Hozzászólások | Szólj hozzá! | Rovatok és keresés
ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. április 7. szombat, 18:45 | 17 hozzászólás
Tessék, most nézzétek meg, hogy mit csinálnak a franciák, amikor beszabadulnak az országunkba. A saját termékeinket adják el nekünk, miközben franciásan finom utalásokat tesznek azok minőségére.
Az alábbi képet a CORA aktuális katalógusából fotóztam:
Ugye megmondtam? És még hogy meg is próbálják felszínes magyaroskodás mögé rejteni a kritikát: az egy négyzetdeciméterre jutó "magyar" szavak száma rekordot döntöget, ámde a magyar kolbászoknak kivétel nélkül idegen neve van, a jobb alsó pedig...
A böjti állapot mellett a honfiúi felháborodottság magyarázza a remegő kézzel készített felvétel minőségét.
(#)
, 2007. április 7. szombat, 19:06Ebből forradalom lesz...
(#)
, 2007. április 7. szombat, 19:17Ja ez a "merguez" az a "mergesz"? Az nem lókolbász?
(#)
, 2007. április 7. szombat, 19:18Kíváncsi ember kiguggolja a titokzatos szavakat, és megosztja:
"Merguez:
Fűszeres észak-afrikai kolbász. Kecske vagy birkahúsból készül. Speciális ízét a hrisa adja, amely a csípős bors és a római kömény keveréke. Grillezve fogyasztják."
Tősgyökeres magyar cucc. Étkezzetek! :)
(forrás: Piac Online)
(#)
, 2007. április 7. szombat, 19:26féloff:
Kolbásztani gyorstalpaló:
http://href.hu/x/2j4c
(#)
, 2007. április 7. szombat, 19:29Mondom én, hogy lókolbász!
(#)
, 2007. április 7. szombat, 19:31De a kecske vagy birka = ló? vagy nem értem :)
Versenykecske, igásbirka.
(#)
, 2007. április 7. szombat, 19:36katmandu, mifelénk vidéken a gyanús összetételű hentesáruk összefoglaló neve: lókolbász
(#)
, 2007. április 7. szombat, 19:40Egyébként meg eljött az ideje, hogy a franciák mekdönci elleni akciói mintájára nálunk is blokád alá kerüljenek a francia pékségek, a franciasaláta pedig a bostoni teadélután mintájára a Dunába boríttassék.
Éljen a véreshurka és a mákos guba!
(#)
, 2007. április 7. szombat, 19:50#7/nyelv-ész: jaa! Hát azt nem tudtam :) egyébként nincs igazad, ha akarod tudni :) mert én direkt olvastam valahol :) hogy a lóból készült hús sokkal kevésébé gyanús, mint egy sertésből ÉS még ki tudja miből összemixelt izé.
Asszem Torok Himpeller árult jóféle kolbászokat (kiflibe') Ankh-Morporkban, amik a disznónak olyan részeiből származtak, amiknek létezéséről még maga a disznó se tudott :)
Véreshurka, öeh. A britek iszonyú black puddingja, az emberek kitalálnak mindenféle rettenetet, és megeszik. Bár az ókori Rómában ették a peléket és az egereket is.
, 2007. április 7. szombat, 20:15 (#)
OFF: első mondatban "frnaciák", erről beszélek, amikor jelzem, hogy a léböjtkúra rossz hatással van szerzőnkre.
ON: a jó merguez tényleg nagyon jó. ezt nem nagyon szeretném megkósolni.
, 2007. április 7. szombat, 20:29 (#)
(10) Köszi, javítottam. Az pedig, hogy mit kell itt ekézni azt a szerkesztőtársat, aki legalább ír valamit, az más kérdés, de az belső szerkesztőségi ügy. :)
, 2007. április 7. szombat, 20:34 (#)
OFF mónikasó: Nem igazán értem ezt a fikázást a ki mennyit írra most már nyilvánosan is, a héten négy cikkem volt, neked hat, volt már ez fordítva is, sőt. De tudjuk be a léböjt hatásának ezt is. ;)
, 2007. április 7. szombat, 20:44 (#)
Jó, tudjuk. :)
, 2007. április 8. vasárnap, 03:16 (#)
Elmentél a Corába a kolbászos csomagolásokat olvasgatni? :)
(#)
, 2007. április 8. vasárnap, 05:15Szabadságsalátát, szabadság krémest, szabadság szexet, now!
(#)
, 2007. április 11. szerda, 15:46FYI: Az Auchanban kapható merguez kifejezetten isteni.
(#)
, 2007. április 13. péntek, 14:54A chipolata glocalizàlàsa nagyon tetszik.
Az àtcsomagolt àtdàtumozott husbotrànyok utàn készitettek néhàny dokumentumfilmet ahol bemutatjàk a chipolata és merguez készitést mint a hus lejàrati dàtum utàni eladàsànak egy modjàt. De amugy is tuzàsba visszuk talàn ezeket a higénia ugyeket.
» Filmek
» Könyvek
» Éttermek - térképpel!
» Receptek
» Mobil videók
A Kispad-feednek most
olvasója van. Szeretnél közéjük tartozni? Ezen az oldalon mindent elmagyarázunk.
Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork