Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Alcasar

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. április 16. hétfő, 07:01 | 9 hozzászólás

AlcasarA ferencvárosi városfelújítás egyik hangulatos eredménye a Ferenc tér. Ott található az Alcasar étterem, amely nemcsak az előnyös elhelyezkedés, hanem a saját jogán is újságunkba kívánkozik. Az önmagát "francia stílusú étteremként" definiáló egység teljesen eredeti vonalat visz: az üresfejű bombanő archetípusának legsikeresebb gasztronómiai megtestesítője, amely ez idő szerint ismeretes előttünk.

(Ha emlékeim nem csalnak, a legutóbbi futball-világbajnokság egyik mérkőzését ugyanebben az étteremben izgultuk végig, csak akkor még másképp hívták. A régi névre már nem emlékszem, és a váltás okát sem tudom, mindenesetre esküdni mernék rá, hogy a meccs valóban ütős hangulatában akkora kárt azért nem okoztunk a berendezésben, hogy az az előd üzleti tevékenységének végét jelenthette volna.)

Az idei tél elmaradását a nyár korai érkezéssel igyekszik feledtetni, ennek köszönhetően a múlt heti szemlénk alkalmával már a járdára kitett asztalok mellett sütkérezhettünk. Az étlap nem túl rövid, nem túl hosszú, a pincér udvarias, a külsőségek kifogástalanok voltak.

Ötfős társaságunk meglehetősen sokféle fogást rendelt be, így rövid idő alatt máris széles rálátásra tehettünk szert. A mindjárt következő képeken fölül mégsem fogok részletekbe bocsátkozni - egyszerűen nem éri meg. Az Alcasarban ugyanis a design kíméletlenül elnyomja a konyhaművészetet.

Az ételek egytől egyik elegáns, néha már-már over the top kiszerelésben érkeztek az asztalunkhoz, majd ugyanilyen megjósolható következetességgel derült ki róluk, hogy igazából mindegyik középszerű vagy még gyengébb. Szívfájdító volt megtapasztalni, hogy a külcsín terén bátran vállalható világszínvonalon dolgozó étterem ezáltal saját magát ejti csapdába; a szép étkek ízbeli hiányosságait ugyanis valahogy még jobban észreveszi és sajnálja az ember.

Alcasar

Alcasar

Alcasar

Alcasar

Alcasar

Alcasar

Alcasar

Ha a tartalom és prezentáció közül mindenképpen csak egyet lehet választani, akkor javasolnánk a tartalomra való áttérést; a legszebb persze az lenne, ha a jelenlegi szemgyönyörködtetés mellett sikerülne az ízlelőbimbókat is rabul ejteni. Addig inkább kivárunk az újbóli látogatással.

Értékelés (0-7): 3.

eszpee: kollégám szinte mindent elmondott, amit akartam, így igazából csak aláhúzni tudom értékelését, duplán, 2B-s grafittal. Az étterem maga a tesco gazdaságos felvágás, megfázott vagy egyéb okból ízlelésre csak korlátozottan képes ismerőseinket bátran meghívhatjuk, a legtöbb főétel kétezer alatt körül, teljesen megéri. Ugyanígy jó választás lehet a hely kezdő ételfotósoknak is, a színek kiváló választéka príma terepet ad a gyakorlásra.

Másnak viszont sajnos nem nagyon van miért ajánlanom a helyet.

Update: Chew-s barátunk is leírta a miénknél részletesebb tapasztalatait, és kétszer is emlékeztetett rá, hogy miért rémlett úgy, hogy olcsóbb a hely, mint amilyen valójában. Minden szempontból köszönjük.

Alcasar étterem
Budapest, IX. Ferenc tér 2-3.
Nyitvatartás: 12-24
Telefon: 06-1 216-0483

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (9)

1

bede, 2007. április 16. hétfő, 10:29 (#)

Voltam en is itt ket hete, ugyanezt gondolom. Bar szerintem a prezentacio sem valami nagy szam. Atlagos Liszt Ferenc ter-jellegu hely, ahova egyaltalan nem vagyik az ember, enni meg plane nem.

2

Author Profile Page eszpee, 2007. április 16. hétfő, 12:22 (#)

update: frissült a cikk alja.

3

Author Profile Page Erik, 2007. április 16. hétfő, 13:37 (#)

Azért említettem kétszer mert nagyvonalúan ígértétek, hogy a Kispad fizet, amikor Gyulába megyünk. Ha! Ráadásul az Ervin egy árva falatott se adott a báránycsülökből.

4

Ali, 2007. április 16. hétfő, 13:39 (#)

No igen, hús és sör dolgában vikingeket feldühíteni könnyű, de nagyon kevéssé ajánlott tevékenység. :D

5

Penálen, 2007. április 16. hétfő, 13:43 (#)

"Francia típusú" étterem - ez mit takar?

És, ha francia típusú, akkor miért spanyol a neve?

6

gargoyle, 2007. április 16. hétfő, 13:48 (#)

azt takarja hogy modernek akartak lenni, de egysegesnek mar nem sikerult. es hogy ne tudjak oket felelossegre vonni a nem elegge french cuisine miatt, ezert csak tipusu .)

7

Author Profile Page ervin, 2007. április 16. hétfő, 14:02 (#)

Erik (3), a másodikért inkább hálásnak kéne lenned. :)

8

Zakuszka, 2007. április 16. hétfő, 15:28 (#)

Van nem messze egy spanyol "tapaszos" a Márton utcában az Üllői és a Tűzoltó u. között. Kicsi, olcsó, otthonos hely, spanyolajkú gazdával. Oda menjetek legközelebb, ha nem a puccra vágytok.

9

Author Profile Page ervin, 2007. április 17. kedd, 08:17 (#)

Zakuszka, köszi; én ugyan nem vagyok oda a spanyol kajáért, de a csapatunk tagjai közül többen igen.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork