alatt, fölött, és körül örvénylő drága kincset. Amikor elérkezik a pillanat, a CITRO-C hatóanyagai sisteregve száguldanak le a gyomrunkba, és szinte érezzük, ahogy már menet közben felszívódnak a szöveteinken keresztül.

A legtöbben ilyenkor már túlvannak az első felkiáltáson, és immáron önfeledten üvöltöznek. Pedig ha lenne erejük csöndben maradni és befelé fordítani a figyelmüket, talán még azt is hallhatnák, ahogy a bennük rejtező sunyi influenzavírusok a félelmetes ellenség érkezésének hírére haladéktalanul csomagolni kezdenek.

A CITRO-C alapfeladatán túl is széles felhasználási területtel bír. Remekül alkalmazható a csomagolt víz ízesítésére vagy a ghánai alapétel, a fufu keltette enyhe gipsz-utóíz eltüntetésére. Erős placebo-hatásának és mellékhatás nélküli működésének köszönhetően gyermekeknek bármilyen panaszra adható. Tetszetős színe és stabil kialakítása révén pedig társasjáték-bábuként is megállja a helyét.

Értékelés (0-7): 7. Teljesen levett a lábamról.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

fakanál, 2007. január 1. hétfő, 11:56 (#)

De még mennyire, hogy szopogattam Faringoseptet! Megvolt a tuti hatása is: perceken belül elkezdtem tőle olyat cselekedni, ami miatt üstöllést el kellett hagynom az iskolát, hogy meggyógyuljak:))))

2

nyelv-ész, 2007. január 1. hétfő, 19:46 (#)

ervin, biztos vagy benne, hogy ez tényleg c-vitamin volt? Nem citrompótlónak árulták eredetileg?

3

Penálen, 2007. január 1. hétfő, 21:10 (#)

Mi az a "csomagolt víz"?

4

Author Profile Page eszpee, 2007. január 1. hétfő, 21:18 (#)

Gondolom mint a zacskós tej, csak átlátszóbb. :)

5

Author Profile Page ervin, 2007. január 1. hétfő, 22:19 (#)

jaja, olyan. ghánában ez volt az ivóvíz elsődleges megjelenési formája.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork