Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53923 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Peccati di Gola

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. augusztus 11. szombat, 08:18 | 12 hozzászólás

Mit kezdjünk egy olyan olasz étteremmel, amely a szórólapján hat soron belül kétféleképpen betűzi az Italian szót, eközben ejt még vagy fél tucat helyesírási hibát, majd a végén ezzel a szívbe markoló mondattal búcsúzik:

Happy Your Meal

Mi úgy döntöttünk, kipróbáljuk. Egyrészt, hátha a gyalázatos angolságú marketinganyag egy dörzsölt imázsreklám része, másrészt pedig megbízhatónak tűnő ismerőseink ajánlották az ottani konyhát.

Némi fürge gyaloglás árán becserkésztük a belvárosban található egységet, letelepedtünk a számos üres asztal egyikéhez, sört és bort rendeltünk, kisvártatva ételt is. Következzenek a tapasztalataink.

Peccati di Gola

eszpee: Az előételnek rendelt sonka - szalámi - olajos zöldség kombó teljesen rendben volt, bár a gomba kicsit savanykás öntete nekem nem passzolt a többihez igazán. A felvágottak viszont tökéletesek voltak, a házinak tűnő kenyér egy be nem váltott igéret, a parmezán friss, a szalámi könnyű, jó kezdet.

ervin: Egyedül nem akartam bevállalni egy levest vagy előételt, de a megosztósdi jó ötletnek tűnt. Az értékelést illetően egyetértek eszpeével, sőt, enyhébb is vagyok nála, mert nekem még a gomba is rendben volt.

eszpee: Főfogásnak rikottás - spenótos tortelloni diós öntettel, na ez valami zseniális volt, négy-öt szép nagy darab tésztabatyu, első ránézésre nem tűnt soknak, de aztán mégis. A diós öntet valóban diós, a tészta szinte biztosan helyben készült, tökéletesre főzve, kiváló. Desszertnek creme caramellel próbálkozom, a kötelező kört nem rontják el, de nem is alkotnak maradandót.

ervin: Mivel a hátsó traktusból ínycsiklandozó illatfelhő szüremlett az előtérbe, elcsábultam egy pizzára. A ligure fantázianevű változatban a pesto és a stracchino sajt dominált, igényes, ízletes és bőséges módon. desszertnek tiramisút választottam, kifejezetten teszt jelleggel. a creme caramellhez hasonlóan megvolt a kötelező pontszám, de semmi ok a szédelgő földicsérésre.

Ennek alapján tehát meglehetősen erős versenyző a Peccati. Pontosabban az is lehetne. Ám az olasz leggerezza sajnos nemcsak a bevezetésben említett szórólap nyelvezetében mutatkozik meg.

Mint a képen is látható, az étterem bejárata fölött még mindig a Károlyi café hatalmas felirata virít, és odabent a szappanhiányos toalett is egy több szinttel gyengébb árkategóriát indokolna. A mellettünk lévő asztalnál ülőkre rácsorgott a légkondi vize, a teljesen nyitott ablakokon át időnként sivító mentők húztak el, alig öt méterre tőlünk. Kérdésünkre a pincér nem tudott desszertet ajánlani, hanem ijedtében elszaladt az étlapért, ami ezen a szinten minimum kínos.

Ha pedig már az étlapnál tartunk, akkor legalább olaszul tessék kétszer ugyanúgy leírni a hozzávalók nevét, a magyar/angol fordításhoz lektort fogadni, olyan fontot használni, amelyik ismeri a hosszú ő betűt, végül pedig az egészet olyan mappába csomagolni, amely meghaladja egy kültelki kamionos falatozó étlapjának színvonalát.

Összességében úgy ítéltük meg, hogy a forgalmas környék eleve kihívássá teszi egy drága és nyitott étterem üzemeltetését, és erre a vezetőség a hibákkal és bénázásokkal még rá is erősít. Persze az is lehet jó elgondolás, hogy mindez egy természetes, kicsit barkácsjellegű imázs része; csak akkor ne tessék ilyen árakat (ketten a fentiekért kilencezer forintot fizettünk) az étlapra írni, pláne nem megspékelni őket kötelező borravalóval.

Értékelés (0-7):
ervin - 5 pont. A külcsín sajnos nagymértékben elmarad a belbecstől és az árszínvonaltól, nálam le is kaszált 2 pontot a végeredményből.
eszpee - a hely problémái és a kötelező borravaló miatt részemről is 5 pont.

Peccati di Gola
1054 Budapest, Károlyi Mihály u. 19.
Tel.: 328-0117

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (12)

1

Author Profile Page Isti, 2007. augusztus 11. szombat, 16:31 (#)

Tényleg nem tűnik egy olcsó helynek a leírtak alapján.

2

G Zoli, 2007. augusztus 11. szombat, 23:12 (#)

Nagyon jók ezek az étterem ajánlók. Én örömmel fogadnám, ha az árak kicsit jobban részletezve volnának, bár ki a fene tudja az összes árat fejbentartani, nem igaz? ;-)
Mondjuk ilyet, hogy a bejárat feletti táblát nem cserélik ki,még nem is hallottam.. meg a többi is.
Nincsen bosszantóbb, mint egy olyan étterem, ahol a kaja jó, ízletes, de ilyen dolgokkal teszik tönkre az összképet, lehangoló..
Már régóta gondolom úgy, hogy a toalett alapvetően meghatározza egy hely igényességét. Csak figyeljétek meg.

3

Zuzu, 2007. augusztus 12. vasárnap, 00:00 (#)

Azóta, hogy ajánlottam már tulajdonosváltás volt fijjug. Idln már nem voltam náluk de tudom, hogy az árdrágítás már az első napon érvénybelépett.

4

Author Profile Page eszpee, 2007. augusztus 12. vasárnap, 10:43 (#)

Zuzu, ez azért vicces, mert nekem más ajánlotta, pár napja. :)

5

Zuzu, 2007. augusztus 12. vasárnap, 12:44 (#)

Nahát, pedig a megbízhatónak tűnő ismerőseink olyan szépen hangzott, bár a többesszámtól gyanút kellett volna fognom :)

6

Author Profile Page eszpee, 2007. augusztus 12. vasárnap, 12:51 (#)

Zuzu, menekülési útvonal: te nem csak megbízhatónak _tűnsz_. :)

7

Zuzu, 2007. augusztus 12. vasárnap, 19:17 (#)

Olé :)

8

erzsébet, 2007. szeptember 4. kedd, 19:04 (#)

Szerintem mielőtt gasztro kritikusokká váltok némi kultúra nem ártana ,majd törvények vannak az éttermek feliratairól tehát ha bérled nem cserélheted le az engedélyhez tartozó nevet,lásd millenium ami most pippo(andrassy ut).Na még van egy szavam dolgozz külföldön magyarként nem beszélve a helyi nyelvet meglásd a beosztott a pofádba szarik.....Amugy megkellene tanulnotok enni olaszul na meg persze irni is cikketek tele hibával .
PM irt egy kritikát olvassátok el talán tudnak valamit a gasztronomiárol mert ti semmit.
Az utsó pedig ha gondoljátok nem kell megirni válaszom mert biztos ciki lenne.CIAO

9

ari, 2007. szeptember 4. kedd, 20:04 (#)

Erzsébet
"Amugy megkellene tanulnotok enni olaszul na meg persze irni is cikketek tele hibával" .... szerintem Neked sem ártana :)

10

nyelv-ész, 2007. szeptember 4. kedd, 20:24 (#)

erzsébet,

bizonnyal így van, de sajnos a magyar helyesírás nagymértékű mellőzésével írt soraid nehezen vehetők komolyan. Ha Ervinék megtanulnak olaszul enni, Te pedig magyarul írni, így állna helyre a világ megbomlott rendje.

11

Péter, 2007. december 11. kedd, 00:30 (#)

Sziasztok,

Én voltam bent még 2006-ban (és itt kértem meg a párom kezét). Nagyon hangulatos, kellemes hely. A pincér nagyon kedves volt és mivel enni nem akartunk, de hangulatos hely volt a galéria és hát az esemény miatt erre szükség volt. A srác kért egy pillanat türelmet, levette a terítéket és már kísért is fel minket. Egy általa ajánlott, fantasztikus szicíliai bort ittunk és nagyon jó volt.... A többi vendéghez minden alkalommal kijött az olasz szakács, hogy érdeklődjön arról, hogy ízlett az étel... Nagyon jó hangulata volt! Most megint tervezem menni, remélem nem változott... :)

12

Author Profile Page NagyGa1, 2007. december 11. kedd, 06:37 (#)

Ó, ezek a galambok... :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork