Hozzászólások | Szólj hozzá! | Rovatok és keresés
eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2007. szeptember 14. péntek, 08:20 | 7 hozzászólás
mobiltelefonról
Említettem, hogy a rossz idő miatt beszorultunk a városba, ennek egyik előnye, hogy magunk mellett most a bilagit rovatot is hizlalhatom a hátizsák helyett. A kipróbálás időrendjében jön tehát öt nagyszebeni étterem gyorstesztje.
Restaurant Pizzerie
Piata Mare a Str. General Magheru-nál
Nem tévedés, tényleg ennyi a neve a helynek, és sajnos bent se sokkal jobb - a teraszon csak inni lehetett volna. A leves zsíros, a natúr csirke papírvékony, a sültkrumpli merő zsír, a kenyér mintha itthon lennénk. A pincér fiú többször is összekeveri a rendelést, pedig románul kértünk, a konyha annak ellenére is csigalassú, hogy már csak egyedül vagyunk az üvöltő zenében. Nincs mese, csúnyán melléfogtunk.
Értékelés (0-7): 1
Pizzeria La Reggina
P.ta Mica 8.
Említettem már a rengeteg szebeni pizzázót, gondoltuk megnézzük hát, hogyan készül erre a pizza. Jelentem, nagyon jól! Finom, vékony tészta, friss, ízletes feltétek nagyjából 15 lej körüli áron. Érdemes még külön paradicsomszószt is kérni hozzá, önmagában picit száraz volt nekem. A ház fehérbora vállalható, a vörös egy fokkal alatta, a pincérek nagyon kedvesek, és jó jel, hogy ottlétünk alatt folyamatosan vittek el ételeket a helyiek. Váratlan negatívum a wcben félelmetes hangon üvöltő légelszívó, de így is szép hatos a hely.
Mara's Steak House
Str. Nicolae Balcescu 21.
Elitnek tűnő, szépen berendezett hely. Apró félreértés lehetett a rendelésünk értelmezésében, mert az előételnek kért parmezános grillezett zöldségeink a főételekkel együtt érkeznek meg. Ennél nagyobb baj, hogy egyrészt csak vagy 40 perc alatt, másrészt egyes darabok hidegen, mások melegen. A parmezán sajnos nem igazi, és a főfogások sincsenek rendben: zsíros, félig hideg a zöldséges grilltál, egyedül a marha hátszín meglepően jó, nem csak ebben a társaságban. A penne viszont tragikusan túlfőtt, a négysajt szósz pedig legjobb esetben is max kettő, de akkor már a töménytelen tejszínt is annak számoltuk. A vörösbor (Recas Cabernet 15 lejért) árához képest viszont nagyon jó, így a marhával felhozták kettesre a helyet.
Taverna Romanesca
Str. Tirgu Postelui 4.
Egészen authentikus hely, cserepek a falon, népviseletes pincérek, valahogy mégsem zavaró, pedig a zene is folyamatos. A leves nagyon-, egy picit már túl paradicsomos is, a ház rosé bora elég vacak. A micsek hatalmasak, a sült paprika isteni, de a felszolgáló srác meg elég bunkó sajnos. Ötös, hétből persze.
Union Pizza
P.ta Mica 2.
Egy hosszú buszút előtt nem akartunk kockáztatni, így a fent értékelt Regginában szerettünk volna még egy utolsó pizzát enni. Az idő viszont végre gyönyörű volt, a teraszuk ennek ellenére zárva, megpróbáltuk hát a szomszédot. A frissen facsart narancslé majdnem olyan jó, mint Marokkóban, a limonáde viszont elég ízetlen. Hasonlóan a pizza is: látványra nagyon jó, íze szinte sehol. A tészta mikrógyanús, az olaj nem igazán olíva, viszont a pincér lány nagyon kedves itt is. Négyest szavaztunk.
(#)
, 2007. szeptember 14. péntek, 12:28Tejföllel nem dolgoztak a pizzériában? Egyszer Temesváron betértünk egy pizzériába, és vendéglátóink a húsimádó jellegű pizzára tettek csípős szószt, és tejfölt (FYI: reggel hétkor). Azirányú kérdésünkre, hogy mégis mit csinálnak azt válaszolták, hogy ott mindent tejföllel esznek, még a pizzát is.
(#)
, 2007. szeptember 14. péntek, 19:16Már sajnálom, hogy Szebent elkerültük a múlt héten. Ilyen tömény gasztronómiai élményt...
(#)
, 2007. szeptember 17. hétfő, 12:47Hát szar idő lehet arrafelé, ha még mindig be vagytok szorulva Szebenbe...
, 2007. szeptember 17. hétfő, 13:09 (#)
nyelv-ész, neked valahogy beakadt a Szeben, de nagyon. :)
(#)
, 2007. szeptember 17. hétfő, 14:53Csak aggódom a derék világjárókért, hogy miért nem írnak péntek óta... Amúgy is leült nagyon a kispad, pedig nem annak kéne, hanem arra kéne...
, 2007. szeptember 17. hétfő, 14:57 (#)
nyelv-ész, sokkolóan meglepő hírrel fogok szolgálni: hazajöttünk.
(#)
, 2007. szeptember 17. hétfő, 15:06Ha ilyen sokkoló, akkor minek jöttetek haza?
:-))
» Filmek
» Könyvek
» Éttermek - térképpel!
» Receptek
» Mobil videók
A Kispad-feednek most
olvasója van. Szeretnél közéjük tartozni? Ezen az oldalon mindent elmagyarázunk.
Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork