Hozzászólások | Szólj hozzá! | Rovatok és keresés
Kispad cikke a Bilagit rovatból, 2007. augusztus 10. péntek, 17:09 | 22 hozzászólás
Ismét érdemes a Jókai és a Weiner Leó sarkára járni, ha jó kávét akar inni az ember. Carlo, aki echte olasz, és az ugyanitt található, mára leromlott Factory kávézó dicsőséges korszakának frontembere volt, saját helyet nyitott átellenben, az egykori szendvicses helyén (amelyről szintén írtunk anno).
Carlo jókedve ragadós, vendégorientáltsága legendás. Lamborghini kávéból, Lamborghini darálóval, Lamborghini csészébe alkot a mester, és kérésünkre be is mutatta a korrekt eszpresszó készítésének menetét:
Csak ajánlani tudjuk a helyet, még pedig maximálisan. Értékelés (0-7): 7.
Update 2008.09.02.: friss hírek szerint költözik, így ezen a címen hamarosan bezár a hely!
(#)
, 2007. augusztus 10. péntek, 17:38Tegnap, bennfentes információra alapozva, erre kanyarodtam, és egy dupla eszpresszó, egy adag profiterol és rengeteg nevetgélés után úgy mentem el, hogy akkor a kávézó problémája kipipálva. És mostantól, ha nem magam készítek kávét, hanem fizetni akarok valakinek, hogy készítsen sokkal jobbat, mint amit én tudok, akkor nem kell gondolkodni a helyszínen.
Pompás élmény volt, egészen alacsony valószínűségű, hogy egy ilyen hely létezhet, az meg, hogy Lamborghini-szalvétába törölhetem az ujjaimat? Jó ég!
(#)
, 2007. augusztus 13. hétfő, 16:13Anno még volt szerencsém találkozni vele a Factory-ban, majd volt szerencsétlenségem oda beülni a váltás után. Ég és föld.
Most felvillanyozódtam, megyek is inni egy jó kávét!
(#)
, 2007. augusztus 15. szerda, 03:06ma este éppen akkor toppantunk be hozzá, mikor záráshoz készülődött, de végtelenül kedvesen fogadott és egyből leültetett minket. (érdeklődésére, hogy honnan tudtunk róla, ervin nevének említésére felcsillant a szeme :))
a vendégorientáltságot maximálisan megerősíthetjük. jó hangulatban szürcsölgettünk, miközben folyamatosan mesélt. a kávé finom volt, íze, állaga, habja, pont olyan, amilyennek lennie kell. maga a hely is teljesen rendben van, látszik, hogy még kialakulóban van, de barátságos, a maga módján egyedi. több ilyen hely (legyen kávézó, szendvicsbár, étterem, stb.) kéne pesten. sokkal több.
(#)
, 2007. augusztus 18. szombat, 23:17egyszeruen hibatlan.
(#)
, 2007. augusztus 20. hétfő, 09:09najo, lehet kukacoskodasnak hat, de egy nyitvatartasi rend azert elferne az ajton...
(#)
, 2007. augusztus 20. hétfő, 19:55en is kerestem de kulon elmeny volt utana megkerdezni :D ezert cserebe megbocsatottam a dolgot teljesen. (:
(#)
, 2007. szeptember 4. kedd, 20:38Ez a kedvencem és ennek örülök Carlo egy tündér dolgozott már kétszer is velem és sok sikert meg 1000 jot .1 Jó beosztottam volt anno de a sikre fontos számomra Baci Carlo
(#)
, 2007. szeptember 19. szerda, 01:07végre eljutottam. tényleg hibátlan. :)
(#)
, 2007. szeptember 24. hétfő, 20:58nade és az milyen, hogy mikor másodszor ottjártam már tekatanaként üdvözölt :)
(#)
, 2007. október 26. péntek, 14:21Nem túloztak az előttem szólók. Gyakran járok a környéken és megmondom őszintén, azt gondoltam ez a hely sem fog sokáig menni mert talán maga az üzlet van kicsit rossz helyen, nem túl tágas, és elnyomja a jelenlévő konkurencia. Először kiváncsiságból mentem be és amikor láttam hogy a pulton van kávétömörítő is, megcsillant a remény hogy végre egy kávézó ahol tudnak kávét főzni.. és nem csalódtam!
Az a fene nagy helyzet, hogy nem állunk valami jól vendéglátóhelyek tekintetében, és ebben sajna a keresleti és kínálati oldal is hibás. Az előző talán azért, mert beéri az silányabb minőséggel, a fő szempont hogy legyen olcsó. Az utóbbi meg azért, mert ócska alapanyagokkal dolgozik, mert így nagyobb a haszon és úgyis megveszik. Túl kéne már ezen lépni, bár belátom ennek bizonyos társadalmi jólét az alapja és így nem olyan könnyű.
De ami a lényeg, hogy talán egyre több ilyen hely lesz ahová azért megyek mert jót kapok jó áron és jó oda beülni is. Ami Carlonál van az vendéglátás. Írhatok róla de egész más ha kipróbálod. Tuti nem fogsz csalódni.
(#)
, 2008. január 4. péntek, 18:05Perfetto!
(#)
, 2008. február 24. vasárnap, 17:42jokas
Egy igazi hamisitatlan meiterrán helyet varázsolt erre a kicsit áporodott városrészbe. Mint egy törzsvendég a VÁROS LEGJOBB kávéházának KIÁLTOM ki!!!!!!
(#)
, 2008. május 14. szerda, 16:18újra átnéztem a posztot és a kommenteket nyitvatartási idő után kutatva, és bár többször felmerült a kérdés, a választ senki nem írta le. van esetleg infótok?
, 2008. május 14. szerda, 16:22 (#)
oh, én úgy emlékszem hétfőtől péntekig 7-19 között, és szombaton csak délelőtt. de ez csak memóriából, elnézést.
(#)
, 2008. május 17. szombat, 14:02szombaton negyig van mostanaban asszem.
(#)
, 2008. október 4. szombat, 14:24Úgy láttam tagnap, hogy megszűnt és kocsma lett belőle, van valakinek valami információja arról, hogy mi történt, és megnyílik e valahol másutt (?)
(#)
, 2008. október 4. szombat, 14:26Tudja e valaki, hogy mi történt, úgy látom bezárt megnyílik valahol másutt?
(#)
, 2008. október 4. szombat, 14:26Tudja e valaki, hogy mi történt, úgy látom bezárt megnyílik valahol másutt?
, 2008. október 4. szombat, 14:31 (#)
Szia Hoborc,
Infók a cikk végén a linken: http://kispad.hu/bilagit/200809/kavezohirek.html
(#)
, 2008. október 8. szerda, 23:33
sziasztok! bocsanat a kávézót bezártam,de november 8-tól dolgozni
fogok megint egy kávézóban.
Brody Sándor uctaban olasz kulturintezetben lesz egy kávézó.
Caffetteria libreria a neve.szívből szeretnék köszönöm szépen
aki a Carlonál volt,aki tud jönni Brody Sándor utcaba várok aki
nem tud jönni akkor mondom minden jót kivánok e tante cose belle!
(#)
, 2008. október 9. csütörtök, 00:04Bárcsak én tudnék fele ilyen jól olaszul...
(#)
, 2008. december 9. kedd, 00:18a régi helyet nem ismertük de ha csak fele enyire vólt jó mint ez... a szendvicsük is jó hát meg a tiramisu ;-)
amióta kinyitott törzsvendégek vagyunk, minden kedden és csütörtökön ott a helyünk!
» Filmek
» Könyvek
» Éttermek - térképpel!
» Receptek
» Mobil videók
A Kispad-feednek most
olvasója van. Szeretnél közéjük tartozni? Ezen az oldalon mindent elmagyarázunk.
Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork