Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53842 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Sültpaprikaleves

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. március 6. kedd, 11:08 | 16 hozzászólás

Valahogy furán néz ki így leírva, pedig azt hiszem, hogy ez a szó helyes elválasztása. Mindegy is, az étel fenséges, az elkészítése roppant könnyű, Kinga egyszerűsítette egy étteremben kóstolt leves emlékeiből. A múltkori elsöprő sikerből tanulva, ezúttal is közöljük az elkészítés folyamatábráját - és igazán szeretnénk már hallani az első néhány férfiolvasóról, aki a gyakorlatban is hasznát vette eszpee remek ötletének!

Sültpaprika-leves

Következik tehát: leves öt lépésben.

Hozzávalók és elkészítés

  1. 2 nagy szál újhagymát és 1 kicsi hagymafejet kis vajon megpirítunk.
  2. 0,5 l vízben feloldunk 2 húsleveskockát, majd felöntjük vele a hagymát.
  3. 2 db kaliforniai paprikát és 4 db olasz vagy pritamin paprikát sütőben megpirítunk, majd hozzáadjuk a leveshez, és összeturmixoljuk.
  4. 1 dl tejszínnel, kis chiliszósszal és kis frissen őrölt borssal összeforraljuk a levest.
  5. Kis citromlével tálaljuk.

Ugyanez vizuális típusú férfiaknak (kattints a nagyobb képért):

Jó étvágyat!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (16)

1

gyp, 2007. március 6. kedd, 12:11 (#)

ha mar analitikus gondolkodas, akkor jobb megkozelites ennel a http://www.cookingforengineers.com/ -on hasznalt... :)

2

varanusz, 2007. március 6. kedd, 12:48 (#)

Utánanéztem, szerintem egybe mehet a teljes név: sültpaprikaleves
http://www.kalci.hu/helyesiras.php

Ugyanakkor nem zavart ez a látvány sem. Esetleg valamely bölcsész az olvasók közük pontosít.

3

Dr. Minorka, 2007. március 6. kedd, 13:17 (#)

1. Van ennek a cikknek egy határozottan szexista vonulata. Állandóan csak a férfiak gondol a tisztelt szerző, mint a főzési cselekmények alanyaira...
2. Nagyon ígéretes a recept, csak azt nyomasztó leveskockát kellene kicserélni alaplére (végy 1 kg pulyka alsócombot, 240 Ft/kg, tedd fel főni 2 liter víz kíséretében lassú tűzön, 2 óra múlva vedd le, ha kihült be a hűtőbe, egy leveskocka íze a közelében sem jár).

4

inSay, 2007. március 6. kedd, 13:44 (#)

hehe, en is hasonlo modon szoktam lejegyzetelni a jo recepteket, csak az elemek kore nem rajzolok alakzatokat.

5

Monalajos, 2007. március 6. kedd, 19:10 (#)

a paprika hozzáadása
a. egyben,
b. apróra vágva,
c. turmixolva
történik?

6

Author Profile Page NagyGa1, 2007. március 7. szerda, 01:37 (#)

És egyáltalán, milyen a kaliforninai, az olasz és a pritamin paprika?

Nem lehetne esetleg egy fényképet?

7

monika, 2007. március 7. szerda, 09:55 (#)

varanusz: Igen, egybe (hat szótagig a többszörösen összetett szavakat is egybeírjuk, az iskolapélda erre a "tengeralattjáró").

8

Ali, 2007. március 7. szerda, 10:05 (#)

Ugyanis az "úttörővasút" már kiment a divatból, pedig az négytagú. :)

9

Author Profile Page ervin, 2007. március 7. szerda, 10:44 (#)

közfelkiáltásra javítom a címet. megnyugvás. :)

10

Dr. Minorka, 2007. március 7. szerda, 11:49 (#)

NEEEE! Senki izlését nem báncsa egy szószörnyeteg? Pont jó volt, ahogy volt! Az sosem baj, ha kötőjellel írod az ilyen szavakat.

11

Penálen, 2007. március 7. szerda, 12:09 (#)

Sztem legyen "Sült papkrikaleves" - az legalább tuti helytelen :D

12

tekatana, 2007. március 7. szerda, 20:38 (#)

úúú ez annyira jól néz ki, hogy ki kell próbáljam.

13

Author Profile Page ervin, 2007. március 7. szerda, 21:26 (#)

monalajos (5), paprika egészben süt, leveshez hozzáad, összeturmixol. kinga elnézést kér, én javítom a cikket.

Nagyga1 (6), google is your friend. :)

14

Penálen, 2007. március 7. szerda, 23:27 (#)

Ervin,
az illusztrációt nézve merült fel bennem a kérdés: hogy sikerült a levesbe beletörni a tányér szélét? :)

15

Author Profile Page ervin, 2007. március 7. szerda, 23:29 (#)

Jó :)

16

kinga, 2007. március 28. szerda, 12:18 (#)

Most láttam egy olyan verziót, ahol mascarpone sajttal helyettesítik a tejszínt. Nyami! :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork