Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53923 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Öt nagyszebeni étterem

eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2007. szeptember 14. péntek, 08:20 | 7 hozzászólás

mobiltelefonról

Öt nagyszebeni étterem

Említettem, hogy a rossz idő miatt beszorultunk a városba, ennek egyik előnye, hogy magunk mellett most a bilagit rovatot is hizlalhatom a hátizsák helyett. A kipróbálás időrendjében jön tehát öt nagyszebeni étterem gyorstesztje.

Restaurant Pizzerie

Piata Mare a Str. General Magheru-nál

Nem tévedés, tényleg ennyi a neve a helynek, és sajnos bent se sokkal jobb - a teraszon csak inni lehetett volna. A leves zsíros, a natúr csirke papírvékony, a sültkrumpli merő zsír, a kenyér mintha itthon lennénk. A pincér fiú többször is összekeveri a rendelést, pedig románul kértünk, a konyha annak ellenére is csigalassú, hogy már csak egyedül vagyunk az üvöltő zenében. Nincs mese, csúnyán melléfogtunk.

Értékelés (0-7): 1

Pizzeria La Reggina

P.ta Mica 8.

Említettem már a rengeteg szebeni pizzázót, gondoltuk megnézzük hát, hogyan készül erre a pizza. Jelentem, nagyon jól! Finom, vékony tészta, friss, ízletes feltétek nagyjából 15 lej körüli áron. Érdemes még külön paradicsomszószt is kérni hozzá, önmagában picit száraz volt nekem. A ház fehérbora vállalható, a vörös egy fokkal alatta, a pincérek nagyon kedvesek, és jó jel, hogy ottlétünk alatt folyamatosan vittek el ételeket a helyiek. Váratlan negatívum a wcben félelmetes hangon üvöltő légelszívó, de így is szép hatos a hely.

Mara's Steak House

Str. Nicolae Balcescu 21.

Elitnek tűnő, szépen berendezett hely. Apró félreértés lehetett a rendelésünk értelmezésében, mert az előételnek kért parmezános grillezett zöldségeink a főételekkel együtt érkeznek meg. Ennél nagyobb baj, hogy egyrészt csak vagy 40 perc alatt, másrészt egyes darabok hidegen, mások melegen. A parmezán sajnos nem igazi, és a főfogások sincsenek rendben: zsíros, félig hideg a zöldséges grilltál, egyedül a marha hátszín meglepően jó, nem csak ebben a társaságban. A penne viszont tragikusan túlfőtt, a négysajt szósz pedig legjobb esetben is max kettő, de akkor már a töménytelen tejszínt is annak számoltuk. A vörösbor (Recas Cabernet 15 lejért) árához képest viszont nagyon jó, így a marhával felhozták kettesre a helyet.

Taverna Romanesca

Str. Tirgu Postelui 4.

Egészen authentikus hely, cserepek a falon, népviseletes pincérek, valahogy mégsem zavaró, pedig a zene is folyamatos. A leves nagyon-, egy picit már túl paradicsomos is, a ház rosé bora elég vacak. A micsek hatalmasak, a sült paprika isteni, de a felszolgáló srác meg elég bunkó sajnos. Ötös, hétből persze.

Union Pizza

P.ta Mica 2.

Egy hosszú buszút előtt nem akartunk kockáztatni, így a fent értékelt Regginában szerettünk volna még egy utolsó pizzát enni. Az idő viszont végre gyönyörű volt, a teraszuk ennek ellenére zárva, megpróbáltuk hát a szomszédot. A frissen facsart narancslé majdnem olyan jó, mint Marokkóban, a limonáde viszont elég ízetlen. Hasonlóan a pizza is: látványra nagyon jó, íze szinte sehol. A tészta mikrógyanús, az olaj nem igazán olíva, viszont a pincér lány nagyon kedves itt is. Négyest szavaztunk.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (7)

1

Tschöppy, 2007. szeptember 14. péntek, 12:28 (#)

Tejföllel nem dolgoztak a pizzériában? Egyszer Temesváron betértünk egy pizzériába, és vendéglátóink a húsimádó jellegű pizzára tettek csípős szószt, és tejfölt (FYI: reggel hétkor). Azirányú kérdésünkre, hogy mégis mit csinálnak azt válaszolták, hogy ott mindent tejföllel esznek, még a pizzát is.

2

nyelv-ész, 2007. szeptember 14. péntek, 19:16 (#)

Már sajnálom, hogy Szebent elkerültük a múlt héten. Ilyen tömény gasztronómiai élményt...

3

nyelv-ész, 2007. szeptember 17. hétfő, 12:47 (#)

Hát szar idő lehet arrafelé, ha még mindig be vagytok szorulva Szebenbe...

4

Author Profile Page ervin, 2007. szeptember 17. hétfő, 13:09 (#)

nyelv-ész, neked valahogy beakadt a Szeben, de nagyon. :)

5

nyelv-ész, 2007. szeptember 17. hétfő, 14:53 (#)

Csak aggódom a derék világjárókért, hogy miért nem írnak péntek óta... Amúgy is leült nagyon a kispad, pedig nem annak kéne, hanem arra kéne...

6

Author Profile Page eszpee, 2007. szeptember 17. hétfő, 14:57 (#)

nyelv-ész, sokkolóan meglepő hírrel fogok szolgálni: hazajöttünk.

7

nyelv-ész, 2007. szeptember 17. hétfő, 15:06 (#)

Ha ilyen sokkoló, akkor minek jöttetek haza?
:-))


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork