Hozzászólások | Szólj hozzá! | Rovatok és keresés
eszpee cikke a Bilagit rovatból, 2007. szeptember 1. szombat, 13:51 | 5 hozzászólás
Egy volt katonai kaszárnya és egy leendő múzeum között időben félúton,
térben meg a Str. Armatei Romane 1 alatt egy nagyon korrekt söröző.
A mics tökéletes, egyedül a zene és a szúnyogok miatt lett csak hatos.
(#)
, 2007. szeptember 1. szombat, 14:55ez egy ufo?
(#)
, 2007. szeptember 1. szombat, 16:46Próbáljátok ki az egyik kedvenc ételemet, arrafelé szinte bárhol lehet kapni, lévén román specialitás (kb. mint a mics).
Pacalleves, vagy más néven Ciorba de burta. Egyik nagy kedvencem, mondjuk amúgy is szeretem a savanyú leveseket.
És nem szabad hozzá előítéletekkel közelíteni!
(#)
, 2007. szeptember 1. szombat, 18:51ha már a levesek szóba jöttek és valami kevésbé népiesre vágytok (no offence, karaj, a burta nekem is bejön), akkor javaslom a ciorba radauteana-t. ez is klasszikus és tradicionális román (moldvai) étel: a szilárdrészt répák (sárga - úgyismint murok, és fehér - úgyismint paszternák) és különféle csirkehúsok alkotják, a differentia specifica-ja a ciorbák között (aminek révén szinte magától betagozódik a posh nyugat-európai konyhába), hogy tejfölösen-tojássárgásosan készítik, emiatt még fanyarabb, mint az átlag ciorba (mert a bors azért benne van). nem biztos, hogy minden vendéglő étlapján megtaláljátok, de érdemes kajtatni, mert kíméletlenül finom.
(#)
, 2007. szeptember 1. szombat, 19:10A ciorba de perisoare-t is érdemes kipróbálni, magyarul húsgombóc leves, nagyon finom és kellemesen savanyú, na meg a flekkent sültpaprikával, vagy vegyes moldvai savanyúsággal :)
(#)
, 2007. szeptember 1. szombat, 22:56Mondjuk ezt indulás előtt kellett volna:
http://bloodymary.transindex.ro/
» Filmek
» Könyvek
» Éttermek - térképpel!
» Receptek
» Mobil videók
A Kispad-feednek most
olvasója van. Szeretnél közéjük tartozni? Ezen az oldalon mindent elmagyarázunk.
Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork