Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53885 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Mérgez a magyar kolbász?

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. április 7. szombat, 18:45 | 17 hozzászólás

Tessék, most nézzétek meg, hogy mit csinálnak a franciák, amikor beszabadulnak az országunkba. A saját termékeinket adják el nekünk, miközben franciásan finom utalásokat tesznek azok minőségére.

Az alábbi képet a CORA aktuális katalógusából fotóztam:

Merguez kolbász

Ugye megmondtam? És még hogy meg is próbálják felszínes magyaroskodás mögé rejteni a kritikát: az egy négyzetdeciméterre jutó "magyar" szavak száma rekordot döntöget, ámde a magyar kolbászoknak kivétel nélkül idegen neve van, a jobb alsó pedig...

A böjti állapot mellett a honfiúi felháborodottság magyarázza a remegő kézzel készített felvétel minőségét.


» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (17)

1

nyelv-ész, 2007. április 7. szombat, 19:06 (#)

Ebből forradalom lesz...

2

nyelv-ész, 2007. április 7. szombat, 19:17 (#)

Ja ez a "merguez" az a "mergesz"? Az nem lókolbász?

3

katmandu, 2007. április 7. szombat, 19:18 (#)

Kíváncsi ember kiguggolja a titokzatos szavakat, és megosztja:

"Merguez:
Fűszeres észak-afrikai kolbász. Kecske vagy birkahúsból készül. Speciális ízét a hrisa adja, amely a csípős bors és a római kömény keveréke. Grillezve fogyasztják."

Tősgyökeres magyar cucc. Étkezzetek! :)
(forrás: Piac Online)

4

katmandu, 2007. április 7. szombat, 19:26 (#)

féloff:
Kolbásztani gyorstalpaló:
http://href.hu/x/2j4c

5

nyelv-ész, 2007. április 7. szombat, 19:29 (#)

Mondom én, hogy lókolbász!

6

katmandu, 2007. április 7. szombat, 19:31 (#)

De a kecske vagy birka = ló? vagy nem értem :)
Versenykecske, igásbirka.

7

nyelv-ész, 2007. április 7. szombat, 19:36 (#)

katmandu, mifelénk vidéken a gyanús összetételű hentesáruk összefoglaló neve: lókolbász

8

nyelv-ész, 2007. április 7. szombat, 19:40 (#)

Egyébként meg eljött az ideje, hogy a franciák mekdönci elleni akciói mintájára nálunk is blokád alá kerüljenek a francia pékségek, a franciasaláta pedig a bostoni teadélután mintájára a Dunába boríttassék.
Éljen a véreshurka és a mákos guba!

9

katmandu, 2007. április 7. szombat, 19:50 (#)

#7/nyelv-ész: jaa! Hát azt nem tudtam :) egyébként nincs igazad, ha akarod tudni :) mert én direkt olvastam valahol :) hogy a lóból készült hús sokkal kevésébé gyanús, mint egy sertésből ÉS még ki tudja miből összemixelt izé.

Asszem Torok Himpeller árult jóféle kolbászokat (kiflibe') Ankh-Morporkban, amik a disznónak olyan részeiből származtak, amiknek létezéséről még maga a disznó se tudott :)

Véreshurka, öeh. A britek iszonyú black puddingja, az emberek kitalálnak mindenféle rettenetet, és megeszik. Bár az ókori Rómában ették a peléket és az egereket is.

10

Author Profile Page eszpee, 2007. április 7. szombat, 20:15 (#)

OFF: első mondatban "frnaciák", erről beszélek, amikor jelzem, hogy a léböjtkúra rossz hatással van szerzőnkre.

ON: a jó merguez tényleg nagyon jó. ezt nem nagyon szeretném megkósolni.

11

Author Profile Page ervin, 2007. április 7. szombat, 20:29 (#)

(10) Köszi, javítottam. Az pedig, hogy mit kell itt ekézni azt a szerkesztőtársat, aki legalább ír valamit, az más kérdés, de az belső szerkesztőségi ügy. :)

12

Author Profile Page eszpee, 2007. április 7. szombat, 20:34 (#)

OFF mónikasó: Nem igazán értem ezt a fikázást a ki mennyit írra most már nyilvánosan is, a héten négy cikkem volt, neked hat, volt már ez fordítva is, sőt. De tudjuk be a léböjt hatásának ezt is. ;)

13

Author Profile Page ervin, 2007. április 7. szombat, 20:44 (#)

Jó, tudjuk. :)

14

Author Profile Page NagyGa1, 2007. április 8. vasárnap, 03:16 (#)

Elmentél a Corába a kolbászos csomagolásokat olvasgatni? :)

15

xab, 2007. április 8. vasárnap, 05:15 (#)

Szabadságsalátát, szabadság krémest, szabadság szexet, now!

16

birka, 2007. április 11. szerda, 15:46 (#)

FYI: Az Auchanban kapható merguez kifejezetten isteni.

17

sic, 2007. április 13. péntek, 14:54 (#)

A chipolata glocalizàlàsa nagyon tetszik.

Az àtcsomagolt àtdàtumozott husbotrànyok utàn készitettek néhàny dokumentumfilmet ahol bemutatjàk a chipolata és merguez készitést mint a hus lejàrati dàtum utàni eladàsànak egy modjàt. De amugy is tuzàsba visszuk talàn ezeket a higénia ugyeket.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork