Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Pizza Marzano

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. január 31. szerda, 07:30 | 17 hozzászólás

Nemzetközi láncról van szó, amelyik negyven éve küzd már a fronton, és mostanra hozzánk is eljutottak. Mi pedig hozzájuk.

A cég honlapja szerint a három pesti egységet különböző stílusban rendezték be. S ha már a honlapnál tartunk: mindig szidom azokat a szerencsétlen vendéglátóipari vállalkozásokat, amelyek bedőlnek a parasztvakításnak, és fölösleges, szörnyű flashes weboldalakkal riogatják a böngészőket. Nos, a Pizza Marzano nem követi el ezt a hibát: kicsit többször kell kattintani, mint az szükséges lenne, de legalább mindent el lehet érni szövegben és képben. A csak szöveges elérhetőség még jobb lenne, de ne legyünk telhetetlenek.

Mi az Andrássy úti étteremben jártunk. Belépve elsőre az a kellemes és itthon elég ritka érzésem támadt, hogy itt nemcsak elengedő pénz állt rendelkezésre, de egy igényes tervező is, aki nem zsúfolta tele a helyiséget, hanem tereket is hagyott, és ettől az egész olyan kellemesen, visszafogottan, de mégis lazán jómódúra sikerült. Bárcsak ne járatták volna le választott eleink olyan keservesen a polgári jelzőt, most jól jönne ide. Még a vécé előteréből kifelé is jót fotózhat az, aki visszamegy egy kamerás mobillal:

20070131_marzano.jpg

Udvarias, csinos pincérnő fogad, jó tempóban érkezik az étlap és az italok (cseh Budovar!), majd később az ételek is. A saláta pont az a keveréke a meleg és hideg elemeknek, amit én nagyon szeretek. A pizzák vékony tésztásak, ami a nagyétkűek számára könnyen csalódást okozhat, nálam viszont jó pont. A carbonara pizzát próbálom ki, olyat még sose ettem, és a teszt után is inkább a spagettis változatban hiszek, de végül is nincs vele semmi gond, finom.

Félidőben kellemes gondban vagyok: hogyan lesz ebből kevesebb mint hetes? A könyvespolc ránézésre antikváriumból összevásárolt kiadványai között több Feuchtwanger-kötetet is fölfedezek; ő az egyik kedvenc íróm, a helyzet tehát egyre súlyosabb.

Olasz (na jó, igazából angol) helyen persze ki kell próbálni a kávét is, a desszert mellé ezért kérünk egy lattét és egy espresso macchiatot, hadd legyen sokoldalú a próbatétel. És ezen a ponton többszörösen ritmust veszít az egység.

A tiramisu kifejezetten halvány, pedig az lassan-lassan már idehaza is kezd ciki lenni. A piskótát mintha vízbe áztatták volna. A sajttorta kettőnk közül csak nekem ízlik. A két kávé sem az igazi: a latte túl gyenge, szinte eltűnik benne a kávéíz, a macchiato pedig sajnos égett egy kicsit.

A végén 9000 forintot fizetünk két személyre, borravalóval együtt. Drágább de jó pizzára jöttünk, azt is kaptunk.

Értékelés (0-7): 6. Az 5-ösön is vacilláltam, de végül is maradok a jobbik osztályzatnál, jól éreztük magunkat.

Pizza Marzano
Budapest, VI. Andrássy út 41.
Nyitva: 11:00 - 24:00
Telefon: 06-1-413-6589

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (17)

1

xab, 2007. január 31. szerda, 09:16 (#)

Huh, hát gasztrofronton nagyon különbözőek a tapasztalataink, bár az ízlésetek jó, mert többnyire ugyanazon helyeket járjátok be, amelyeket én is. :)
Szóval az én nyári benyomásaim röviden:
- lassú, noszogatásra berendezkedett személyzet
- vidéki pizzériákra jellemző padlólapok, sztem ízléstelen berendezés
- papírvékonyságú, és nem kellően átsütött pizza
- sky-high prices
Ez nálam verte a hármas lécet. Persze ízlések és pofonok.

2

deKata, 2007. január 31. szerda, 11:39 (#)

Marzanoéknál a legtutibb nyalánkság a tésztalabdacs, fokhagymás-vajjal, pesto rossoval, és pesto genovese-vel.
It's a must!
:)

3

pblue, 2007. január 31. szerda, 12:23 (#)

én házhozszállítatni már régóta csak velük szállíttatok, mert állat a bolognai pizzájuk és olcsó is. vagy akkor ezmost egy másik cég csak egyezik a név? merthogy úgyremlik már több mint egy éve tűntek fel nekem a netpincéren...

4

Author Profile Page ervin, 2007. január 31. szerda, 14:59 (#)

pblue, sztem ez lesz az, "mostanában" jelentek meg nálunk, de nem tegnap.

5

G Zoli, 2007. január 31. szerda, 17:07 (#)

Kicsit sok a 9 ezer, de biztosan megérte az árát. A cég honlapja is elég jó.

6

Author Profile Page ervin, 2007. január 31. szerda, 17:59 (#)

G Zoli, szerintem is elég sok. Munkanapi ebédre kiugráshoz nem javaslom a helyet. :)

7

edina, 2007. január 31. szerda, 23:02 (#)

egyszer rendeltünk tőlük haza vmi fenyőmagvas vegapizzát, és nemcsak finom volt, de szép is, nem csúszott össze az igényesen elrendezett feltét, amit másoktól ritkán tapasztaltam.

8

Loft, 2007. február 1. csütörtök, 01:23 (#)

A pizzájuk tényleg nagyon finom. Sajnos éhes embernek kevés.

9

Author Profile Page NagyGa1, 2007. február 1. csütörtök, 01:34 (#)

De biztos lehet kettőt rendelni belőle. :)

10

Zuzu, 2007. február 1. csütörtök, 12:36 (#)

Ruccola saláta, koktélparadicsommal, szárított paradicsommal, kaliforniai paprikával, lilahagymával, pestoval és tésztalabdacsokkal. Amióta kiköltözött a cégem a világ másik felére nagyon hiányzik e pompás étek.

11

tekatana, 2007. február 8. csütörtök, 02:40 (#)

a mi tesztünk eredménye leginkább xabéhoz közelít:
- tágasnak tágas, de azt hiszem a polgári jelző jutna utoljára eszembe - a hófehér padlólap (ami mellesleg sajátos akusztikát nyújt) inkább egy iskolai menza hangulatához illik
- mivel 10 perc után egyértelmű kudarcot vallott a messziről határozott pillantások taktikája, odaszóltam az egyik elhaladó pincérlánynak - ekkor már ugrott nálam 3 pont (aki ezután egyébként rendkívül készséges és udvarias volt)
- a pizza ugyan túl szabályosan kimért, de tényleg finom volt

12

pigi, 2007. február 9. péntek, 18:06 (#)

én a vécsey utcaiban jártam fotózni, a kajáról nem tudok mit mondani, az egy szem 390 forintos kávémat (bár fél órával a kéttagú társaságom után érkeztem, és előbb indultam) semmiféle könyörgésre nem tudták külön bontani a másik két kávétól. gratulálok.

13

Penálen, 2007. március 27. kedd, 20:39 (#)

Asszonnyal mi is felkerestük a műintézményt, pontosabban az Andrássín lévő egységet. Tapasztalatainkat szinte pontosan össze tudom válogatni az általatok elmondottakból:

- a hely kellemes, a könyvespolc-sor nekem nagyon bejött;

- a pincér nálunk 10 pontból 10et kapott. Abban a pillanatban ott volt, amikor kellett, udvarias volt, szakavatott, valahogy még azt is meghallotta, hogy az asszony nem találja az öngyufát és máris ott volt egy csomag gyufával. Magyar étteremben először tapasztaltam, hogy külön sütis étlap van, amit helyesen a főétel után hozott csak oda, ajánlott is belőle - szóval az én megítélésem szerint hibátlan kűrt futott. Jobb tán csak akkor lehetett volna, ha Anne Nicols Smith húga, de ne legyünk telhetetlenek...

- A rendelt étel a magyar éttermekben szerzett tapasztalataimhoz mérten gyorsan kijött. Ízre mind a pizza, mind a tortellini remek volt. Valóban nem volt épp Szentjupáti adag, de erre fel voltunk készülve, írta itt már vki. Apizza tésztája Tleg elég vékony volt, de, mivel az asszony rendelte azt, és ő direkt szereti így, nálunk ez inkább volt pozitív, mint negatív pont. Ízre pedig az eddig étteremben evett legjobbnak minősítette.

- A sütik nagyon ott voltak.

- Árban valóban nem egy népkonyha, de legalább jó kaját kaptunk a pénzünkért, gyorsan, egy élvezhető helyen.

- Lehet kártyával fizetni. Sztem ebben az roszágbnan ezt még mindig meg kell említeni a pozitívumok közt...

Két negatívumot említenék:

- a kedves kicsit szűknek ítélte a borválasztékot - ebben nem teljesen értek vele egyet.

- a mosdóban az automata csap szenzorja rosszul van beállítva, ha a kezemet aládugtam, nem történt semmi, csak akkor ébredt föl, mikor már annyira betoltam alá a kezem, hogy konkrétan a csuklómat érte a vízsugár.

Hát, ha minden éttermünkben ekkora hibák volnának, mekkora kiráylság lenne itt élni, neem?

Úgyhogy én, a magam részéről egyetértek Ervin 6/7-es értékelésével.

14

Penálen, 2007. március 27. kedd, 20:41 (#)

Látod, Ali, ennyi sajtóhubát bármikor összehozok egy ekkora hozzászólásban :)

15

Author Profile Page eszpee, 2007. március 27. kedd, 23:58 (#)

Ha már feljött a cikk, megerősíteném az előzőekből, hogy házhozszállításban nagyon ott vannak, én kipróbálásuk óta mástól nem rendeltem pizzát, netpincéren is fent vannak, apróság, de jobb lett tőle itt lakni. :)

16

Loft, 2007. december 1. szombat, 03:15 (#)

9 NagyGa1
Lehet kettőt rendelni, de abból máshol a reggeli-ebéd-vacsora kombináció is megvan. :-)

17

bzsa, 2007. december 14. péntek, 22:51 (#)

A Batthany tériben nagyon idegesített a pizza nagysága (illetve inkább kicsisége) és az ár közötti aránytalanság. Az Andrássy útiban valami déli menűt ettem, az rendben volt. A Vécsey utcai is rendben találtatott. Persze lehet, hogy azért, mert nem pizzát ettem :).


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork