Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Böjti énblog 0.

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. április 2. hétfő, 21:47 | 50 hozzászólás

Szóval az énblogokon köszörüljük a nyelvünket, kedves MSM? Na jó; lesz itt mindjárt énblogolás. És tényleg. Régen furdal a kíváncsiság abban a kérdésben, amelynek holnaptól kezdődően egyszer s mindenkorra utána fogok járni. S közben blogolni fogok, keményen, vastagon.

Aki követ minket mostanában, az tudja, hogy eszpee a dohányzásról igyekszik leszokni, stsmork a futópályákat teszteli Amerikában, aktuális vendégmunkásunk pedig Linuxszal küzd egy Sony Playstationön. Mintha mindenki egyszerre vált volna mazochistává.

Akkor viszont nem lehet belőle kimaradni. Ergo elszántam magam, hogy végre tényleg kipróbálom, milyen érzés 8 napig nem enni. Holnap indul a menet, és minden este igyekszem beszámolni a fejleményekről, már ha lesznek olyanok. Előlegképpen pedig nézzük, miből is áll a gyakorlat.

Léböjtnek hívják azt, amire készülök. Aki erre adja a fejét, az 8 napig semmiféle szilárd táplálékot nem vesz magához, miközben kalóriamentes zöldséglevekkel meg gyógyteákkal igyekszik csitítgatni az eljárás miatt jogosan felháborodó szervezetét, amely - állítólag főleg az első napokban - különféle trükkökkel igyekszik jobb belátásra bírni a vezérlőegységet. Migrén, hasgörcs, bélcsavarodás, lepra és hasonlók szerepelnek a meginterjúvolt ismerősök emlékei között, de olyanok is akadnak, akiknek semmi bajuk nem lett. Mi több, a negyedik naptól kezdve többen eufória-szerű állapot beköszöntéről adtak hírt, ami - ha igaz - jóval olcsóbb tudatmódosítást tesz lehetővé, mint az e célra általában alkalmazott szerek többsége.

A tortúra előkészületei viszonylag egyszerűek. El kell menni a piacra, és meg kell vásárolni az összes zöldséget; ezeknek a levét fogjuk fogyasztani a bő hét során, minden bizonnyal szigorúan monoton csökkenő lelkesedéssel. Azután ott vannak a gyógyteák, a gyanúm szerint csak humbugnak. Elismerem, olyan newage-esen hangzik, hogy a koplalás miatti feszült idegállapotomat a népszerű citromfű-levendula-galagonya kombóval enyhítem; ugyanakkor pontosan tudom, hogy mennyivel nagyobb enyhítő hatása lenne egy húsleves-pörkölt-palacsinta kombónak, de akárhogyan nézem, ilyen nem szerepel a tudós könyvből kimásolt listámon. A gyógynövényekbe belekapaszkodva megpróbáltam az Unicumot is becsempészni a böjti menübe, de nem sikerült.

Óriási fegyvertény viszont, hogy a küzdelemben nem leszek egyedül. Kingát is megnyertem a nemes kezdeményezésnek, így együtt fogunk szenvedni. Ebből következően nem fordulhat elő, hogy a nem koplaló fél mondjuk a hatodik nap táján egy kiváló kolbászos tojásrántotta elkészítésével kísértse meg a megvilágosodás felé araszoló párját. A próbatétel időzítését illetően ennek ellenére vannak kétségeim - hogy mást ne mondjak, a teljes Húsvét beleesik a nyolc napba, sonkástul-tojásostul -, de ezen is igyekszünk majd úrrá lenni.

A legfőbb kérdés persze az, hogy egyáltalán mi a fenének csinál valaki ilyesmit? Egyelőre elképzelni sem tudom a választ, de nem kizárt, hogy egy hét múlva okosabb leszek.

Ennyit mára, holnap este már a csatából jelentkezem.

A következő rész

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (50)

1

Author Profile Page eszpee, 2007. április 2. hétfő, 22:07 (#)

Jézusom, ez nagyon durva! Számomra elképzelhetetlen, de ha bármi érvet is találnék erre, biztos muszáj lenne rágyújtanom mellette! :)

2

nyelv-ész, 2007. április 2. hétfő, 22:08 (#)

Ennek a böjtnek megvan az a jó tulajdonsága, hogy szinte teljesen cukor- és szénhidrátmentes. Eredménye jó esetben egy könnyed ájulással kombinált rosszullét, rosszabb esetben a cukorbetegekéhez hasonló súlyosabb tünetek. Attól függően, hogy mennyire sikerül a vércukorszintet lenullázni, és hogy ki mennyire érzékeny rá.
Sok sikert, azért valaki legyen a közelben, aki idejében hívja a mentőket!

3

veron, 2007. április 2. hétfő, 23:47 (#)

nekem szimpatikus, én is ki akarom próbálni egy ideje. Hajrá, és várjuk a beszámolót!

4

Dr. Minorka, 2007. április 3. kedd, 00:05 (#)

Azért ti nagyon szadisták vagytok! Mindig csak magatokra gondoltok... Szegény Denver miért nem léböjtölhet?

5

Orosz Péter, 2007. április 3. kedd, 00:49 (#)

2004 nyarán csináltam 10,5 napot csak vízzel (meg egy kis sóval), hallucinációkat akartam átélni (de buta voltam, mert a sok bedőlő információt nem vágtam ugyanígy el).

Elmondom mit fogsz csinálni a második este: az összes létező budapesti étterem étlapját letöltöd, és minden egyes fogást részletesen elképzelsz. Hogy mennyire jó lesz egy hét múlva ezeket enni mind. És hogy hülyeség ez az egész kísérlet, két nap pont elég volt. Tényleg, micsoda hülyeség ez az egész.

Onnantól izgalmas, ha ezen túl vagy!

6

Jano, 2007. április 3. kedd, 00:52 (#)

Tessek, adok meg ötletet amit ki lehet probalni: http://www.stevepavlina.com/blog/2005/10/polyphasic-sleep/

7

Penálen, 2007. április 3. kedd, 07:46 (#)

"...semmiféle szilárd táplálékot nem vesz magához, miközben kalóriamentes zöldséglevekkel ..."

A zöldséglevél nem szilárd? :P

8

Author Profile Page ervin, 2007. április 3. kedd, 07:48 (#)

Péter, 10,5 nap szívás némi hallucinációért? Te aztán megadod a módját.

9

Author Profile Page NagyGa1, 2007. április 3. kedd, 07:51 (#)

...mondja ezt aki épp most készül nyolc napig nyilvánosan nem enni...

10

Author Profile Page ervin, 2007. április 3. kedd, 07:54 (#)

Penálen, újfent felfeded a dyslexiádat, de most már nem csapom le, nekem is van szívem.

11

Penálen, 2007. április 3. kedd, 07:55 (#)

Veron,
"nekem szimpatikus, én is ki akarom próbálni egy ideje."

És mi tart vissza?

12

Author Profile Page Tapir, 2007. április 3. kedd, 08:50 (#)

Én egyszer egy 3 naposat csináltam (majdnem) végig, igaz én a böjt egy keményebb válfajának könnyített változatát próbáltam, csak ásványvizet ittam (az eredeti szerint csak desztillált víz, max pár csepp citromlével). Azt mondják akik már végigcsinálták a böjtöt, hogy a 3 nap körül van egy holtpont, amin ha átjutsz akkor már nincs semmi gond, egyszerűen nem is fog hiányozni a kaja, tele leszel energiával, de majd te úgy is leírod, sajnos én a 42. órában nem bírtam tovább úgy fájt a fejem, hogy majd szét robbant.
Sok sikert, én követni fogom az eseményeket.

13

Author Profile Page NagyGa1, 2007. április 3. kedd, 08:52 (#)

"tele leszel energiával"

Azért erre nem fogadnék nagyobb összeggel. De figyeljünk.

14

Author Profile Page Tapir, 2007. április 3. kedd, 09:19 (#)

A puding próbája az evés, úgy hogy figyeljünk...

15

Author Profile Page NagyGa1, 2007. április 3. kedd, 09:38 (#)

Kicsit azért féltem a macskát. :)

16

Ali, 2007. április 3. kedd, 10:09 (#)

Nyolc nap? Kihagyod a Húsvét Nagy Ünnepét? A'szem az év legrosszabb időzítése díjra esélyes vagy. :D (Szombatig lightböjtözök, de vasárnap... :) )

17

Author Profile Page ervin, 2007. április 3. kedd, 10:45 (#)

Ali, teljesen jól látod. Az időzítést illetően nem számítok különösebb méltatásra. :)

Überelési célzattal esetleg még karácsony-szilveszterkor lehetne egy ismétlést, pont belefér, majd meglátjuk.

18

Penálen, 2007. április 3. kedd, 10:49 (#)

"A puding próbája az evés"

Látom, Tapir, te külön szivatod Ervint :DDD

19

karaj, 2007. április 3. kedd, 10:59 (#)

Ezután mi következik? Három napig nem vesztek levegőt?

20

karaj, 2007. április 3. kedd, 11:01 (#)

ervin, ma hagyományos ebéd/vacsora lesz, vagy degeszre zabálod magad a nagy esemény előtt? :)

21

Author Profile Page ervin, 2007. április 3. kedd, 11:06 (#)

karaj, az a ma még tegnap volt, ma már javában tart a buli. :) a telezabálás nem ajánlott, sokkal inkább a rávezető módszer, azaz már tegnap se ettünk semmi normálisat.

22

Author Profile Page NagyGa1, 2007. április 3. kedd, 11:06 (#)

karaj, te meg már a neveddel is provokálsz!

Gyere vissza 8 nap múlva! :)

23

Author Profile Page Tapir, 2007. április 3. kedd, 11:06 (#)

Távol álljon tőlem :) hiszen tudom milyen nehéz, bár van bennem egy kis egészséges kárörvendés, miközben hátradőlve a székemben - most éppen sós rudat ropogtatva - figyelem az eseményeket, és drukkolok...

24

nyelv-ész, 2007. április 3. kedd, 11:19 (#)

Nálunk a menzán ma arizónai csirkemell lesz héjában főtt krumplival és paradicsomsalátával. Utána almás palacsintát eszünk vaníliaöntettel.

25

Author Profile Page Tapir, 2007. április 3. kedd, 11:50 (#)

nyelv-ész ez szemétség :), ervin ha adhatok egy jó tanácsot, és tényleg végig akarod csinálni, akkor mostantól ne olvass több kommentet, mert szerintem egyre több lesz az irigykedő beszólás.
Na megrendeltem a pizzámat, elfogyott a sajtos rúd.

26

Zs, 2007. április 3. kedd, 11:53 (#)

csak a vidítás kedvéért én már 4 napja sonkát eszegetek:)

27

Author Profile Page ervin, 2007. április 3. kedd, 11:58 (#)

Nem is olyan rosszak ez a komment-próbálkozások. Egyrészt számítottam rájuk, tehát ki tudom próbálni, hogy van-e hatásuk. Egyelőre nincs. Másfelől, ahogy a napok haladnak, azt is le tudom majd mérni, hogy ez a hatás megjelenik és erősödik-e, mert az viszont könnyen elképzelhető.

28

gargoyle, 2007. április 3. kedd, 12:00 (#)

nezzetek a jo oldalat, milyen jo kis kispad cikk lesz arrol amikor a 6.5dik napon megjelenik ervineknek a nagyszellem es uj torzsi nevet ad nekik (:

azert en ugy gondolom a 8-10 napos koplalasnal szinte minden tudatmodosito egeszsegesebb mondjuk a cracken es a heroinon kivul :P

a macska tenyleg aggaszto, esetleg a denver gasztronomia mint kifejezes kisse atalakul kozben

29

nyelv-ész, 2007. április 3. kedd, 12:05 (#)

a kifejezés nem, csak a mögöttes tartalom...

30

Ali, 2007. április 3. kedd, 12:15 (#)

Én azért leszek olyan szemét, hogy az idei sonkástál fényképét nem csak Amerikában sínylődő barátaimnak küldöm el, hanem Ervinnek is. :) Ami meg a böjtöt illeti (hopp, menni kéne ebédelni, na, majd mindjárt), aminek van értelme, az oké. Most én is kevesebbet eszem pár napig -- hogy férjen majd be minél több vasárnap a szinte egész évben várt sonka-tojás-újhagyma-torma kombóból! :D Nyamm, alig várom már! :)

31

nyelv-ész, 2007. április 3. kedd, 13:34 (#)

Ali, Amerika mely részén sínylődnek az ismerőseid, hogy a sonkástál látványa sokkolóan hat rájuk?

32

Penálen, 2007. április 3. kedd, 13:40 (#)

Gyors közvéleménykutatás: sztetek mivel a legjobb a marhapörkölt?

Én a tarhonyára szavazok.

33

Penálen, 2007. április 3. kedd, 13:43 (#)

nyelv-ész,

sztem az emlegetett ismerősök amishok, és nem a sonka, hanem a fénykép látványa sokkolja őket :))

34

Penálen, 2007. április 3. kedd, 13:45 (#)

Azért nyíilván ti is látjátok lelki szemeitek előtt, ahogy Ervin 5 nap múlva bal kezében egy oldal szalonnával, jobban egy félig megzabált rúd Novoth-féle kolbásszal írja befelé, hogy "egyre nehezebb, már nagyon ennék valami normálisat..."

Egy szó, mint száz: webkamerát követelünk!!! :)

35

Ali, 2007. április 3. kedd, 13:59 (#)

Penálen,
galuskával, mi mással? No meg kovászosuborka, nagyon várom már a szezonját! (Bár sajna pöröltet is ritkán ehetek, a gyomrom szerint legalább akkora stressz, mint egy szűkebb határidő. De pont ettől ünnep, ha mégis! :) )

36

Author Profile Page NagyGa1, 2007. április 3. kedd, 14:32 (#)

A marhapörkölt főtt krumplival jó, a csirkepaprikás galuskával.

37

Ali, 2007. április 3. kedd, 14:34 (#)

Kivéve, ha utálod a főtt krumplit, mint én. :) Viszont kagylótésztával valami isteni!

(Szerintem hamarosan Hágában találjuk magunkat, ha így kínozzuk Ervint. :) )

38

karaj, 2007. április 3. kedd, 14:46 (#)

Karácsonykor a halaim simán kibírták kaja nélkül 10 napig, igaz, náluk ez nem önkéntes alapon működött. Figyelembe véve, hogy ervin jóval komolyabb tartalékokkal rendelkezik, mint mondjuk egy razgóra, én nem aggódom túlságosan :)

Hajrá ervin, ha nekik sikerült, neked is sikerülni fog! :)

39

Author Profile Page ervin, 2007. április 3. kedd, 14:51 (#)

razbóra. hehe :)

40

Author Profile Page NagyGa1, 2007. április 3. kedd, 14:59 (#)

/**
* Figyelem, BEJELENTÉS!
*/

Együttérzésemről és támogatásomról biztosítandó, mától kezdődően a a nyolc nap minden napjáért, amikor házigazdánk és családja nem eszik, én lefutok 15 kilómétert (egy nap csúszással).

41

Author Profile Page eszpee, 2007. április 3. kedd, 15:01 (#)

NagyGa1, szép!

42

Author Profile Page NagyGa1, 2007. április 3. kedd, 15:08 (#)

Kicsit tartok tőle, hogy meggondolatlan volt... Megyek, nekilátok az első adagnak, hátha még éjfél előtt végzek vele. :)

43

EdBoyWW, 2007. április 3. kedd, 15:55 (#)

Ali: egyetértek, a kagylótészta valóban fenománális

De pl. ha megfőzöl egy adag vastag durum pennét, és csinálsz belőle mákostésztát (úgy h eltalálod a mák-cukor arányt és a mák megfelelő daráltságú - régi szovjet darálóval kivitelezhető), az maga a mennyei manna. Azt hiszem, ezt ma meg is játszom :)

Mindenesetre azt megnézném, ki übereli önszántából anyám teljesítményét, aki - miközben a fogimplantját csinálták, három hónapon át csak pépeset evett.

44

Penálen, 2007. április 3. kedd, 23:22 (#)

/**
* Figyelem, BEJELENTÉS!
*/

Ettől kezdve a köv nyolc napban én a saját adagomon kívül mindennap megeszem Ervin képletes ebédjét-vacsiját is!

45

veron, 2007. április 4. szerda, 13:15 (#)

Penálen,

"És mi tart vissza?"
milyen igazad van, semmi. :) Csak az elhatározás hiányzik, ezért is várom Ervin tapasztalatait.

46

goldenAXE, 2007. április 4. szerda, 21:37 (#)

Miért hívjátok a nokedlit galuskának?

47

Chili&Vanília, 2007. április 4. szerda, 21:56 (#)

Jézusom. ez durva.

48

Author Profile Page ervin, 2007. április 4. szerda, 22:23 (#)

Szia, Chili - na neked például már a neved olvastán is éhes lettem. Gratulálok :)

49

Author Profile Page NagyGa1, 2007. április 5. csütörtök, 06:06 (#)

Tegnapi:
https://nagyga1.homelinux.org/sport/futas_2007/07040401.html

Elég húzós volt, utána rögtön mentem bulizni, hajnal 3-ig. Ma pihenős munkanapom van. (Ha már énblog. :))

Mostantól lehet, hogy nem kommentelem be naponta, csak ha valami változás van. A folyamat itt követhető:
https://nagyga1.homelinux.org/sport/futas_2007/futonaplo_2007.html

50

Ali, 2007. április 5. csütörtök, 08:19 (#)

#46: ...meg a krumplit burgonyának, a parizert párizsinak, stb. Mert csak. Szabaccság! :)

Stsmork meg majd megírja a murok sztorit megint. :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork