Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53842 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Mandulás-mogyorós gyorscsirke

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2007. február 1. csütörtök, 20:32 | 2 hozzászólás

Nagyon egyszerű, az Ezüstkanál (arról is kéne írnom egy könyvkritikát valamikor...) egyik receptjéből az imént improvizált isteni csirkés kaja, mindennel együtt maximum egy óra alatt kész van, hozzávalók már közepesen felszerelt konyhában is simán előfordulnak, semmi szezonális frisszöldség igény, vágjunk is bele!

Az elkészülés sebességéhez mérten gyors címszavakban:

  • Két csirkemell csíkokra
  • Egy-egy kis marék mandula és mogyoró (egyik sem sózott)
  • Vajon és nagy lángon a fentiek folyamatosan keverve, amíg aranybarna nem lesz a csirke
  • Tüzet lejjebb, majd vagy 3-4 evőkanálnyi szójaszósz és egy picit több fehérbor bele, sózzuk (nagyon nem kell a szójaszósz miatt)
  • Körülbelül 20 percig fedő alatt pároljuk, a végén kis tejszínt még el lehet keverni benne, de nem létszükséglet

Ennyi az egész, jó étvágyat!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (2)

1

sic, 2007. február 3. szombat, 22:47 (#)

Mogyorot csokiban szeretem talàlni, viszont a recept tobbi része nagyon tetszik. A piritàst talàn oregesen, hagymàval fogom csinàlni, esetleg mentekozben mazsolàt vagy aszalt szilvàt beledobàlva probàlok majd valami fantàziàt csempészni bele. Mmm, ez lesz holnap, koszi!

(Silver spoon-rol meg szeptember ota a csodàlatos Ann Richards aranykopése jut eszembe; Poor George, he can't help it… He was born with a silver foot in his mouth.)

2

tekatana, 2007. február 15. csütörtök, 01:13 (#)

tesztelve: semlegesen finom ízű étel és gyors. a legfőbb erénye tényleg az egyszerűsége, ajánlott tartani magunkat az alapanyag listához és megállni, hogy ne dobáljunk bele minden egyebet, ami "hiányzik" :).


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork