Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Feketekagyló Chili és Vanília módra: képriport

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. március 17. szombat, 21:22 | 11 hozzászólás

Ha Belgium, akkor feketekagyló. Más országokban is megpróbálkoznak ugyan ezzel a csemegével, de mint a helyszínen megtudtuk, eleve csak ott érdemes próbálkozni, ahol a kagyló frissen - tehát nem mélyhűtve - beszerezhető. Ha viszont ezt az akadályt sikerül megugranunk, akkor a finomság elkészítése már rendkívül egyszerű.

A 15 lépéses mattot a Mester saját előadásában csodálhatjuk meg - hagyjuk is, hogy a képek magukért beszéljenek. Aki még ezek után is leírásra vágyik, annak figyelmébe ajánljuk Chili és Vanília eredeti cikkét - bár az egy kicsit eltérő, tejszínes variánsról szól.

Fekete kagyló

Fekete kagyló

Fekete kagyló

Fekete kagyló

Fekete kagyló

Fekete kagyló

Fekete kagyló

Fekete kagyló

Fekete kagyló

Fekete kagyló

Fekete kagyló

Fekete kagyló

Fekete kagyló

Fekete kagyló

Fekete kagyló

Jó étvágyat!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (11)

1

Ali, 2007. március 17. szombat, 21:42 (#)

Hol a folyamatábra?! :)

2

Author Profile Page ervin, 2007. március 17. szombat, 21:45 (#)

Ali, a Mester egyszerű, mégis megvilágító erejű üzenetét tolmácsolom:

"Na, azt felejtsétek el."

:)

3

Ali, 2007. március 17. szombat, 22:00 (#)

Akkor ez van, holnap fehér kagylót eszem. Pontosabban kagylótésztát. :D

4

methan, 2007. március 17. szombat, 22:06 (#)

az ott zellerszár a hagyma mellett a 3. képen? merthogy a "hozzávalók"-ként értelmezett 1. képen azt nem látok (igaz petrezselymet sem, már ha az az a kilencediken).

5

methan, 2007. március 17. szombat, 22:12 (#)

ja, és mielött nekemestek: a "hozzávalókat" a pult előterében elhelyezett itemekre és nem a fehérrépa-citrom stb csoportozatra értettem.

6

Author Profile Page ervin, 2007. március 17. szombat, 23:42 (#)

methan, a pultról készült fotó elsősorban a Mester konyhájának tetszőleges időpontban megfigyelhető, spontán gazdagságát hivatott érzékeltetni. :)

a pontos összetevőkért lszi olvasd el a linkelt cikket.

7

methan, 2007. március 18. vasárnap, 00:02 (#)

oh, igaz is.

8

karmazsin, 2007. március 18. vasárnap, 02:18 (#)

Az, hogy ugyanilyen lábosunk van úgy érzem azt jelenti, hogy én is isteni feketekagylót tudnék csinálni :))))

9

xab, 2007. március 18. vasárnap, 10:19 (#)

Gyönyörű lett a feka kagyló, nekem is egyik kedvencem. (Csak az a borzasztó celery ne lenne benne:() Azt tudtátok, hogy a belgák szerint az r betűs hónapokban érdemes kagylót enni?

10

Author Profile Page ervin, 2007. március 18. vasárnap, 18:56 (#)

sőt, az igazán hardcore rajongók szerint csakis az "er" betűs hónapokban.

11

ant, 2007. március 20. kedd, 13:50 (#)

A belga kagylo valoban josag, a hetvegen volt szerencsem megint azt ennem. Hmmm! :-)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork