Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53923 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Chaofa Pochana kifőzde, Krabi, éjszakai piac

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. október 16. kedd, 06:54 | 4 hozzászólás

Chaofa Pochana

Ha valakit történetesen egy thai* kisvárosban ér az este, akkor óriási szerencséje van. Naplementekor nyitnak ugyanis az éjszakai piacok, amelyek valószínűleg a legolcsóbb, de minden bizonnyal az egyik legjobb gasztronómiai élményt kínálják, amire egy utazónak esélye nyílik.

A krabi éjszakai kifőzdéket Kinga már tesztelte négy évvel ezelőtt, és ódákat zengett róluk. Azóta sem romlott a hely. Az egyik fénypontot a címszereplő kifőzde jelenti. Ugyan nem vagyunk biztosak benne, hogy ez a neve, viszont csak ez volt kiírva latin betűkkel. Még az is lehet, hogy a "Minden sápadtarcú turista hülye" felirattal címeztük meg ezt a cikket. De nem bánjuk.

A kesudiós stir-fry zöldség fenomenális, a tenger gyümölcseivel készített panang curry pedig még rátromfol. Már rég elvitték az üresre nyalt tányérokat, amikor még mindig bambán nézünk magunk elé, vagy épp behunyt szemmel próbáljuk elemezni a fantasztikus utóízeket. Ezt akármennyi gyakorlás után is hiába próbálnám otthon előidézni: valószínűleg kell hozzá a 27 fokos esti szellő, a 93 fokos páratartalom, a viharvert berendezés meg a rozoga kifőzdéskocsi is, másképp ez nem megy. Úgyhogy nem is fogok megpróbálkozni vele, itt viszont élvezzük, amíg lehet.

Igazából persze az egész piacot kellene dicsérnem, mert annyira finom illatok szállnak máshonnan is, hogy fizetés után még elcsellengünk a sor végére, ahol egy Noi nevű fiatal leány (ez a Noi nem az a Noi) ránk tukmál egy épp megsült apró kolbászkát meg egy aromás levelekkel teletömve grillezett, harcsaszerű halat, a hozzájuk járó zöldségekkel. Betakarítjuk ezt is, de már csak élvezetből, mert éhesek nem vagyunk.

Értékelés (0-7): 7, nem volt vita közöttünk.

* Ugyanez igaz Délkelet-Ázsia legtöbb más országára is, de mi most épp itt vagyunk.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

Zs, 2007. október 16. kedd, 13:38 (#)

7 pont? és a kártyás fizetés az smafu? :)

2

Dr. Minorka, 2007. október 16. kedd, 14:23 (#)

Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért megy el valaki, aki egy ilyen csoda közelében lakik egy KFC-be?

3

gargoyle, 2007. október 16. kedd, 16:08 (#)

ujpesti piac mellett is megel a burgerking pedig ott is akad jofele langos, kolbasz, pacalporkolt (:

4

qnadam, 2007. október 19. péntek, 13:20 (#)

azért az a burger nincs annyira a piac mellett :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork