Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Picante magyar-portugál kifőzde

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. szeptember 13. csütörtök, 19:36 | 14 hozzászólás

Már két hónapja működik ez az egység. Valahol szégyen és gyalázat tehát, hogy Chilinek kellett hazalátogatni Brüsszelből, és elárulni, hogy Szindbádék mondták, hogy van egy ilyen. Na de mindegy, nézzük inkább, hogy milyen volt, mert ma elmentünk, és kipróbáltuk.

Jó volt.

Egyszerű kifőzdét tessék vizionálni, ahogy a név is mutatja. Műanyag tányér, műanyag eszcájg. Magas bárszékeken ülve, a fal melletti pultról lehet fogyasztani. A fiatal pár, aki az egységet viszi, és szintén magyar-portugál, földönjáró kedvességgel tüsténkedik, hogy a sor ellenére mindenki hamar megkapja a magáét.

Picante kifőzde

Kinga a helyről elnevezett Picante csirkemellet próbálta ki a portugál vonalon, én viszont nem tudtam levenni a szememet a sült császárról, bár az nem föltétlenül tekinthető ősi luzitán specialitásnak. Persze ki tudja: tavaly eszpeevel megtapasztaltuk, hogy Portugáliában minden megél és megterem, és mindent meg is esznek. Élhető ország.

Került még kukoricaleves is, kettőnknek elég. A végén pedig egy csokipitét vásároltunk elvitelre, ami elképesztően finom: csak erőszakkal tudtam távol tartani tőle Kingát, pedig ő nem szereti a csokoládét. Nagyon jó.

Ja, és mindez összesen nem került 2000 forintba.

Picante kifőzde

Az étkezde műfaja természetesen nem teszi lehetővé a fantasztikus portugál kisvendéglői környezet kialakítását, amelynek fájó nemzetközi elérhetetlenségéről már írtam. Nincs automatikusan kihozott előétel, nincs finom vinho verde, nincs ráérős kiszolgálás. Viszont étkezdének ez a hely nagyon rokonszenves. Remélem, bejön a párnak, és akkor talán nyitnak egy olyan éttermes éttermet is.

Értékelés (0-7): 6. Muito obrigado.

Picante kifőzde
Budapest, XIII. Victor Hugo utca (a Lehel piac felőli vége)
Nyitvatartás: hétköznap 08-17
Telefon: 06-30-306-0683
(az adatokat Szindbádék hivatkozott cikkéből másoltam)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (14)

1

kinga, 2007. szeptember 13. csütörtök, 21:17 (#)

A portugál csirke szószában azt hiszem rozmaring volt, a bundájában pedig parmezán. Isteni volt! :)
(Pedig én ritkán mondok ilyet. )

2

Author Profile Page ervin, 2007. szeptember 13. csütörtök, 23:35 (#)

Tényleg ritkán mond ilyet.

3

Zuzu, 2007. szeptember 17. hétfő, 12:23 (#)

Na de miért csak 6 pont? A kifőzde jelleg miatt?

4

Author Profile Page ervin, 2007. szeptember 17. hétfő, 12:29 (#)

Zuzu, a kukoricaleves nem ütött akkorát, és a műanyag eszcájggal együtt lehúzta a 7-esről a pontszámot.

Ezzel együtt a "csak 6 pont" talán nem annyira indokolt fogalmazás, hiszen az majdnem az adható maximum.

5

Hagi, 2007. szeptember 17. hétfő, 12:59 (#)

Én már törzsvásárló vagyok, eddigi tapasztalataim alapján a feijoada (isteni babos-répás húsos egytál, erről majd hamarosan hosszabban ömlengek) és a vaniliás süti (lánykori nevén pastel de nata) a tökéletesség határát súrolják. A kiszolgálás pedig annyira kedves, hogy még akár az odakozmált ételt is megbocsátanám, persze erre még nem került sor (és valszeg nem is fog).

6

Agent Bauer, 2007. szeptember 17. hétfő, 13:31 (#)

Ervin kedves ajánlása nyomán vittem el a csajomat, tekintve hogy élt egy évet Portugáliában, gondoltam, kedves meglepetés lenne. Csak ismételni tudnám a fentieket, minden szempontból kiváló ebéd volt, kifőzde kategóriában rég nem ettem ilyen jót. Annyit azért megjegyeznék, hogy a portugál zöldséglevesen kívül más echte portugál étel nem volt ma az étlapon, de ez semmit nem von le a mézes-mustáros csirke érdemeiből, szóval ez inkább csak kukacoskodás, mintsem rosszpont, ráadásul a leves Zsófi szerint teljesen autentikus volt.
A végére hagytam a legfontosabbat: a csokis pite egy egészen ördögi dolog, gyenge jellemeknek nem ajánlott.

7

Agent Bauer, 2007. szeptember 17. hétfő, 13:41 (#)

Ervin, azt majd azért mondd el, hogy mekkora diszkontot kaptok a 20. pozitív komment után :-)

8

zsolt, 2007. szeptember 17. hétfő, 23:43 (#)


A legutóbbi budapesti látogatásom alkalmával találtam rá erre a stílusos magyar-portugál kifőzdére. Először a névre lettem figyelmes, ami ahhoz vezetett hogy a kiváncsiság be is csalt erre a helyre. Ez az érzés csak tovább nött, amikor -az előttem álló sor kivárása után- én is a pulthoz értem. A választékos és háziasan elkészített különlegességeknek nem tudtam nemet gondolni. A mozzarellás csirkemell, a portugál pörkölt, a disznósült látványakor már csak egy dolog érdekelt, hogy melyiket válasszam. A disznósült mellet döntöttem. A kedvesen rugalmas kiszolgálás után nagy örömmel fogyasztottam ezt az igazán böségesen kimért adagot. A jól át sült zaftos hús igazi nemes étek volt. Nagyon örülök hogy kipróbálntam, hiszen nem minden nap találkozik az ember ilyen kreativ, és szorgalmas vendéglátókkal.

Sok sikert, kitartást és új ötleteket kívánok!

9

tekatana, 2007. szeptember 20. csütörtök, 18:47 (#)

kétszer voltam, teljesen korrekt "kifőzde" kategóriában, nagyon kedvesek, tiszta, a kaja+árak is ok.
de. én azért egy picante nevű helytől ízesebb/fűszeresebb étkeket vártam (töltött padlizsán konkrétan sótlan volt), és a portugál napfény se nagyon sugárzik át a menün, amin ma csupán egy volt (gulyásleves, fasírt és sült csirkecomb társaságában), amire rá lehetett fogni, hogy autentikus: a pörkölt, aminél ezt leginkább a cukkini, meg répa tette.
szóval egyelőre egyet kell értsek dávid öcsémmel, aki megjegyezte, hogy itt leginkább a kedves lány akcentusa volt csak portugál.

egy dologban nem csalódtunk, sőt: a csokis pite tényleg isteni!

10

Dr. Minorka, 2007. szeptember 21. péntek, 02:11 (#)

Az én öcsém (portugál szakos volt, sok hónap lébecolás Portugáliában) is hasonló megjegyzéssel számolt a kifőzdéről.

11

Author Profile Page eszpee, 2007. szeptember 30. vasárnap, 20:03 (#)

Megnéztem én is, az ananászos - currys csirke sajnos elég átlagos volt, a sütemények meg túlcukrozottak. Bár a hely tényleg szimpatikus, simán lever tetszőleges kategórián belüli kifőzdét, a most kipróbált kaják miatt nálam sajnos max ötös.

12

SSS, 2007. december 8. szombat, 10:11 (#)

A közelbe dolgozom, így amikor a környék gasztronómiai sivatagában - kifőzted kategóriában értem - rátaláltam a helyre nagyon happy voltam, és vagyok azóta is. Kb. egy-másfél hónapja járunk majd minden nap a portugálba, és a csokis pite az még mindig hat:o))
A sült császárnak pedig én sem tudok ellenállni!
Meg is van az eredmény azóta napi 10km-t kell futnom, de megéri…

13

Kockanadrág, 2009. január 23. péntek, 16:05 (#)

A csokis pitéjük verhetetlen. Valaki megsúghatná a receptet... :(

14

paperboy, 2009. november 13. péntek, 11:45 (#)

Sziasztok!

Kb 2 éve (de 1 biztos) majd mindennap a Picante ban ebédelek. Összesen talán 1x volt olyan érzésem, hogy nem ízlik a kaja. Alapvetően jó mindíg a kínálat, nagyon jó alapanyagokból finoman okosan főznek. Ami a legfontosabb, hogy a klasszikus ételek is nagyon jó ízűek. Nem tudok más helyet ahol a székelykápi ilyen dögös lenne. A fűszerezés tökéletes, sosem túlzás. A csípős kaják sem túl forróak. Nagyon jók a tipikus portugál ételek és a sütemények is. Mindezeken felül van egy nagyon fontos dolog amit sehol máshol nem tapasztalok Budapesten.
Természetesen kedvesen fogadják a vendégeket, öröm lemenni ebbe a csepp pincehelyiségbe.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork