Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Gastronomia

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. augusztus 8. szerda, 06:55 | 4 hozzászólás

GastronomiaA Gastronomia - Pomo D'oro nevezetű hely ismert olasz kulináris komplexum Budapesten. Ezen belül a következőkben a Gastronomia részlegről fogunk értekezni, amely egy kis papír-írószer bolt annektálásával és átalakításával, később csatlakozott az egységhez.

Ezúttal nem árulok zsákbamacskát: rögtön az elején leszögezem, hogy a kritika műfaja himnusz lesz, és a végén maximális pontszámot fogok adni. A hétköznapi, "próbáljunk ki egy új helyet munkaebéd ürügyén" kísérletből ugyanis olyan élmény fakadt, hogy a nagy belső mosolygás közben még fényképezni is elfelejtettem.

A bolt+falatozó ajtaján belépve (a biztonság kedvéért itt jegyezzük meg ismét, hogy nem a főétteremről írunk - azt megtettük már egyszer) barátságos dolgozók fogadtak. Hamar megegyeztünk abban, hogy akkor cselekszünk a legokosabban, ha egyszerűen csak salátát rendelünk, és a kívánt alkotóelemek tételes megtárgyalása helyett az ő szakértelmükre bízzuk magunkat.

Jól jártunk. A mozzarella olyan finom és friss volt, amilyet nem tudom, ettem-e valaha, pedig még néhány (igaz, csekély számú) olaszhoni próbálkozást is fel tudok mutatni. A pohár vörösbor egy korrekt kóstolóba is illett volna, nemcsak egyszerű hétköznapi ebédhez. A zöld legelnivaló is olyan volt, amilyennek lennie kell, a többi hozzávaló szintén.

Gastronomia

Evés közben jön meg az étvágy. Elhatároztuk, hogy ki kell próbálni a szendvicseket is, de a listán nem volt egy sem, amely mortadellát tartalmazott volna, pedig én már csak a méreténél fogva is azzal szemeztem a megérkezésünk óta. Sebaj, a magyarul akcentussal beszélő, olasz (?) srác azonnal a támogatásáról biztosított, és közölte, hogy saját magam is összeállíthatom a kívánt szendvicset.

A mortadella-erőssajt fronton támadnék, osztottam meg vele nagyratörő tervemet, mire ő előzékenyen megkóstoltatta velünk a pultban található sajtok nagy részét, és remek szendvicset csinált a kiválasztott provolonéból. A kóstoló más irányban is megtette a hatását, néhány fajtát otthonra is vásárolnunk kellett.

A végén egyesítették a különböző címeken végrehajtott fogyasztásainkat, és egy számlát kaptunk, hogy egyszerűbb legyen a dolog. A két nagy salátáért, borért, üdítőért, a szendvicsért és a hazahozott sajtokért összesen 5000 forintot fizettünk. Boldog ügyfélként távoztunk, és vissza fogunk menni.

Pedig, ha jól belegondolok, nem történt semmi különös. Kedves, barátságos, szolgálatkész és minden jel szerint értünk serénykedő vendéglátóipari munkások társaságában töltöttünk el egy szűk órát. De úgy veszem észre magamon, hogy itt és most ez elég az üdvösséghez.

Értékelés (0-7): 7. Ez összejött.

Utóirat: ugyan ennek már nincs köze a Gastronomiához, csak az olasz vonalhoz - de ha minden igaz, napokon belül kávéügyben is hasonló hozzáállású kezdeményezésről számolhatunk be nektek.

(Képek: az étterem honlapja)

Gastronomia Pomo D'Oro
1054. Budapest, Arany János utca 9.
(+36-1) 3-740-288
H-Sz: 08-22

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

nz, 2007. augusztus 8. szerda, 20:11 (#)

Abszolút egyetértek veled, a legjobb hely olasz értelemben a városban. És ami a legfontosabb: nem csak az alapanyag kifogástalan, hanem érezni lehet, hogy az étteremmel és ezzel a büfével is folyamatosan foglalkozik a tulajdonos.

2

vip, 2007. augusztus 10. péntek, 22:32 (#)

Ezt meg fogom látiűogatni, kiváncsi vagyok rá.

[Reklámnak tűnő link törölve , vip, lszi írj a címlapon lévő üzenő füzetbe, ha nem annak szántad. köszi - ervin]

3

Author Profile Page eszpee, 2007. december 22. szombat, 17:45 (#)

Ma végre kipróbáltuk mi is. Nem jutok szóhoz, hibátlan hetes. Azonnal menjetek, ha még nem voltatok.

4

Dr. Minorka, 2008. február 25. hétfő, 19:27 (#)

Előrendeléssel lehet friss tengeri halat is kapni, az egész mediterrán miskulanciát, plusz húsokat is. Csak előtte ki kell rámolni a bankot:)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork