Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A nagy székelykáposzta-konzerv shootout

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. november 5. hétfő, 14:54 | 10 hozzászólás

A konzervek nem alkotják statisztikailag releváns részét az étrendemnek. Annál bizarrabb a helyzet, amikor nagy ritkán a megfelelő pillanatban kerül a szemem elé egy-egy valamelyik élelmiszerboltban, és elhatározom, hogy gyorsan kipróbálok többfélét egy adott ételtípusból.

Ennyi a rövid előtörténete a most következő nemes versengésnek, amelyben a Coop és a Szegedi Paprika versenyzője feszül egymásnak.

Coop székelykáposzta, 290 forint

SzékelykáposztaLeginkább azért vettem meg, mert tudni szerettem volna, hogy mit lehet kapni ennyi pénzért. Nos, semmit, ami emberi fogyasztásra alkalmas lenne. A Coop által előállított valami nekem első látásra hulladéknak tűnt, másodikra pedig egy összetett élelmiszergyártási folyamat melléktermékének. Ha már felbontottam, és megmelegítettem, akkor megkóstoltam. Savanyú volt, és ehhez most ne azt a pozitív asszociációt társítsátok, amelyet a savanyú káposzta esetében amúgy tennétek, hanem azt a negatívat, amelyet egy régi pohár tejbe való óvatlan belehörpöléskor érez az ember. A tálalástól számított kettő percen belül a vécében végezte az "étel"; gyaníthatóan ugyanez lett volna a végeredmény akkor is, ha közben elfogyasztom.

Értékelés (0-7): 1. Nem tudok nullát adni, hiszen a konzervdoboz nem volt üres, illetve méltányoltam a doboz könnyű nyithatóságát is. De más értékelhető nem volt, tényleg.


Szegedi Paprika Zrt., 435 forint

SzékelykáposztaA szegediek már nem a kétségbeesett árkategóriába, hanem kicsit feljebb pozicionálták a terméküket, és ez a Coop kudarca után reményekre adott okot. A konzervdobozból elősejlő ételnek valóban megítélhető is volt a székelykáposzta titulus. Persze ne kergessünk ábrándokat: azért ez a dolgozat sem adott okot arra, hogy visszamenőleg átértékeljem a nagymamám gasztronómiai tudományáról alkotott képemet, illetve a saját képzeletbeli székelykáposzta-dobogóm közelében sem alakult ki tülekedés. Ugyanakkor a szegedi versenyző vállalhatóan középszerű teljesítménye valóságos felüdülés volt az ellenfél leginkább biológiai fegyverre emlékeztető előadása után. A sűrűjével bánhattak volna bőkezűbben is, de mint tudjuk, a székelykáposzta levesként is megállja a helyét.

Értékelés (0-7): 3. Mégiscsak volt ebédem, nem maradtam éhen.

Ha később hozzájutok más konzervhez is ugyanebben a kategóriában, akkor az értékelését utólag beillesztem ide.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (10)

1

mami, 2007. november 5. hétfő, 15:35 (#)

Szintén nem vagyok nagy konzervevő, de még leginkább a Globus termékek voltak nálam a "nehéz időben akár fogyasztható is" kategóriában.

2

Zs, 2007. november 5. hétfő, 17:07 (#)

Az a baj ezekkel a konzervkajákkal, hogy egy-egy gyártónak minden termékének ugyanolyan ize van. Ez fokozottan érvényes a por jellegű vackokra.

3

karma, 2007. november 6. kedd, 10:18 (#)

Globus sóletkonzerv - na az legalább 5 pontos :))

4

Deansdale, 2007. november 6. kedd, 15:06 (#)

A globus kaják régen jók voltak, aztán egy bő évtizedre lemondtam róluk, mert annyira tré "húsokat" tettek bele, hogy ezt muszáj idézőjelbe tenni. Mostanában mintha jobb lenne.
Én már nekiálltam régebben a konzerveket osztályozni, mivel albérletben élő agglegény voltam :) Aztán leállt a project.

5

karma, 2007. november 7. szerda, 15:53 (#)

Ja és még a Deko aprópecsenye konzerv, na az is teljesen vállalható.

6

leone007, 2007. november 23. péntek, 15:20 (#)

Orsi sóletkonzerv. Füstölt libahús volt benne. Már nem kapható. 6-7 pontot megér.

7

Guczó, 2007. november 26. hétfő, 23:39 (#)

Tavaly egy Globus székelykáposztát tettem fel fazék vízbe (hiába no, a régi reflexek, mikróban kellett volna) aztán ledöglöttem kicsit megnézni a Híradót. A robbanás zajára azért csak megébredtem.
Elképesztő mennyiségű káposzta van abban a kis dobozban, nekem elhihetitek: a konyha minden négyzetcentiméterére jutott, két napig pucoltam az elérhető helyekről, a plafonról már apám szedte le, azt mondja hogy nagyon könnyen le lehetett mosni, úgyhogy alapvetően elégedett vagyok a termékkel, de miután nem volt esélyem megkóstolni így csak ötöst kaphat.

8

Author Profile Page ervin, 2007. november 27. kedd, 00:58 (#)

LOL

9

peter, 2007. november 28. szerda, 18:01 (#)

Ez is talán Coop káposztát evett ->

http://video.google.com/videoplay?docid=6304447980554417691

10

Guczó, 2007. november 28. szerda, 21:51 (#)

Thanks for your interest in Google Video.

Currently, the playback feature of Google Video isn't available in your country.

We hope to make this feature available more widely in the future, and we really appreciate your patience.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork