Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Westend Center

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. június 4. hétfő, 06:40 | 15 hozzászólás

Étteremkritikáink között megtalálható az olcsó kifőzde és a fájdalmasan drága kultuszhely, a plázák világának kifinomult hangulatát azonban mindezidáig nem sikerült megörökítenünk a Bilagit rovatban.

Ezt a tátongó űrt fogjuk most megszüntetni, mégpedig újszerű megközelítésben, a ti aktív közreműködésetekkel.

Szóval itt van ez a pláza food court jelenség: egyfelől viszonylag kevesen büszkélkednek az ott elköltött ebédekkel, másfelől az élet már csak olyan, hogy ha fővároslakók vagyunk, akkor a praktikum időnként mégis odaültet bennünket valamelyik műanyag szponzorasztalhoz.

Azért választottam a Westendet a plázák közül, mert központi fekvésű, így vélhetően a legtöbben néha megfordultok ott, ráadásul sok és sokféle étterem található benne. Olyan sok, hogy nem is kíséreljük meg mindet értékelni mi magunk - itt jöttök a képbe ti.

Azt találtam ki, hogy építsünk föl egy tudásbázist a hozzászólásokban. Ha a Westend valamelyik éttermében ettetek valami jót vagy valami rosszat, akkor írjátok meg. Kérlek benneteket, hogy lehetőleg csak erre szorítkozzanak a kommentjeitek: most hagyjuk az egyéb oldalirányú elágazásokat. Ha sikerül, akkor a végén talán összejön egy használható tippkalauz. Ezt elősegítendő, a fentiektől eltérő tartalmú, nem-tipp-jellegű hozzászólásokat kivételesen törölni fogom, amiért előre elnézést kérek.

Indítok egy-két saját javaslattal:

Ajánlom:

  • rántott hús, borzaska - Grill Land
  • frissen facsart narancslé - To parathiro
  • mákos guba, aranygaluska, édes gyümölcsleves és nagyjából minden - Scampi
  • csapolt Köstritzer barna sör - TGIF
  • mákos guba - Főzelékfaló
  • fagyi - Gelateria La Gondola

Kerüljétek el:

  • nagyjából minden - Csirkefogó

Ti jöttök.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (15)

1

Author Profile Page stsmork, 2007. június 4. hétfő, 07:26 (#)

A Thai büfében egész jó a sült thai tészta, amit ott helyben, az orrod előtt sütnek meg egy bazi nagy wokban. Ugyanitt viszont ehetetlenül rossz az édes-savanyú leves, pár kanál után feladtam a küzdemet, pedig ez egy olyan étel,amit nem nagy kunszt elfogadható minőségűre elkészíteni.

2

phnb, 2007. június 4. hétfő, 09:51 (#)

Mi baj a csirkefogóval? Hetente többször ebédelek ott (igaz, nem a Westendben), teljesen korrekt.

3

Author Profile Page ervin, 2007. június 4. hétfő, 10:08 (#)

(2) - én viszont a Westendről beszélek. De akkor indokolok is: száraz máj, zsíros panírú csirke, fényévnyi távolság az etalonnak számító Bajcsys vagy Nagymező utcai, hasonló boltoktól. legalábbis nekem, vagy 4-5 próbálkozás alapján.

4

mia, 2007. június 4. hétfő, 10:52 (#)

ugyanez a helyzet a főzelékfalóval is.. a westendben található pocsék, ellenben a többivel (kivéve a móricz térit, mert az se jó).. a scampiban még a menü is finom szokott lenni, meg a don pepe-ben a csikkenszárnyak.

5

alex, 2007. június 4. hétfő, 11:06 (#)

A főzelékfaló szerintem is rossz, én csak a nagymező utcait szeretem, a többi meg sem közelíti sajnos.

6

Ecstatica, 2007. június 4. hétfő, 11:06 (#)

Az indochina étteremben ettem 2 éve káposztás tésztát.
Mivel elég zaklatott napom volt, aznap csak egyszer ettem, és csak ott.
3 hét karantén lett belőle, szalmonella fertőzés miatt.
Az ÁNTSZ is volt nálam, környezettanulmányt készítettek, stb.

7

mia, 2007. június 4. hétfő, 11:16 (#)

ha ecstatica nem a haverom, hanem vki más, akkor már többen vagytok a szalmonella indokína alfajának áldozatai :)

8

robi, 2007. június 4. hétfő, 14:58 (#)

Azért a Scampi túróstésztája rendszeresen okozott hasmenést (aztán nem ettünk túróstésztát, hanem minden mást). Remélem azóta változott, mert a legjobb hely :)

9

Dimi, 2007. június 7. csütörtök, 11:35 (#)

Ott fent van egy amerikai etterem, nem leszek tul hasznos, mert nem emlekszem se a nevere, se az arakra, a helye is csak k.b. beugrik, valahol a mozik mellett van, vagy lehet pont alatta.
Azt hiszem egy dragabb kategoria, mint a foldszinten levo kajaldak, oriasi adagokkal (erre hatarazottan emlekszem), es talan finom is.
Nekem ez a finom/nem finom dolog nem egyertelmu, mert ahhoz mindent kell kiprobalni, es csak ugy tudunk egyertelmuen allitani, hogy jo volt-e.

Viszooont, azert maradt meg a fejemben egyaltalan, mert meglepodtem, menyire is gazdag tud lenni az amerikai konyha.
Valaki menjen mar el oda es mondja el a velemenyet jobban, mint en. Vagy lehet elmegyek en hetvegen;)

10

Author Profile Page eszpee, 2007. június 7. csütörtök, 12:33 (#)

Dimi, csak apróságokat tudok hozzátenni a megdöbbentően információgazdag tippedhez... :)

Valószínűleg a (TGI) Friday's-ről beszélsz, ahol tényleg elég nagy adagok vannak, tényleg brutálisan drága (a minőséghez képest, ami nem rossz, de _ennyit_ ritkán ér meg), és nem USA értelemben amerikai, hanem mondjuk földrészileg: főleg texmex konyhát visznek.

11

gargoyle, 2007. június 7. csütörtök, 12:50 (#)

minden igaz amit a friday'sről irtál, viszont hol mashol lehet azon nevetni, hogy norbi a barszeken ulve pont olyan magas, mint a tarsasagaban levo zsirafleanyok allva a magassarkun (:

12

Dimi, 2007. június 7. csütörtök, 13:22 (#)

Ahh, nyilvan hogy Fridays a neve;)

13

k3y, 2007. június 9. szombat, 15:55 (#)

Dimi lehet hogy a Sunny Diner nevűre emlékszik, ami a mozipénztárak mellett volt, az "erkélyes" résznél de pár éve sajnos már bezárt. Ez klasszikus krómozott üléses USA diner volt, böszme nagy hamburgerekkel, vaníliafagyis almáspitével meg óriási nagyon jó shake-ekkel.

14

p44, 2007. június 17. vasárnap, 20:55 (#)

Sunny Diner szerencsére még létezik, a Hűvösvölgyi úton, a MOL kút mögött. Szupernagy adagok (és árak), valamint jó minőség. Ugyanolyan klasszik krómos pirosműbőrös amcsi dizájn.

15

focaccia, 2007. szeptember 20. csütörtök, 16:31 (#)

Határozottan ajánlom a csirkés gyrostálat a scampiban! Isteni! És a sült rizs is jó a thaiban. Viszont vannak helyek, amiket kerülni kell (belső infóim vannak a westend üzemeltetéstől, akik a konyhákat ellenőrzik). Na, például az indochina ilyen hely, meg az összes távolkeleti (kivéve a thai-t).


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork