Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Körkérdés a gasztronómiai újságokról

ervin cikke a Bilagit rovatból, 2007. november 29. csütörtök, 21:57 | 5 hozzászólás

Az általunk nagyra tartott, bár személyesen sajnos még nem ismert, Szindbádéktól pattant hozzánk a labda, és nem azért vesszük föl, mert olyan nagyon a pályán éreznénk magunkat ebben a játékban, hanem a megtiszteltetés hajt bennünket.

Kezdjük a vallomással. Eszpee meg én egyáltalán nem olvasunk gasztrosajtót. Ő jelenleg paradigmaváltással küzd a szakácskönyvek terén - esküszöm, pont ezt a szót használta -, én pedig még mindig a földön járó thai főzőiskola hatása alatt vagyok, és azt szeretném megismételni további délkelet-ázsiai kiadásokban.

Hogy mégsem égünk porrá, az stsmorknek köszönhető, aki a kattintás után megmenti a mundér becsületét.

stsmork: Observer Food Monthly. Havonta egyszer jelenik meg, az Observer mellékleteként. Gyakran van tematikus szám, általában az évszaknak megfelelően. Nem csak receptek vannak benne, hanem interjúk, riportok, étteremkritikák, stb. Nigel Slater szerkeszti, akit nem csak a receptjei miatt szeretek, hanem azért is, mert tökéletes ellentéte a Nigella Lawson által képviselt celebritás-alapú szakácskodásnak.

A legutóbbi szám, amire sikerült (valamikor a nyáron) szert tennem, még most is a szakácskönyveink között kallódik. Amikor még Írországban éltünk, rendszeresen megvettük az Observert, de sose tudtuk kiszámítani, hogy melyik héten lesz benne Food Monthly melléklet. Máig előttem van, ahogy vasárnap reggel a szemerkélő esőben elvergődöm a sarki újságosig, kibányászok egy friss Observert a pultok alá begórt bálából, izgatottan szétnyitom és mit találok benne?

Observer Sport Monthly... Izgalmas tudósítások a Surrey megyei harmadosztályú krikettbajnokság elődöntőjének második hosszabbításáról, a világ századik legismertebb rögbijátékosának gyerekkori emlékei, praktikus tanácsok a tizenkettedik iron golfütő használatához a tizennyolcadik lyuk megközelítésére.

Az újságos előtt volt egy nagy, zöld recycling bin, ahová a használt újságpapírt lehetett bedobni. A Sport Monthly itt landolt.

Ismét ervin: mi ennyivel meg is köszönjük a lehetőséget, és igyekszünk jobb játékos felé terelni a bogyót, úgyhogy máris levelet küldtünk a mi Chilinknek. Nála keressetek majd tovább.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

nyelv-ész, 2007. november 30. péntek, 05:06 (#)

Nem szép dolog gasztronómiai körkérdésnek álcázni egy sportújságról szóló cikket...

:-)

2

pblue, 2007. november 30. péntek, 15:06 (#)

na hatrebb az agarakkal Surreyvel kapcsolatban!

3

Author Profile Page stsmork, 2007. november 30. péntek, 15:47 (#)

Jóvanna, semmi bajom Surrey-vel, azt akartam csak érzékeltetni, hogy mennyire irrelevánsnak találtam a Sport Monthly magazin tartalmát. Egyedül a "The 10 greatest...." rovatot találtam érdekesnek; egyszer volt egy "The 10 greatest cheats in sporting history" összeállítás, és amikor megláttam a főcímet, az jutott az eszembe, hogy ebben biztosan szerepelnie kell Onyiscsenkónak. És tényleg:

http://observer.guardian.co.uk/osm/story/0,,516244,00.html

4

Author Profile Page eszpee, 2007. november 30. péntek, 17:31 (#)

Nagyon off leszek, elnézést, de stsmork linkje fellelkesített. Aki gasztronómiára vágyik, az most ugorjon.

Szóval az 1904-es Tour De France-t hiányolom a tizes sportcsalás listából, ahol vonatok és autók igénybevétele miatt az összetett verseny első négy helyezettjét, valamitnt az összes szakaszgyőztest kizárták. A verseny annyira megmozgatta a népet, hogy egyes szurkolók megpróbálták összeverni az ellenfél versenyzőit - pisztolylövésekkel kellett szétkergetni őket.

5

Author Profile Page stsmork, 2007. november 30. péntek, 19:51 (#)

eszpee, tuti jó ez a bringás sztori, de azért az az 1909-es kamu lóverseny is nagyon ott van!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork