Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53885 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kicsit csilis rája

NagyGa1 cikke a Bilagit rovatból, 2007. április 16. hétfő, 19:10 | 21 hozzászólás

Hardcore hétvégi kaják dokumentarista jelleggelel.

A klikk után.

Szombat este az East Coast Laggoon melletti Hawker Center ideális hely egy szerény vacsora elköltésére. A "hawker" külön fogalom Szingapúrban. Olyan a Westend földszintjéhez hasonló közösségi tér, ahol a középtájt lerakott asztaloknál a körben elhelyezkedő változatos kifőzdékből vételezett ételek elfogyasztása céljából ad-hoc ülhet le mindenki.

20070416_hawker-centre.jpg

Mi csilis ráját rendelünk...

20070416_stingray_14042007083.jpg

... szintén csilis kangkonggal (az a mondás járja, hogy ettől a zöldségtől elálmosodik az ember) ...

20070416_kangkong_14042007084.jpg

és karikára vágott polippal.

20070416_squid_14042007085.jpg

Ha már hawker, akkor a Marine Parade mellett is van egy,

20070416_marine_parade_hawker_15042007090.jpg

ide a "Chicken Rice" miatt érdemes elmennünk - mondjuk vasárnap.

20070416_chicken_rice2_15042007089.jpg

Igyunk hozzá jéghideg frissen préselt cukornádlevet citrommal,

20070416_sugarcrane_15042007087.jpg

majd komótosan sétáljunk haza, és kedvesünk társaságában pihenjük ki a nap fáradalmait.

Kép: Panoramico / Pieter

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (21)

1

xab, 2007. április 16. hétfő, 23:24 (#)

Ha jól értem ez a Szingapúri "kínai". Miért van az, hogy normál kaját csak tengerparttal rendelkező országok képesek előállítani? És egyébként is rating/ajánlás hol marad?:))

2

Author Profile Page NagyGa1, 2007. április 17. kedd, 02:37 (#)

Az első kaja inkább maláj, egy szabvány kínai ekkora mennyiségű csilitől az ellenkező irányba menekülne. A második a hainan chicken rice helyi változata, amit valószínűleg az ide érkezett hainani emigránsok hoztak magukkal.

3

Author Profile Page ervin, 2007. április 17. kedd, 07:48 (#)

na, most én érzem magam úgy, mint te a kolbászbemutató után.

xab, azért ne becsüljük le en bloc a szárazfölddel körbezárt országokat, ha már mi is egy ilyenben élünk, és ráadásul király konyhánk van.

4

xab, 2007. április 17. kedd, 08:48 (#)

Nem a konyhára, hanem a vendéglátásra gondoltam. Konkrétan arra, hogy a Magyarországon nem létező Michelin csillagos éttermeken kívül normálisat elvétve lehet enni. Ez talán azzal is összefüggésben lehet, hogy a rohadt halat nehezebb eladni, mint a kicsit "túlérett", "elborsozott" bélszínként tálalt hátszínt. :) Inland countries suck.

5

Author Profile Page eszpee, 2007. április 17. kedd, 09:06 (#)

xab, nem irigyellek, ha neked a "normális" a Michelin csillagoknál kezdődik... milyen lehet a "jó"? :)

6

moshi, 2007. április 17. kedd, 09:28 (#)

ez a cukornádlé nagyon vadnak tűnik.
leírható szavakkal?

7

Author Profile Page ervin, 2007. április 17. kedd, 09:35 (#)

moshi, persze. "nagyon finom". :)

8

xab, 2007. április 17. kedd, 10:16 (#)

Sp! Most vagy te kötözködsz, vagy én:) Pont arról van szó, hogy nincs igazán jó hétköznapi kajálda, mert vagy beugrasz a kínaiba egy édessavanyú macskára, vagy eszel vmi jó kis mélyhútött lefritőzölt cuccot a Westendben. Délután, pedig bánatomba leugrok Scheveningenbe (re?) egy halászkocsmába és eszem valami decenset.

9

Author Profile Page eszpee, 2007. április 17. kedd, 10:19 (#)

xab, ok, értem az álláspontod. Csak nem értek egyet vele. Javaslom az étteremtesztjeink aktív követését! :)

http://kispad.hu/bilagit/ettermek.html

10

Author Profile Page KoS, 2007. április 17. kedd, 10:20 (#)

Koszi a cikket, kicsit irigykedek is... :)

11

Author Profile Page ervin, 2007. április 17. kedd, 11:21 (#)

xab, jó étvágyat hozzá :)

én meg majd lefojtom az itthoni irigységemet valami jóféle mákos gubával. azt talán nem találod meg Scheveningenben, bár a világverő holland konyha - mint a protestáns nemzetek gasztronómiája általában - maga a paradicsom, azt mindenki tudja.

12

Author Profile Page NagyGa1, 2007. április 17. kedd, 11:22 (#)

ervin: tudtam, hogy a csípős neked tetszeni fog. :)

13

Author Profile Page NagyGa1, 2007. április 17. kedd, 11:23 (#)

Ezt a mákosguba dolgot azért nem feltétlen kellene a tudomásomra hozni...

14

Author Profile Page ervin, 2007. április 17. kedd, 11:24 (#)

jaja, meg a kankung/kangkong nagy kedvencem.

15

Author Profile Page NagyGa1, 2007. április 17. kedd, 11:25 (#)

Már ha épp hajlandó vagy enni... :)

16

gargoyle, 2007. április 17. kedd, 11:37 (#)

szingapurban 25 evet kapsz evenkenti kivegzessel a makosgubaert? nincs arra valami makdealer? (:

17

Author Profile Page NagyGa1, 2007. április 17. kedd, 12:06 (#)

Nincs, sőt, legutóbb épp a helyi ismerős csajok szörnyülködtek, hogy tényleg, mi mákot teszünk otthon a bejglibe és nem is állunk be tőle teljesen??? :)

18

Dr. Minorka, 2007. április 17. kedd, 16:14 (#)

Dehogynem! Én például teljesen beállok tőle...

19

eMM, 2007. április 20. péntek, 17:01 (#)

Basszus az a barna réteg mint csili a halon?
Ettől még a süsüsárkány is lángot fújna.

20

FENTE LEVENTE, 2007. április 27. péntek, 14:09 (#)

[nagyon kitartó elmebeteg, törölve + ipban. - eszpee]

21

gargoyle, 2007. április 27. péntek, 14:11 (#)

1. elso fegyvered a capslock legyen
2. durva anyagnak hangzik, biztos hogy legalis?


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork