Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Speedy Burritos

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. január 18. csütörtök, 08:09 | 9 hozzászólás

Mexikói gyorsétterem az új nagykörúti egység hivatalosan felvállalt műfaja, bár a félig gringó név inkább azt sugallja, hogy a tex-mex irányában próbálnak hasítani. Mi is nézzük őket gyorsan.

Belülről korrekt a hely; a gyorsétterem szó bennem alacsonyabb szintű asszociációkat keltett, tehát kellemes a csalódás. A személyzet kifejezetten udvarias és segítőkész.

És ennyiben majdnem ki is merülnek a hely erényei - ha tehát valaki nem csak szocializálni megy, akkor számítson egy-két buktatóra.

Az étkek igen halványan idézik föl akár a tex-mex, akár a mex vonalat. Négyfős társasággal vagyunk, majdnem a teljes menüt végig tudjuk próbálni. Egyetlen fogás, a marhachili arat osztatlan sikert, a többi legfeljebb futott még, de a dobogótól elég távol, a leszakadó középmezőnyben. Nem mondom, hogy nagyon rossz lenne bármi is, csak semmi különös, semmi igazán finom.

A végén egyénenként megszavaztatom a társaságot. Hárman 3-ast adunk, a negyedik tag időközben vécén is járt, és azt mondja, jó hely, nála ez felbillenti az osztályzatot négyesre.

Értékelés (0-7): 3. De még nagyon az elején vannak, az igazán jó fej személyzet megérdemelné, hogy fölfelé íveljen a kaja minősége is. Drukkolok nekik.

Mások véleménye::

- Caboodle
- est.hu (figyeljétek a cikk könyörtelen elfogulatlanságát!)

Speedy Burritos
Erzsébet krt. 37-39.
Nyitva: 11-02

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (9)

1

kereszt, 2007. január 18. csütörtök, 19:37 (#)

a chili con carne (és a san miguel) tényleg jó volt, de nem ekkora adag ennyi pénzért. mivel éhes maradtam a burritot kóstoltam még, az tényleg távolról sem emlékezetetett mexikói vagy tex-mex ízekre.
a kiszolgálás nagyon lassú volt és az egyik hölgy láthatóan nem tudta, hogy mit mivel kellene összeházasítani egy menühöz (lehet, hogy ez amiatt volt, hogy pár nappal korábban nyitottak csak). de kedvesek voltak, ez kétségtelen.

2

Zuzu, 2007. január 18. csütörtök, 22:19 (#)

Én haza is vittem egy adag chorizot és sajttal töltött jalapeno paprikát. Az elöbbihez kb. 23 szem rizst adtak, az utóbbi mellé kevés hínárnak kinéző saláta járt. Mindez két hatalmas - 50 Ft/ db - műanyag doboz alján lötyögött hazafelé menet. Az amerikai gyorséttermeken szocializált polgárok nyilván elnézőek voltak, de nekem nagyon nem tetszett a falra hányt "freskó". Összességében azért nem volt rossz. Legalább amit ott elfogyasztottunk ízlett, bár az adagok nem voltak túl meggyőzőek.

3

drako, 2007. február 10. szombat, 08:30 (#)

Én is voltam az étterembe, szerintem egyáltalán nem kicsi az adag, pont annyi amennyinek ennyi pénzért lennie kell. Nekem nagyon tetszett, hogy végre láthatom is mit választok és nem csak "vakon" rendelgetek egy ismeretlen neveket feltüntető étlapról. A kiszolgálás nagyon szivélyes. Ami azért jó lenne, ha lenne valamilyen tál, amin több féle étel is megtalálható egyszerre kis adagokban, hogy megismerjük igazán, mi az amit szeretni fogunk. SOk sikert nekik!!

4

Author Profile Page ervin, 2007. február 10. szombat, 12:41 (#)

drako, ha van valahol egy táblázatod, amelyben megvan, hogy mennyi pénzért pontosan mekkora adagot kell kapnunk, akkor ne habozz, oszd meg velünk.

a "választás végre látása" tárgykörben pedig: próbálj ki néhány önkiszolgáló étkezdét vagy főzelékfalót, egy új világ fog feltárulni előtted!

5

FT, 2007. február 10. szombat, 13:49 (#)

(Ad absurdum: próbáld ki a főzést.)

6

nyina, 2007. február 27. kedd, 20:38 (#)

megkívántam, bementem.
kaja közepes, hőmérséklet szintén, a berendezés oké, a nyerőgép /vagy más, nem fordítottam rá különösebb figyelmet/ a dohányzóban és a fröccsöntött festészet a falon khm.

viszont.
kértem ilyen csokis golyó baszokat, mert az nekem jó.
kaptam hozzá nem kívánt bónuszt egy tejszínhab fújó fejének formájában.
visszavittem a tányért, rámutattam, hogy őt nem szeretném, mire a pénztárban ülő -egyébként udvarias, bár kicsit nyegle /a húsz évem nem azt jelenti, hogy bárkivel szándékom van flörtölni/- kopasz srác
KÉZZEL
belenyúlt, kivette és rámmosolyogott.
én köpni nyelni nem tudván csak azt tudtam kinyögni, máskor kézzel ne nyúlj bele, jó?!

ennyit róluk, sajnos.

7

Ali, 2007. február 27. kedd, 20:47 (#)

Nyina,
köszi az infót, eggyel több cím a vendéglátóipari feketelistán. Jó hosszú, de fér még...

8

gotmilk, 2007. március 24. szombat, 15:06 (#)

A következőket ettük ma délben a Speedy-ben: Jalapeno krémsajtleves, sajtos tortilla kerecs, fűszeres csikeszárnyak saláta körettel, chimichanga és csokis chimichanga. Akkor nagyon röviden, szép sorjában:
A Jalapeno krémsajt leves (amit amugy megszórtak taco chips-csíkokkal) nagyon picit csípett, amugy semleges íze volt.
Sajtos tortilla: sajttal és hagymával töltött tortilla tekercsek, langyosan tálalva. Itt a sok tésztától igencsak lehetett fulladozni.
Fűszeres csirkeszárnyak (2 db): ez akkor érne valamit, ha frissen sült lenne, de sajnos csak egy kicsit megmikrózták és ráadásul egyáltalán nem volt fűszeres, csípős meg pláne.
Chimichanga (itt lehet választani, hogy csirke vagy borju hussal kéred): egy öklömnyi tortilla tekercs csikrehussal és valami szósszal töltve, köretnek pedig mexikó rizs (értsd: paprikával megszínezett rizs), bab püré és egy kanál avokádó püré, kis tejföllel és paradicsomos salsa szósszal leöntve. Az egésznek a legnagyobb baja az volt, hogy (bár állítólag frissen sült) langyos volt és megint csak gyengén fűszerezett. Az avokádó püré finom volt, a bab is, de a tortillában lévő szósz se csípős, se sós, se semmilyen.
A csokis chimichanga finom volt: csoki öntettel, mogyoróval töltött pici tortilla tekercs (ropogós) és az egész leöntve vanilia szósszal és meghintve fahéjjal és egy jó adag tejszínhabbal. Ittunk még egy üdítőt és kereken 3000 forint volt.

Összességében: én nagyon reménykedem benne, hogy mernek fűszeresebb, had ne mondjam, csípősebb ételeket csinálni és odafigyelnek majd arra is, hogy az ételek melegen kerüljenek a tányérra.

9

bzsa, 2007. december 14. péntek, 22:54 (#)

No látom, nemcsak én jártam rosszul itt...
Kóstoltam vagy 3 féle kaját, egyik rosszabb volt a másiknál. Osztályzat 2.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork