Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Humusz bár

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. november 9. péntek, 16:49 | 17 hozzászólás

A szépemlékű Pastamia halála után ez a mágikus Alkotmány utcai hely legújabb reinkarnációja, amely stílusában kicsit hajaz a több metamorfózissal ezelőtt itt található közel-keleti étkezdére.

Humusz bár

Mivel ezen a címen eddig valahogy mindig jó helyeket sikerült kialakítani, háttérbe szorítottuk a Pastamia miatti gyászunkat, és benyitottunk hozzájuk.

A következőket találtuk.

eszpee: A jemeni bablevesen sajnos én szinte csak sűritett paradicsomot érzek, kár. A humusz ránézésre majdnem egyezik az etalon Kertész utcai hely hasonló darabjával, csak a kis csípős szósz hiányzik róla - kóstolás után viszont több is: egyrész szinte hűtőből kivett szinten hideg a püré, a falafeldarabok némelyike túlsült, az egész valahogy nyögvenyelős, nem eteti magát szépen - alig van kedvem befejezni. A folyamatosan felszolgált erős tea viszont nagyon korrekt, így utólag az ebéd fénypontja. Részemről hétből négy.

ervin: A személyzet egyik tagja még a Pastamiából van, úgyhogy esélyleső alapon megpróbáltam kérni tőle egy carbonarát, de nem jártam sikerrel. Ugyanazt kértem, mint eszpee, és nagyjából ugyanazt is tudom mondani róla, bár a humusz meg a falafel nekem egy kicsit jobban ízlett, mint neki. A kiszolgálás közvetlen, a tulajnak tűnő fiatalember étkezés közben udvariasan odajött érdeklődni, hogy minden rendben van-e, úgyhogy azon a fronton nincs probléma. Összességében viszont sajnálom, hogy Budapest legjobb és egyik legolcsóbb tésztázóját (mekkora kombináció volt ez!) a kábé hetvenvalahanyadik humuszosra cserélték. Megtörni érzem a hely varázsát. Ugyanakkor lehet, hogy ebben több a profit. Értékelés (0-7): 4.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (17)

1

Author Profile Page eszpee, 2007. november 9. péntek, 17:49 (#)

Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor a Kertész utcai hely költözött ide. Valaki meg tudná nézni? Én le vagyok súlytva.

2

tallian.miklos, 2007. november 9. péntek, 18:36 (#)

Nem költöztek, új helyet nyitott ugyanaz a cég. Legalábbis a Kertész utca működött még hétfőn, igaz, hideg pitába tették a falafelt.

3

Author Profile Page eszpee, 2007. november 9. péntek, 19:06 (#)

Köszi, Miklós, van még remény!

4

tallian.miklos, 2007. november 9. péntek, 19:45 (#)

A budapesti humusz-kedvelőket szerintem egyébként menthetetlenül két táborra fogja osztani a Kertész utca vs. Alkotmány utca kérdés, annak ellenére, hogy egy cégről van szó. :)

5

csaba.holman, 2007. november 9. péntek, 22:22 (#)

a kerteszben aszontak, hogy ok nyitottak a helyet, marmint vmi uzlettars. vagy vhogy igy.

6

Author Profile Page ervin, 2007. november 10. szombat, 06:26 (#)

akkor van remény, hátha felhúzzák őket magukhoz.

7

Penálen, 2007. november 10. szombat, 18:03 (#)

"Súlytva" :D

Amúgy most már kezd érdekelni, hogy a humuszt hány m-mel írják magyarul - már, ha egyáltalán van erre nézvést szabály... Sokszor látom 1, de nem kevésszer 2 m-mel. Eredetileg melyikhez van közelebb az ejtése?

8

Author Profile Page eszpee, 2007. november 10. szombat, 18:41 (#)

Penálen, íly, de durva! Most már így hagyom okulásul. Elnézést.

9

Penálen, 2007. november 10. szombat, 19:21 (#)

Még mielőtt ervin beárul, jobb, ha magam vallom meg, hogy ifjabb koromban magam is tévesztettem ennél a szónál :)

10

Author Profile Page ervin, 2007. november 10. szombat, 20:37 (#)

"ijj, de durva" :D

11

grund, 2007. november 16. péntek, 11:42 (#)

hasonló élményünk volt tegnap az etalon kertész utcában is sajnos, a nyáron még finom leves híg (sűrített)paradicsomlevessé változott időközben.

12

tekatana, 2007. november 16. péntek, 19:42 (#)

mikor összefutottunk ott aznap, akartam is kérdezni, hogy ez akkor vajon ugyanez a "lánc" vagy sem, mert a feliratok és a választék gyanúsan hasonló volt. na erre fény derült. viszont sajnos csak megerősíteni tudom kritikát. én ugyan elvitelre kértem, de elég hamar beértem az irodába, úgyhogy ez nem menti a túlsütött, száraz falafel gombócokat és a középszerű hummuszkrémet.
jaés tényleg a kertész utcai se volt valahogy az igazi tegnap, legalábbis a levesről dettó ugyanazt mondanám, mint fent eszpee (jeleztük is nekik fizetéskor)

13

deKata, 2007. december 2. vasárnap, 23:38 (#)

elso Humusz baros tapasztalatom, amit ma gyujtottem: borzongok attol, ha a szemelyzet dohanyzik a kajaktol 50cm-re, majd pedig cigis kezzel megtapperolja a pitamat (ohne szalveta), amit aztan a tanyeromra helyez... ezutan mar hiaba volt finom a kaja, koszosnak ereztem az egeszet

14

zsuzska, 2008. január 5. szombat, 00:07 (#)

Nekem épp pozitív volt, hogy bár a srác fizettet is és közben ételt készít nem felejtett el hátramenni kezetmosni, pedig volt sor.

15

bodee, 2008. január 18. péntek, 11:15 (#)

én nekem a kajákkal nem nagyon volt gondom, ízlet minden és a kiszolgálás is roppant kellemes volt. viszont amiért így télvíz idején kerülni fogom a helyet az nem más mint, hogy egy negyed órás étkezést követően is olyan szaggal jövök ki mintha maga lennék egy lacikonyha'.. lehet ez csak nekem probléma, de valahogy megoldhatnák jobban a szagok semlegesítését..

16

marika, 2008. január 20. vasárnap, 15:30 (#)

szerintem nagyon finom a humus es a falafel a az alkotmanyiban es a sasukara nicsi mit mogyuk az is nagyon finom

17

Author Profile Page stsmork, 2008. április 18. péntek, 15:06 (#)

Ma kipróbáltam a falafeljüket és szerintem verik az összes többi falafelest, akiket eddig kipróbáltam a városban. Ha Budapesten tudtok ennél is jobbat, akkor kommentezzetek!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork