Hozzászólások | Szólj hozzá! | Rovatok és keresés
NagyGa1 cikke a Bilagit rovatból, 2007. április 16. hétfő, 19:10 | 21 hozzászólás
Hardcore hétvégi kaják dokumentarista jelleggelel.
A klikk után.
Szombat este az East Coast Laggoon melletti Hawker Center ideális hely egy szerény vacsora elköltésére. A "hawker" külön fogalom Szingapúrban. Olyan a Westend földszintjéhez hasonló közösségi tér, ahol a középtájt lerakott asztaloknál a körben elhelyezkedő változatos kifőzdékből vételezett ételek elfogyasztása céljából ad-hoc ülhet le mindenki.
Mi csilis ráját rendelünk...
... szintén csilis kangkonggal (az a mondás járja, hogy ettől a zöldségtől elálmosodik az ember) ...
és karikára vágott polippal.
Ha már hawker, akkor a Marine Parade mellett is van egy,
ide a "Chicken Rice" miatt érdemes elmennünk - mondjuk vasárnap.
Igyunk hozzá jéghideg frissen préselt cukornádlevet citrommal,
majd komótosan sétáljunk haza, és kedvesünk társaságában pihenjük ki a nap fáradalmait.
Kép: Panoramico / Pieter
(#)
, 2007. április 16. hétfő, 23:24Ha jól értem ez a Szingapúri "kínai". Miért van az, hogy normál kaját csak tengerparttal rendelkező országok képesek előállítani? És egyébként is rating/ajánlás hol marad?:))
, 2007. április 17. kedd, 02:37 (#)
Az első kaja inkább maláj, egy szabvány kínai ekkora mennyiségű csilitől az ellenkező irányba menekülne. A második a hainan chicken rice helyi változata, amit valószínűleg az ide érkezett hainani emigránsok hoztak magukkal.
, 2007. április 17. kedd, 07:48 (#)
na, most én érzem magam úgy, mint te a kolbászbemutató után.
xab, azért ne becsüljük le en bloc a szárazfölddel körbezárt országokat, ha már mi is egy ilyenben élünk, és ráadásul király konyhánk van.
(#)
, 2007. április 17. kedd, 08:48Nem a konyhára, hanem a vendéglátásra gondoltam. Konkrétan arra, hogy a Magyarországon nem létező Michelin csillagos éttermeken kívül normálisat elvétve lehet enni. Ez talán azzal is összefüggésben lehet, hogy a rohadt halat nehezebb eladni, mint a kicsit "túlérett", "elborsozott" bélszínként tálalt hátszínt. :) Inland countries suck.
, 2007. április 17. kedd, 09:06 (#)
xab, nem irigyellek, ha neked a "normális" a Michelin csillagoknál kezdődik... milyen lehet a "jó"? :)
(#)
, 2007. április 17. kedd, 09:28ez a cukornádlé nagyon vadnak tűnik.
leírható szavakkal?
, 2007. április 17. kedd, 09:35 (#)
moshi, persze. "nagyon finom". :)
(#)
, 2007. április 17. kedd, 10:16Sp! Most vagy te kötözködsz, vagy én:) Pont arról van szó, hogy nincs igazán jó hétköznapi kajálda, mert vagy beugrasz a kínaiba egy édessavanyú macskára, vagy eszel vmi jó kis mélyhútött lefritőzölt cuccot a Westendben. Délután, pedig bánatomba leugrok Scheveningenbe (re?) egy halászkocsmába és eszem valami decenset.
, 2007. április 17. kedd, 10:19 (#)
xab, ok, értem az álláspontod. Csak nem értek egyet vele. Javaslom az étteremtesztjeink aktív követését! :)
, 2007. április 17. kedd, 10:20 (#)
Koszi a cikket, kicsit irigykedek is... :)
, 2007. április 17. kedd, 11:21 (#)
xab, jó étvágyat hozzá :)
én meg majd lefojtom az itthoni irigységemet valami jóféle mákos gubával. azt talán nem találod meg Scheveningenben, bár a világverő holland konyha - mint a protestáns nemzetek gasztronómiája általában - maga a paradicsom, azt mindenki tudja.
, 2007. április 17. kedd, 11:22 (#)
ervin: tudtam, hogy a csípős neked tetszeni fog. :)
, 2007. április 17. kedd, 11:23 (#)
Ezt a mákosguba dolgot azért nem feltétlen kellene a tudomásomra hozni...
, 2007. április 17. kedd, 11:24 (#)
jaja, meg a kankung/kangkong nagy kedvencem.
, 2007. április 17. kedd, 11:25 (#)
Már ha épp hajlandó vagy enni... :)
(#)
, 2007. április 17. kedd, 11:37szingapurban 25 evet kapsz evenkenti kivegzessel a makosgubaert? nincs arra valami makdealer? (:
, 2007. április 17. kedd, 12:06 (#)
Nincs, sőt, legutóbb épp a helyi ismerős csajok szörnyülködtek, hogy tényleg, mi mákot teszünk otthon a bejglibe és nem is állunk be tőle teljesen??? :)
(#)
, 2007. április 17. kedd, 16:14Dehogynem! Én például teljesen beállok tőle...
(#)
, 2007. április 20. péntek, 17:01Basszus az a barna réteg mint csili a halon?
Ettől még a süsüsárkány is lángot fújna.
(#)
, 2007. április 27. péntek, 14:09[nagyon kitartó elmebeteg, törölve + ipban. - eszpee]
(#)
, 2007. április 27. péntek, 14:111. elso fegyvered a capslock legyen
2. durva anyagnak hangzik, biztos hogy legalis?
» Filmek
» Könyvek
» Éttermek - térképpel!
» Receptek
» Mobil videók
A Kispad-feednek most
olvasója van. Szeretnél közéjük tartozni? Ezen az oldalon mindent elmagyarázunk.
Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork